inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 28 de juny de 2013

Pintxo de pa amb tomàquet i anxoves de l'Escala


Bàsic, ja ho sé, però es mereix un dels millors llocs en qualsevol blog de cuina catalana.
Dels plaers més absoluts dels que gaudiré en aquesta vida.
Un bon pa torradet...sucat amb tomàquet de l'horta, ben madur...amb un raig d'oli d'oliva verge extra....i una magnífica anxova de l'Escala....segons el meu parer, són mitja vida.
Segur que a més d'un de vosaltres no us agraden les anxoves, i ho entendré, tenen un sabor peculiar.
Al igual que passa amb el foie o amb el pernil ibèric de gla...l'anxova salada és un dels sabors que podem categoritzar com "umami", que en japonès significa "saborós".
Us aconsello la lectura de l'article "Anxova de l'Escala" de la www.gastroteca.cat, portal amb el que aquest blog hi col.labora.
I es que Catalunya és gastronòmicament incomparable.Gaudim-la !
Aquesta recepta, més aviat considerada tapa, és per a 2 persones.

INGREDIENTS
2 pans de xapata individuals
1 tomàquet madur
oli d'oliva verge extra
anxoves de l'Escala

VARIANTS.
- Podeu utilitzar les anxoves ja dessalades en oli o les que que venen en salmorra

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
El pa és important en aquest pintxo. Jo recomano molt la xapata o el pa de coca, ben cruixent.
  D'anxoves de l'Escala hi ha de varies marques. Jo compro les "Anxoves el Xillu", que surten molt bones.
 Que ben posadetes venen sempre, eh?
Amb molta cura, retireu les que necesiteu i deixeu.les escòrrer una mica. Assegureu-vos de sumergir la resta en l'oli del pot...per a una millor conservació.
Els tomàquets també són importants. A l'estiu trobareu grans tomàquets...però a l'hivern us recomano els tomàquets de penjar.
 Obrim la xapata mini...
 ...i la torrem en torradera o al foc de llenya.
  Encara en calent, suquem el tomàquet....
 ..amb abundància...
 ...col.loquem el pa en un plat per servir.
 Hi tirem un raig d'oli d'oliva verge extra per sobre...però no gaire, que l'anxova ja és oliosa de per si.
   ...en aquest cas, no cal afegir sal al pa amb tomàquet per raons obvies...
  Hi col·loquem una anxova en cada pintxo....
 ...i ja els podem servir...amb el pa encara una mica calentó...i ben cruixent.
    Fan bon pinta, no?...a mi es que tornen boig.
  Gaudiu d'aquest bé de Déu.
 Ummm....
Podeu combinar el pintxo d'anxova amb un de pernil de gla....i els vostres convidats us estimaran per sempre més. Ja veieu que amb pocs ingredients però de bona qualitat...la cuina és molt senzilla.
Bon Profit !!!

10 comentaris :

  1. Per un aperitiu o per almorçar a mig matí ¡fantástic!
    Salutacions
    Sara

    ResponElimina
  2. Ara mateix ja me la menjaria, i aquest pernil¡¡¡¡¡quina bona pinta... EXCEL.LENT¡

    bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Albert, nosaltres sempre encetem els dinars familiars amb un bon pa amb tomàqut i anxoves. Que bones que són!
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  4. Tens tota la raó!! Un plat senzill de luxe! I del país! Petonets!

    ResponElimina
  5. boníssim! quines anxoves i quin pa amb tomàquet mes apetitós, nyam!

    Una coseta mestre, algun dia faràs pa de coca? és que a mi aquest pa em perd, encara que mai ho he fet a casa, m'agradarà conèixer la teva versió.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. @CanJoaniSara, gràcies companys.
    @Dolors, a tú et tira més el pernilet, eh?
    @Nani, perquè sou uns vividors !!!...com jo..jeje.
    @Carmeta, i del país , i tant !
    @BuenasMigas, sincerament, no n'he fet mai de pa de coca...però em documentaré...el faré i ho publicaré. T'ho prometo !...jeje.

    Gràcies a tots pels vostres comentaris.

    ResponElimina
  7. Si noi, es la meva debil.litat,m'encanta,però que sigui del boooooo¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
    Bon concert al vespre, serà espectacular¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  8. imposible decir no a semejantes pinchos¡¡

    ResponElimina
  9. A l'Escala, alguns bars o restaurants típics, posen una miqueta de pebre negre molt, i un rajolinet de vinagre

    ResponElimina
  10. @Alex, ah sí? vinagre també?....doncs ho provaré...gràcies company! Mira que he parlat amb una parell de fabricants d'anxoves de l'escala per veure si tenen interes en publicitar-se en aquest blog....i res.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !