inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 18 de juny de 2013

Tellerines amb all i julivert


Recepta nº 1028 del Corpus del Patrimoni Culinari Català.
I es que poques coses es gaudeixen més durant un vermut que d'unes tellerines fresques, grosses i sense sorra....saltades amb una mica d'all i julivert, eh?.
Un altre recepta bàsica que no podia faltar en aquest blog.
Com veureu, no s'hi posa sal...ja que per extreure'n la sorra les tindrem una bona estona submergides en aigua amb abundant sal. A part que ja són saladetes de per fi, pel seu contingut en aigua marina.
Aquest plat és d'aquelles coses que no pots parar de menjar...com les pipes, eh?
També us recomano visitar la recepta de "Cloïsses a la marinera".
Som-hi.

INGREDIENTS
600gr. tellerines
2 grans d'all
julivert fresc
oli

VARIANTS:
- S'hi pot posar farina juntament amb l'all i julivert: deixeu-la coure un moment i, a continuació, tireu-hi vi blanc i deixeu-lo reduir.

ELABORACIÓ
Renteu les tellerines i sumergiu-les en aigua amb abundant sal (un puny)...durant un mínim de 30 minuts.
Si és una horeta millor.
 
Aquestes en concret tenen una bona mida. Són de la cofraria de pescadors de Vilanova i la Geltrú.
Piqueu un parell de grans d'all amb una mica de julivert fresc.
Un cop passat el temps per extreure la sorra (no sempre eficaç del tot), les rentarem de nou.
I les reservarem.
Escalfeu una mica d'oli en una paella. Afegiu de seguida l'all i julivert.
Quan comenci a agafar un mínim de color....incorporeu les tellerines.
Amb el foc viu, doneu-les unes voltes i....
...les tapeu...que es facin al vapor.
En 2 o 3 minuts estaràn totes obertes.
Serviu-los immediatament, ben calentes.
 
Qué bones són !!!
Tsch...podeu sucar-hi pa al final, eh?
Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. Molt bones per al vermutillo, i aquest suquet tant gustós que no pares de sucar-hi pa.....

    una abraçada

    ResponElimina
  2. Si al final les coses senzilles sempre acaben sent les més bones... i el trosset de pa què no falti.

    ResponElimina
  3. tu lo has dicho es empezar y un no parar¡¡

    ResponElimina
  4. Fa anys anaba a Elx uns quants dies i una mestressa de casa molt bona cuinera, feia unes tallarines qua com aquelles no n'he menjat mai, ho feia igual però amb un bon raig de llimona, ella deia que era per potenciar el sabor de mar, tu creus que cal?
    Ténen la meteixa bona pinta, m'ha recordat vells temps!!!

    ResponElimina
  5. A mi també m'agraden molt.

    Jo les faig un pel diferents, posu una mica d'oli a la paella i tiro les tellerines, quan començen a obrir-se i tiro un pel de sal i una mica de pebre negre. Li dona un gust picantet molt bó.

    Salut !

    ResponElimina
  6. mmm, que bones... a més les associo a les vacances, heheh
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. @Mariona, i tant...ho dono per fet, clar...a tota aquesta mena de marisc (cloïsses, musclos, navalles, ostres,etc...) sempre hi pots afegir un raig de llimona, per això se serveix amb llimona.

    @JaumeG, i tant que si !

    Gràcies a la resta !

    ResponElimina
  8. Que bones !!!... encara recordó quan de petitet les agafàvem a cubells de sota la sorra de la platja de Sant Pere Pescador amb els meus pares i avis... ara ja no hi trobes ni una. Es una espècie en vies d'extinció crec.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !