inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 1 de juliol de 2013

ARTICLE: Candidatura als Premis Blog Catalunya 2013 STIC




>Molts lectors ja sabreu que aquest blog mai ha estat partidari de participar en concursos.
La negativa de participar en concursos sempre ha residit en el desig de no obtenir reconeixements personals, dirigint tots els esforços en la difusió del receptari publicat, veritable objectiu del projecte.
La publicació visual d'aquest receptari ha de ser el focus d'aquest reconeixement, i no pas les aptituds culinàries d'un autor que ni tan sols és cuiner professional i que demana disculpes avançadament per
les possibles errades tècniques que hi apareguin.
El discurs de presentació dels passats "Premis Bloc Catalunya 2012" de la Trina Milan, precisament, ha provocat aquest canvi d'opinió, com a mínim, respecte d'aquest concurs.
Us adjunto una part a continuació:
"La presència del català a Internet és una de les més importants quant a nombre de continguts creats en una llengua que parlen 7 milions de persones i que genera molt més del que es podria esperar d’aquesta quantitat de gent."
"En aquests moments de canvi sistèmic de la nostra societat, la clau d’una possible solució passa per utilitzar Internet de forma innovadora i creativa. Premiar els blogs i les activitats a les xarxes socials és només una forma de fer visible l’activitat de les persones a Internet i en la nostra llengua."
"En aquests moments històrics on el país però sobretot la gent estan protagonitzant actes heroics, està clar que des de tots els àmbits de la societat catalana hem de ser conscients de la importància de ser, de decidir i de fer."
I precisament per això, per la importància de ser, de decidir i de fer en aquest moment històric que vivim s'ha cregut oportú inscriure "www.lacuinadesempre.cat" a la VI edició dels "Premis Bloc Catalunya 2013" que organiza la societat STIC.CAT.
L'objectiu d'aquest projecte sempre ha estat promoure la cuina tradicional de carrer i així neix un format detallat de recepta, exhaustiu i visual, sense trampa ni cartró, per facilitar al màxim la feina a tots aquells lectors i lectores que comencen a interesar-se per la cuina.
Dit d'una forma més planera: ens hem de posar a cuinar els plats de sempre: els de tota la vida, els que ens havien cuinat les nostres mares i àvies... aquells canelons, aquella escudella i aquelles mandonguilles amb tomàquet que tant vam gaudir de petits.
Tot i trobar-nos en un dels punts més àlgids de ressò mediàtic de la gastronomia catalana i dels seus reconeguts cuiners, no podem deixar de percebre la sensació que no estem conservant correctament el nostre receptari.
Com diu la Tana Collados, directora del programa Cuines de TV3, la cadena de transmissió oral entre pares i fills del nostre receptari s'ha trencat.
Aquest blog pretén reparar aquesta cadena, fomentar la cuina, les bones pràctiques culinàries, juntament amb el comerç de proximitat i el consum de productes ecològics... no haurien de ser un luxe.
En general, quan parlem de la cuina tradicional... sembla que sempre hi estigui present i que sempre hi estarà. Però també s'ha de mantenir. La cuina tradicional l'hem de mantenir entre tots.


La participació en aquest concurs i la posibilitat de ser un blog finalista... (o qui sap si guanyador), dotarien tot aquest receptari del rigor necesari i del suport oficial que atorga un jurat de prestigi.
D'aquesta manera, totes les receptes publicades en aquest blog tindrien una major difusió arreu.
I això, és bo.
Recordeu que aquest és un blog personal i no hi ha cap institució ni empresa al darrere... ni, per suposat, cap interès lucratiu més enllà de recaptar patrocinadors que permetin el finançament del seu manteniment i dels recursos emprats.
El blog La cuina de sempre promou i col·labora en el projecte de la FICCG per aconseguir que la UNESCO declari la cuina catalana patrimoni immaterial de la humanitat al 2014.
I ja per acabar, el període de votació popular començarà el proper 15 de juliol de 2013 a les 00:00 hores i finalitzarà el dia 2 de setembre de 2013 a les 24:00 hores.
Ben aviat apareixerà en aquest blog un link que us permetrà atorgar a "www.lacuinadesempre.cat" el vostre vot, si així ho desitgeu.
La gala d'entrega de premis serà el divendres 27 de setembre a Granollers.
La cuina de sempre agraeix la comprensió, col·laboració i implicació en aquest projecte a tots els seus lectors i lectores.
Gràcies.

ANNEX 29/09/2013
Si voleu saber com van acabar els malaguanyats premis, feu clic aquí.

8 comentaris :

  1. Hola Albert! Fa temps que et segueixo però mai he aconseguit deixar-te cap comentari per que no ho sabia fer. Però quan he vist l'article d'avui m'he dit: això no pot quedar sense comentar! I n'acabo d'aprendre!! Estic totalment d'acord amb els valors que promulgues, cal preservar la cultura i les tradicions catales, i la teva feina en aquest bloc és fonamental per aconseguir-ho. Per tant, jo et votaré!!!
    Gràcies per la feina ben feta!!!
    Lídia

    ResponElimina
  2. També tindras el meu vot ;D

    Salut i força!

    ResponElimina
  3. Hola Albert!
    Estic totalment d'acord amb l'opinió de la Lídia. Sóc una adicta a "La cuina de sempre"!!! I, a més, vull agraîr-te el que tant les explicacions com la presentació fotogràfica de les receptes són impecables. Això facilita moltíssim l'elaboració del plat. Fer una recepta teva, significa éxit assegurat. Gràcies!
    El meu vot per a tu!!!
    Lourdes

    ResponElimina
  4. Et desitjo molta sort Albert. Gràcies a aquest bloc puc fer algunes de les receptes que em feia la meva mare i la meva iaia (que en pau descansin) i que no vaig tenir temps d' aprendre perquè encara era massa petit. No cal que et digui que et votaré, i dir-te que si mantens la feina com fins ara (i els teus tocs d' humor) triomfaràs segur .

    Saluts d' un fervent seguidor del teu bloc!

    ResponElimina
  5. Et votaré sense dubte, molta sort Albert!

    ResponElimina
  6. No cal ni dir-ho.....ja saps que et segueixo dia a dia...., aprenc i disfruto amb el teu blog, et mereixes el millor¡¡¡¡¡
    Salut i molta sort¡¡¡¡
    Moltes gràcies per tot.
    una abraçada desde la plana

    ResponElimina
  7. Tindràs el meu vot de ben segur. M'encanta el teu blog. Faig servir les teves receptes molts caps de setmana. Què faré avui? I sempre hi trobo quelcom. No defalleixis. La teva constància és encomiable.

    ResponElimina
  8. Moltísimes gràcies a tots pel vostre support !!!...fem de Catalunya...la capital mundial de la gastronomía !!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !