inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 27 de juny de 2013

Ous ferrats amb mel


Si, si, com ho sentiu.
És un plat tradicional de casa nostra.
Probablement molts de vosaltres ja coneixeu aquesta recepta...però molts altres, com jo, no.
No té cap secret, ja veureu.
Es qüestió de fer un parell d'ous ferrats, ben fets, i un cop fregits i salats ruixar-los amb un bon raig de mel.
A mi personalment, m'ha encantat. He trobat que és una acertadísima combinació.
De fet, m'ha recordat als ous que mengen els americans, que hi afegeixen xarop d'auró ("Jarabe de Arce"),  un dolç fabricat a partir de la saba d'aquest arbre, l'auró. Ells combinen el xarop amb creps, gofres i d'altres marranades. 
Tot i que no s'hauria d'abusar...he de reconèixer que es ben bo de gust.
Aquesta recepta d'ous ferrats amb mel que us presento és la recepta tradicional nº 730 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català. 
Recepta per a 1 persona.
Tasteu-los i en parlem.


INGREDIENTS
2 ous
oli per fregir
sal
mel
pa per sucar


ELABORACIÓ
 He utilitzat ous frescos i mel normaleta.
  En una paella...tireu un bon raig d'oli...i quan sigui ben calent tireu els dos ous.
No hi poseu sal encara. Deixeu cuallar la clara...que comenci a torrar-se una micona pels costats.
Ara, amb l'ajuda d'una cullera, tireu una mica d'oli roent per sobre el rovell, fins que canvii de color, no més. 
 Ja els podem emplatar, procurant no es trenquin. Els salem una mica, al gust.
 Finalment, tireu-hi un bon raig de mel per sobre de tot el plat.
 Ja el podeu servir a taula, acompanyat de pa per sucar, clar.
 Tot el que es veu no es oli...és mel....que amb l'escalfor es licuarà una mica. 
 Ara, a sucar pa i a gaudir amics meus.
 Bon Profit !!!!

10 comentaris :

  1. Ostres Albert.... quin dilema avui per sopar¡¡¡¡¡¡¡¡¡ he comprat els xampinyons i els ous de guatlla per fer el plat que ens vas presentar, ara sí que tinc dilema, m'encanten els ous ferrats........, ja t'explicaré.

    una abraçada

    ResponElimina
  2. Será cuestió de fer aquesta recepta i tastarla!!
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina
  3. A mi m'has deixat ben sorpresa amb aquesta recepta, però no ha de ser dolent. Potser algun dia ho provo i tot, i això que no acostumo a menjar mai ous ferrats!
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Els he sentit anomenar però nio els he tastat mai... bona pinta en tenen... i molta!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. @Dolors, pots combinar-ho tot junt !!
    @Joanisara,gràcies i tant !
    @Montse, es curiosa però ben fàcil de fer, prova-la.
    @MGloria, prova-la !

    ResponElimina
  6. Quina pinta que tenen !!!! Mare meva !!!

    Els faré per dinar, un dia que pugui, ja que per sopar ho trobo una mica fort.

    Jo tinc mel a casa, però no és tant líquida, és més densa. Com ho puc fer perque sigui més líquida ????

    Amb quin vi ho acompanyaríeu ????

    Gràcies

    Gràcies

    ResponElimina
  7. Bernat, la mel no és més líquida. El que passa es que la calor licua la mel. Encara que sigui més espesa, al entrar en contacte amb l'ou cale nt es farà més líquida. I el vi....qué millor que un porronet de vi negre !!!
    Gràcies pels comentaris.

    ResponElimina
  8. Comparteixo al nostres facebook de mel Mas Buret
    https://www.facebook.com/masburet?ref=hl
    Gràcies!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !