inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 17 de juliol de 2013

ARTICLE: Respecte entre bloguers









>Gràcies a un lector d'aquest blog, he tornat a comprovar, lamentablement,  que un bloguer ha plagiat, amb punts i comes, una recepta de "La cuina de sempre".
No és el primer cop que em passa ni, ben segur, serà l´últim.
Per tot arreu trobareu manuals de "bones maneres" amb indicacions sobre com mantenir aquesta cortesia "bloguer".
Penso que existeix una mena de codi d'honor o de respecte entre bloguers que permet publicar receptes d'altres blogs sempre que es faci referència a la font original amb un link o un comentari.
Sempre s'ha d'indicar la font... i si no es fa... interpretarem que és collita pròpia.
Com ja he comentat unes quantes vegades... l'objectiu d'aquest blog és difondre la cuina i cultura catalanes arreu del món.
Per tant, això significa que tothom pot fer ús del receptari aquí publicat, com també ho està en el llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català, font del 70% de les receptes que aquí trobareu.
La voluntat d'aquest blog és ajudar a que els catalans (i no catalans) continuem preservant la cuina tradicional de sempre.
D'altra banda, moltes receptes que podem trobar a la xarxa ens poden inspirar per fer les nostres elaboracions.
I això es bo. És molt bo, així s'aprèn, vaja.
La retroalimentació sempre es positiva per a tots els que formem part d'aquesta gran família, per això precisament ho compartim.
Però, una cosa és formar-se o agafar idees i una altra molt diferent apropiar-se indegudament
de la feina que fan altres amb un (literalment) "copiar i enganxar" de fotos i text.
Això és molt lleig... i no us condueix a res. De fet, un cop denunciats és molt difícil restaurar la vostra imatge i la vostra credibilitat dins la xarxa... així que jo m'ho pensaria dues vegades abans de fer-ho.
Aquest és l'aspecte més negatiu del plagi... però n'hi ha de positius també. Vull dir que la interpretació d'aquests plagis no sempre ha de ser negativa.
Potser ens venen a dir que alguns blogs comencen a ser referència per a d'altres.
Si em permeteu, us donaré un consell:
"No busqueu el reconeixement personal... busqueu el just reconeixement de la feina que feu."
A tots els lectors us demano que denuncieu totes les males pràctiques que corren per internet.
I si teniu dubtes alhora de fer una publicació... no costa gens preguntar i demanar autorització.
Demano, doncs, que respectem la propietat intel·lectual.
Siguem legals, amics meus.
Si caminem plegats... ens anirà millor.

13 comentaris :

  1. Molt bon consell Albert¡¡¡
    el respecte és bàsic perquè tot segueixi com cal, fem-ho tots així .
    fins aviat

    ResponElimina
  2. Tot el meu recolzament per tu i la teva feina (que és molt gran), Albert. On hi hagi l'original, que s'apartin els "copietes". :-)

    ResponElimina
  3. Ben fet aixo de firmar la foto! es mes, t aconsello posar-ho una mica mes gran, amb el fotoshop es pot borrar; anims!! la feina que fas es molt constant i els que et seguim sabem valorar! Moltes gracies!!!

    ResponElimina
  4. Què fort! a mi m'han tret fotos i tenen la barra de retallar-les perquè no es vegi d'on és!! Hi ha un que fins i tot ha usat una foto meva per a la capçalera del seu blog...si realment un blogger amb un blog de cuina li agrada compartir el que fa, hauria de ser tot de collita pròpia sinó, no té sentit...Hi ha gent per a tot!! molts ànims que el lloc no te'l pren ningú!! pots estar ben segur!! ;-) Marta

    ResponElimina
  5. Tens tota la raò, les receptes les pengem perque poden servir per donar idees a altre gent, però no està bé es que facin un tallar i enganxar, o agafin les teves fotos i li treguin el nom per dir que son seves i a sobre els enfadats quanels crides l'atenció son ells.
    Cada dia es donen més casos, deu ser molt trista la vida d'aquestes persones.

    ResponElimina
  6. Jo el que no entendrè mai es perque hi ha gent que necesita aparentar algu que no es...

    Amb lo tranquil que estas sent tu mateix... Sense mentides...

    Albert, gracies per compartir els teus coneixements.

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  11. Ho sento, es que al donar-li al botó de pàgina enrera del navegador, m'ha repetit el meu comentari varios cops... Pots esborrar-ho Albert ?

    ResponElimina
  12. Tota la raó del món, és injust que algú s'endugui el merit del que altres han fet al seu marge, però això passa en tot a la vida i són coses contre les que hem d'anar lluitant ajudant-nos entre tots.
    Un petó!:)

    ResponElimina
  13. Primer de tot Albert, moltes felicitats pel blog i tota la feina que fas. La veritat es que et vaig seguint i ja he provat varies de les teves receptes.

    És una pena que entre bloggers hi hagi aquest problema, però és que com a tot arreu, hi ha gent que té molt poc respecte. En el meu cas vaig acabar posant a tota fotografia del meu blog una bona marca d'aigua, que no es pugui borrar ni amb photoshop com ha comentat la Menta més amunt. Però bé,...

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !