inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 20 de juny de 2013

Macedònia al licor


No fa massa temps us vaig presentar una macedònia molt senzillota, la més tradicional de tota segons el CPCC. Avui us porto una versió (per adults) que m'agrada molt i incorpora una mica de licor.
Us recomano preparar-la el dia anterior....i així a l'endemà la fruita haurà absorvit tots els sabors. La podeu presentar en copa o en got, com es el cas.
Evidentment, tota la fruita ha de ser fresca i millor ecològica.
Si, és una recepta molt bàsica....però una recepta al cap i a la fi.
Es curiós, i sembla absurd, però ens agrada mirar fotos de menjar.... no sé que tenen les fotos de menjars que enganxen, oi?...sobretot si hi ha molts colors.
Es com una forma virtual d'alimentar-se...una mena de plaer...i es que com tots sabeu, la vista és una part molt important del ritual de menjar.
Segur que més d'un prepararà una macedònia després de veure aquestes senzilles fotos.
És laa màgia de la cuina...nanos.
Que vagi de gust.


INGREDIENTS
150gr. maduixes
6 taronges de suc
1 prèssec de vinya
1 pera d'aigua
1 poma
1 kiwi
1 plàtan
1 raig de suc de pinya
3 cullerades de licor "Ron Hava Club Añejo 7 años"
3 cullerades de licor "Grosella"
3 cullerades de licor "Cointreau"

VARIANTS:
- Podeu utilitzar tota la fruita que volgueu i combini bé
- També podeu utilitzar Amaretto o Licor 43
- Podeu augmentar la quantitat de licor. Amb aquesta quantitat no queda massa forta d'alcohol


ELABORACIÓ
Netejarem bé tota la fruita.
D'entrada, prepararem un bol per la nevera amb un dit de suc de pinya. Podeu utilitzar una versió "light" si no voleu tant de sucre. Aquest suc evitarà que la fruita s'oxidi massa mentre l'anem tallant. Desprès incorporarem el suc de les taronges.
Tallem les maduixes a trossets.
El plàtan.
La pera conferència.
I ho anem deixant tot dins el bol amb el suc de pinya.
Una mica de kiwi.
La poma.
Paciència nanos.
Ara el préssec de vinya...que fa una oloreta !!!
A trossets petits....
...l'incorporem.
Ara treurem el suc de les taronges...
A mi m'encanta aquest exprimidor...és ideal...petit, net...versàtil...i de metall. Millor que els elèctrics.
Aboquem tot el suc. I ara que ho tenim així, podeu reservar una part pels nens...sense licor...i un altre bol fem la macedònia pels adults.
Afegim el cointreau.
En el nou bol...hi posarem tres cullerades grans.
Ara hi posem la grosella....Santafe, clar.
Tres cullerades. Aportarà gust i aroma.
I finalment el rom.
La mateixa quantitat.
Incorporem uns 500gr. de macedònia, amb suc i tot.
Ho barregem bé i ho deixem reposar a la nevera, tapat, per evitar que agafi olors.
La la podem servir.
I a gaudir de la fruita fresqueta, sobretot a l'estiu.
Podeu tirar una culleradeta més de grosella a l'hora de servir-la i us farà aquestes aigudes de color vermell.
Bon Profit !!!

2 comentaris :

  1. de tota la vida....sana i boníssima

    fins aviat

    ResponElimina
  2. Un clàssic de l'aprofitament!! visca l'estiu que acaba d'arriba que és el millor moment de menjar fruita diferent!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !