inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Pollastre amb escamarlans Arròs al forn Canelons de salmó, brie, codonyat i cibulet amb oli de vainilla

divendres, 14 de juny de 2013

Maduixes amb vi i sucre



Què bones són les maduixes !!!
Es poden combinar i fer de tantes maneres...que sempre que en trobo de bones les compro sense tenir clar com les faré.
Aquesta és la recepta tradicional nº 647 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Les maduixes necessiten temps per absorbir el vi i, per tant, les haureu de deixar reposar unes hores a la nevera.
A mi, m'agraden encara més passats dos dies, quan aquesta fruita perd la seva textura inicial. La maduixa s'estova molt....i es desfà a la boca, però entenc que no a tots us pot agradar aquesta textura tan tova.
La meva recomanació és consumir-les d'un dia per altre.
Podeu utilitzar el vi dolç que més us agradi (moscatell, mistela, malvasia...), fins i tot un Pedro Ximénez, un Oporto o un vi de gel.
Aprofiteu bé la temporada de bona maduixa del maresme.

INGREDIENTS
600gr maduixes fresques
100gr de sucre o d'edulcorant Dayelet Estevia
1 copa de vi dolç (moscatell, mistela, malvasia, etc..)

VARIANTS:
- També es poden fer amb vinagre, de la meixa manera, i corresponen a la recepta tradicional nº 648 del Corpus del Patrimoni Culinari Català.

ELABORACIÓ
Com us comentava, es nota de seguida quan una maduixa es bona...pel color, per l'aroma i pel gust.
Per a fer aquesta recepta es millor utilitzar les més madures de totes.
Renteu-les be amb aigua i traieu la part verda.
Talleu-les a trossos i reserveu-les en un bol o tàper per la nevera.
Tema sucre...com sempre, podeu utilitzar sucre de tota la vida o edulcorants, que avui en dia són excel.lents i rebaixen moltes calories. De fet, aquesta no és una recepta sense sucre, ja que el vi dolç en té i molt, però si podem reduir-ne una mica, millor.
Hi posem la quantitat que més ens agradi.
Ara hi posarem el vi dolç, en aquest cas moscatell del bo.
Poseu-ne suficient per cobrir-ho tot. per tant, el recipient és important que sigui l'adequat per no malgastar vi dolç en excés.
Una bona remenada, per fondre tot el sucre....i tapat...a la nevera. Que reposi unes quantes hores.
Passades 48 hores aquest és l'aspecte que tenen. Han canviat de color i la textura és diferent.
Però el que us comentava, que podeu deixar-les al vostre gust de textura.
 Ja les podem servir.  
 Ummm...quin petit plaer...i què fàcil de fer.
 Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. La meva tieta les feia amb vinagre i sucre...

    ResponElimina
  2. un clásico que desde pequeño me encanta¡¡
    bon cap de setmana
    una abraçada

    ResponElimina
  3. Quedan molt bones aixi !!!
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  4. yo las hago como la tieta de la Mercè con vinagre, probaré con vino y sobretodo el edulcorante stevia. Saludos.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !