inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 6 de juny de 2013

Mascarpone a l'amaretto amb maduixes i cireres



Unes postres molt fàcils de fer.
Aprofiteu la temporada de bones maduixes del maresme per a fet tota mena d'elaboracions.
Ja sabeu que tots els fruits vermells combinen molt bé amb el mascarpone.
En aquesta ocasió, he combinat una sopa de maduixes amb una barreja de formatge i Amaretto.
He volgut incorporar una capa cruixenta amb el granet de xocolata.
La decoració de la cireres, tot i que no tenir res a veure amb la resta d'ingredients, m'ha semblat adient estèticament i, a més, com que és el primer que es menja, prepara el paladar per l'acidesa de la maduixa.
Si voleu, també li podeu donar més protagonisme a la cirera incorporant unes quantes al triturat (sense pinyol, s'entén).
Per cert, l'amaretto és un licor molt especial. Tasteu-lo abans de fer res, ja que a molta gent no li acaba aquella amargor de pell d'ametlla crua que deixa anar.
Si,si, ja sé que no guanyaré cap premi amb aquesta recepta, no té gaire misteri, però si que us pot fer servei a l'hora d'improvisar unes postres amb quatre ingredients. I es que no sempre disposem del temps necesari per fer allò que voldriem, oi?.
Amb aquesta recepta us sortiràn de 2 racions.
Que vagi de gust.

INGREDIENTS
100gr. maduixes fresques
2 cullerades de sucre o d'edulcorant Dayelet Estevia
100gr. formatge mascarpone
1 xorret de licor Amaretto di Saronno
xocolata granet
cireres per decorar

VARIANTS:
- Podeu decorar directament amb maduixes
- Podeu utilitzar rom, cointreau o qualsevol licor que us agradi
- Es pot barrejar el mascarpone amb una mica de nata muntada

ELABORACIÓ
La maduixa, en temporada, és un be de Déu.
Per a fer sopes, coulis, etc...es interesant utilizar les més madures de totes.
Renteu-les bé.
Col.loqueu 100gr. de maduixes tallades en un recipient per triturar.

Afegirem un parell de cullerades de sucre o edulcorant.
I les triturem fins deixar una textura ben fina.
Ara, prepararem el mascarpone.
Podeu fer servir el licor que més us agradi, però aquest, amb aquell regustet amarg de l'ametlla, combina molt bé amb el formatge. És ideal per a elaborar tiramisú.
Hi tirem un xorret, al gust. Però no us passeu que es fort. Tasteu-lo primer.
Feu una barreja cremosa.
Tasteu-lo per saber si cal afegir més licor o no cal.
Ho servirà en uns gots baixos. Farem una primera capa de formatge a l'amaretto.
A continuació, ho cobrirem tot amb una capa de granet de xocolata, que podeu comprar en qualsevol gran superficie.
Ho cobrim tot amb el triturat de maduixa.
I ho decorem. Amb maduixes, cireres, nabius, grosselles....el que volgueu.
La combinació de sabor és molt encertada.
Deixeu-los reposar a la nevera durant una horeta o dues.
Bon Profit !!!

10 comentaris :

  1. Que Boooo......aquestes postres si que m'atreveixo a fer-les, ja t'ho explicaré.
    Com sempre et dic ,no és el meu fort, però crec que m'en sortiré, els de casa es quedaran "al.lucinats"........

    una abraçada.

    ResponElimina
  2. @Dolors...això és molt fàcil de fer !!!...dona !!!

    ResponElimina
  3. Aquestes postres tenen molt bona pinta, Albert!!! Tinc mascarpone, tinc amaretto, fideus de xocolata... i aquesta tarda compraré les maduixes. ;)

    ResponElimina
  4. Per això t'ho dic que ho faré, més senzill i bò, impossible.
    Merci

    ResponElimina
  5. @Mercè, entenc que ja coneixes els gust de l'amaretto doncs. Penseu que si voleu rebaixar el gust contundent del mascarpone ho podeu fer amb nata muntada...i també agafarà volum.
    En general serà més quantitat, però més suau.

    @Dolors, jeje.

    ResponElimina
  6. Quina cucada de gotet. Ja t'esperaven les cireres, eh? I nosaltres també, és clar!

    ResponElimina
  7. que bonic queda!!! Aprofitem cireres i maduixes, que tenen la temporada curta!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. hombre ya me alegra verte en un mini postre y en gotet,a que queda bueno y chulo,pues nada a publicar mas.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  9. Ummm... unes postres boniques i ràpides!

    ResponElimina
  10. Hola Albert.
    JHo faré aquestes postres aquet cap de setmana però hi posaré grosella perq. la meva germana no soporta l'alcohol

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !