inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 25 de juliol de 2013

Arròs de conill


>No fa massa vaig anar a visitar la nova casa del meu cunyat, a Lliçà d'Amunt, i ens va fer un bon arròs amb conill per dinar. En aquell moment em vaig adonar que aquesta recepta no la tenia publicada al blog... i és d'aquelles tan tradicionals... no podia esperar més.
Una bona manera de menjar arròs.
La sogra d'un amic meu, quan el fa, li diu "Arroz de conejo muerto"... i mai més ben dit, és clar.
Com passa amb molts altres plats, a cada regió i cada família, aquest arròs el fan lleugerament diferent, trobareu moltes variants i per aquesta raó jo us porto la recepta tradicional de referència que apareix al llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català. Concretament la número 96.
Un bon i econòmic arròs del que podeu gaudir tot l'any... i, com veureu, no implica massa feina a la cuina.
Que vagi de gust.

INGREDIENTS
1 conill trossejat
400 d d'arròs
3 tomàquets madurs
1 ceba
1 gra d'all
1 litre d'aigua
llard
oli d'oliva
sal

Per a la picada
uns brins de safrà
julivert fresc
1 gra d'all

VARIANTS:
- Podeu posar herbes aromàtiques (romaní, farigola, timó, sajolida, etc...)
- Podeu triturar el sofregit abans d'incorporar el conill i l'arròs
- Es pot afegir una cullerada de pebre vermell dolç
- Podeu tirar un rajolí de vi al sofregit
- Es pot fer amb conill de bosc, que s'haurà de coure molta més estona.
- S'hi poden afegir cargols

ELABORACIÓ

Preparem tots els ingredients.

Renteu bé el conill i deixeu-lo escórrer.

Ratlleu els tomàquets madurs. Si no són gaire grans poseu-ne quatre.

A mi m'agrada posar una cullerada de pebre vermell, però la podeu obviar.

Piquem l'all i la ceba.

Posem a escalfar una paella fonda...

hi tirem un bon tros de llard...

i una mica d'oli d'oliva....

Saleu el conill...

i empebreu-lo.

Ara, l'heu de daurar... i compte, que esquitxa i us podeu cremar.

Feu-lo bé per totes dues bandes.

El conill ha d'estar gairebé fet, ja que després només el guisarem 15-20 minuts més amb l'arròs. Reserveu-lo.

En el mateix oli... farem el sofregit. Primer hi posem la ceba.

Ara, a foc ben lent, deixeu que la ceba caramel·litzi... durant uns 20 minuts.

Mentrestant, podeu aprofitar per anar fent la picada, amb un gra d'all, el safrà...

i el julivert...

A mi m'agrada posar una mica de sal i unes gotes d'oli... per fer-ho córrer millor.

Un cop la ceba tingui aquest color tan fosc... feu espai per incorporar l'all.

Deixeu-lo que es torri una mica.

En aquest moment també he afegit una branqueta de farigola, per aromatitzar el sofregit. Més endavant la traurem, just abans de posar l'arròs.

 Ho barregem tot, que agafi el mateix coloret.

Ara incorporem el tomàquet...

una mica de sal (i sucre si voleu)...

i ho deixem reduir uns 10 minutets...

Fins que no quedi res de líquid... que es comenci a enganxar i tot el tomàquet: ben concentrat.

En aquest punt, incorporem el conill...

i ho remenem bé...

Ara, haurem de posar l'arròs. Normalment, uns 80-100gr per persona... o una tassa.

Tot de cop.

Remeneu-lo i deixeu-lo torrar uns 2 o 3 tres minuts... sense parar de remenar, que no es cremi.

En aquest punt, ja podem incorporar l'aigua bullent.

Salem.

Ho deixem coure fins que estigui gairebé cuit l'arròs, uns 18 minuts.

Als 10 minutets... incorporem la picadeta...

ben barrejada...

es pot deixatar amb una mica de suquet...

i que faci xup-xup...

Quan l'arròs estigui al dente... ja podeu aturar el foc.

Tapeu-lo una mica i deixeu-lo reposar 5 minutets més.

Tasteu-lo, hauria d'estar al punt de cocció.

Ja podem emplatar.

Arròs amb conill... fàcil i bo.

Penso que és un plat que agrada a tothom, grans i petits.

A mi m'agrada que quedi una mica sucós... que es pugui menjar amb cullera, però vosaltres mateixos.
Obrim un bon vi negre?.

Bon profit!

11 comentaris :

  1. Bona recepte !... el meu sogre, el señor Ferrer, fa una paella de conill i pollastre boníssima. El que em fa més gracia es el que diu mentres la està fent: "Avui menjarem un arrós de conill potafilferro que remenat amb cullera de fusta hasta el fum será bó..." Es tot un personatge aquest home.

    ResponElimina
  2. Doncs a mi m'agradaria este arrosset!! i que fort allò del "arroz de conejo muerto" encar que pensant-ho millor més fort seria de conejo vivo no? je, je,!!
    Marta

    ResponElimina
  3. Les receptes tradicionals la veritat és que sempre triomfen! Aquest arròs caldoset amb conill fa una pinta realment apetitosa!

    ResponElimina
  4. Oooooooooooooh! Quina bona pinta!! No se si serà perquè sóc mig valenciana, però els arrossos m'encanten!! I aquest es veu deliciós i com sempre tan ben explicat... Amb aquest passeig per tantes fotos exquisites al final de cada post m'agradaria teletransportar-me a la teva cuina!! :) Petonets!

    ResponElimina
  5. Albert un arròs de tres estrelles Michelin, per a mi un dels millors plats, pot ser per que soc de les terres de l'ebre.

    una abraçada!!

    ResponElimina
  6. De la mateixa manera que per l'onze de setembre esta previst fer una cadena humana, els blogs també ens estem preparant per enllaçar-nos

    ara a mes fem una exposició de fotografies i dibuixos nacionalistes

    ens agradaria que us afegíssiu al projecte

    animeu-vos !!

    http://cadenablogs-11setembre2013.blogspot.com/

    ResponElimina
  7. Mmmmm quin menjar tan deliciós!!! Només amb la vista ja es veu que ha d'estar boníssim! :-))

    T'he descobert gràcies a la cadena de Blogs per la independència :-) Tens el número 147.

    Quan vulguis ja pots posar el Logo dels blogs enllaçats ;-)

    http://2.bp.blogspot.com/-Hh_OoaPWyn4/Ud0rW89-pXI/AAAAAAAAPdc/W-K9zS64RY0/s400/estelada4.jpg

    ResponElimina
  8. Només de llegir-la, m'han agafat ganes... Ara fa temps que no en faig d'arròs de conill.

    Les meves variants, eren posar molt poc tomàquet i a la picada posar-hi el fetge.

    Salut!

    ResponElimina
  9. Albert hui he cuinat este plat i a sigut tot un exit.Tinc que donar-te les gràcies per les teues receptes i per fer-nos-ho tan facil.Un salutació des de Massamagrell (València)

    ResponElimina
  10. De res Alex, l'èxist es tot teu !!!

    ResponElimina
  11. Boníssim!!!! el millor arròs per a mi és el de conill i caldoset...ummmmmmm!!
    Petonets

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !