inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 19 de juny de 2013

Xampinyons farcits d'ou de guatlla cuit amb oli de cep


Un aperitiu d'aquells fàcils de fer i "resultons".
D'entrada, uns xampinyons amb ou es podrien fer més sucosos afegint l'ou al final de la cocció del xampinyó...tot deixant-lo semi-cru. És un altre posibilitat que si voleu us faré un altre dia.
Però no buscava això. buscava realment un farciment. Que al partir-lo es dibuixés l'ou.
I així ha estat.
La barreja del xampinyó cuit...amb l'ou cuit...la capa de formatget gratinat i, sobretot, l'amanit amb oli de cep....fan d'aquest pintxo...una tapa molt aconsellable per matar la gana.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
8 xampinyons frescos i grossos
8 ous de guatlla
oli de ceps
formatge per gratinar
orenga
sal


ELABORACIÓ
D'entrada, ens haurem de fer amb uns bons xampinyons...contra més grans millor.
Un cop ben nets i tallades les arrels, haureu d'eliminar el tronc o pota del xampinyó. Aquesta part la podeu utilitzar per a fer una crema de verdures o per saltar-los amb all i julivert mateix.
Us ha de quedar l'interior del xampinyó net i al descobert.
En una safata pel forn col.locarem els xampinyons que volguem fer, en aquest cas 6.
Anem a pels ous de guatlla, clar....
Aboquem tot l'ou dins el xampinyó.
Ara, tirarem un polsim d'orenga per sobre de l'ou.
  Això ens aportarà un extra de sabor i aroma.
Una mica de formatge per gratinar...
...i el toc final....un oli fet de ceps (Boletus Edulis) que podreu trobar en botigues especialitzades o de delicatessen.
  Ens podem ajudar d'una cullera.
Només ens queda enfornar-los uns 15-20 minuts a 180-190º graus.
Fins que siguin daurats. 
Un cop fets els servirem ben calents.
Els col.loquem tots...
...i per acabar, un nou polsim d'orenga.
 Fàcil, no?...no us queixareu.   
Anem a partir un per veure'l per dins.
   Efectivament, estàn farcits literalment d'ou cuit.
Bon Profit !!!

8 comentaris :

  1. Quina bona pensada això de fer servir el xampinyo de motlle per l'ou, Albert. I fan una pinta...

    ResponElimina
  2. ...home, tampoc seria l'invent del segle...
    ...però gràcies, Mercè....!!!

    ResponElimina
  3. Ostres que fàcil i que bo! Alguna vegada he fet ous al niu amb pa, però mai amb xampinyons, que sempre he farcit amb verdurtes. Així que aquesta és una mescla de les dues i amb un resultat, com dius molt "resulton" i boníssim!! M'encanta el toc de l'oli de ceps! Apuntada, doncs! ;)

    Petons!

    ResponElimina
  4. Els comentaris de la Mercè i la Cristina junts i jo no cal que digui res més, mel's faig meus.
    Una molt bona pensada, els faré !!!
    Mariona

    ResponElimina
  5. Jo també els faig a vegades amb ous de guatlla...són molt bons!!!

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  6. Un invent prou divertit, Albert! Tot i que jo hagués deixat l'ou de guatlla cruet a dins... m'encanta que exploti a la boca.

    ResponElimina
  7. Inga, va...us faré la versió amb els ous sense coure, més sucosa....que m'ho demaneu molts !!!, jeje.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !