inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 7 de juny de 2013

Guisat de pebrots verds farcits de carn


>Feia molt de temps que volia fer aquesta recepta.
És una recepta tradicional familiar que es feia sovint a casa nostra... i sempre li hem trobat un sabor del tot casolà... d'aquells que recordes de la teva infància.
Hi ha infinitat de maneres de farcir uns pebrots.
Com sempre, la qualitat dels ingredients serà bàsica. Us aconsello comprar pebrots i carn ecològics, de confiança, fent ús del nostre comerç de proximitat. La carn picada és un dels productes que més cura mereix a l'hora de comprar. La carn s'ha de picar al moment i ha de ser consumida amb celeritat. Penseu que la carn que passa per un trinxat de metall s'oxida més ràpidament i és molt més propensa a acollir tota mena de bacteris. Per tant, a la carn picada envasada no li queda més remei que contenir conservants i d'altres additius que evitin la proliferació d'aquests bacteris.
Per fer aquest plat també és interessant que trieu bé els pebrots verds: que no estiguin massa recargolats... que siguin uniformes i rectes, per poder-los farcir millor.
No cal que siguin massa grans, però si ben formats.
Amb aquesta quantitat us sortiran uns 6-7 pebrots mitjanets-grans.
Us recomano la lectura de la recepta "Pebrots verds farcits de carn i rossinyols amb salsa de bledes i ceps".
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
6-8 pebrots verds de mida mitjaneta
oli d'oliva
1 ceba trinxada
4 tomàquets madurs
2 grans d'all
1 got de vi blanc
farina
aigua
sal

Per al farciment
500 g de carn picada (300g vedella + 200 g porc)
molla de pa
un raig de llet
all i julivert al gust
pebre nebre en pols
2 ous 
sal

Per a la picada
2 alls
un grapat d'ametlles
julivert fresc
1 llesca de pa fregit

VARIANTS:
- Podeu triturar la salsa per fer-la més fina i donar una millor presentació, si voleu.

ELABORACIÓ

Preparem els ingredients.

 La verdura, fresca i si és ecològica, millor. Us recomano veure l'article: "Col·laboració amb La Tavella".

La carn picada ,fresca també. Me la preparen al mercat municipal.
Començarem per preparar la carn del farciment, igual igual que quan fem una pilota pel caldo.

 Piqueu un parell de grans d'all amb una mica de julivert.

Amb les mans ben netes, barregem molla de pa amb una mica de llet, per fer una pasta... juntament amb l'all i julivert picats. Per a aquesta quantitat, amb la molla de dues llesques de pa de pagès normalet, ja en fareu.

 Incorporem els ous. Aquí només es veu un, però a sota hi ha l'altre.

 Salem i empebrem... i ho barregem tot plegat....

 Fins que ens quedi una pasta ben barrejada. La reservem.

Ara ratllem els tomàquets.

 Preparem els pebrots. Tallarem la part sobrant que no utilitzarem.

 I en traiem les llavors.

 Un raig d'aigua sempre ajuda.

 Els tenim tots a punt.

 Ara, amb paciència... anirem farcint els pebrots amb la carn.

Pressioneu amb cura per no trencar els pebrots, però fent la força necessària per introduir la carn fins al final del pebrot.

 Ja els tenim tots farcits. Si us en sobra carn podeu improvisar unes mandonguilles o una hamburguesa.

 Molt bé.

 Ara anem a preparar la picadeta.

 Unes quantes ametlles torrades i pelades...

 ...l'all, el julivert i una llesca de pa fregit.

 Ben picat.

En una cassola gran amb oli d'oliva, daurem els alls... que donaran gust a l'oli.

A continuació afegim la ceba picada. En aquest moment, l'all deixarà de torrar-se.

No sempre ho dic, però tots els guisats, en general, s'han de desgreixar (desgrasar) si cal. A mida que aneu cuinant, qualsevol recepta vull dir, us adonareu que en certs moments podeu trobar-vos amb un excés d'oli. Aquest excés no desapareix mai... i el mantindreu fins al final de la cocció. Per tant, per evitar fer plats excesivament oliosos... heu d'extreure l'excés d'oli... en el moment que sigui, sobretot durant el sofregit i abans d'incorporar tomàquets, salses o productes que es disolguin amb l'oli i facin més difícil el desgreixat.

Quan la ceba ja sigui daurada.....(i un cop retirat l'excés d'oli)....

...incorporem el tomàquet ratllat... ho barregem i ho deixem coure a foc mig-baix uns 5 minuts, per coure el tomàquet, caramelitzar-lo una mica i fer-ne evaporar l'aigua.

Mentre, obrirem un vi blanc.

Ja sabeu que jo utilitzo el aquest Gran Chef de la casa Pinord... un vi macerat amb herbes especialment dissenyat per cuinar. Tsch...no tinc cap comissió, eh?...només és una recomanació.

Aquest vi és força concentrat i, en general, es posa la meitat que un vi normal. El que faig moltes vegades es barrejar una mica de vi blanc normal amb aquest macerat.

Incorporem el vi al sofregit i deixem que redueixi durant uns minuts.

Mentre, amb una mica de farina, arrebossarem la part visible del farciment dels nostres pebrots.

D'aquesta manera, evitarem que el farciment s'escapi.

Fem el mateix amb tots.

Quan s'hagi evaporat l'alcohol del vi, passats uns 5-10 minutets, incorporarem els pebrots farcits.

Disposeu-los de forma que quedin ben distribuïts per garantir una cocció uniforme. Ara afegirem aigua calenta fins a cobrir-los (no del tot).

Salem....

...tapem l'olla i ho deixem coure a foc mig durant uns 30 minuts.

De tant en tant vigileu la cocció i rectifiqueu de sal si cal. Que no hi falti aigua i si n'heu d'afegir, que sigui bullent.

Només ens quedarà la picadeta que hem fet prèviament. La incorporarem quan faltin 5 minuts per acabar la cocció del plat.

No remeneu amb cap estri, simplement sacsegeu l'olla agafant-la per les nances.

Ja podeu tancar el foc i deixar-los reposar una estona.

Com tots els guisats... sempre estan més bon d'un dia per altre, però aquest es pot consumir el mateix dia sense problemes.

I ja podem emplatar.

Es poden acompanyar de la guarnició que més us agradi, però s'han de servir ben calents.

Ho tastem?

Espero que hàgiu dinat....
 
Bon profit!

14 comentaris :

  1. Tenen una pinta espectacular!!! I amb aquesta picada un toc ben català, jiji. Boníssims

    ResponElimina
  2. Uff, jo encara no ho he fet de dinar, i aquest plat s'em posaría de maravella.
    Veig que poses la carn amanida en cru dins dels pebrots, queda ben cuita?? la pinta és boníssima.

    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. @Montse, gràcies !!!
    @Dolors, la carn queda perfectament cuita, si. Avui no has estat la primera, eh?....jeje. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  4. Tiene que estar exquisito ese guiso de pimientos rellenos, te ha quedado fabuloso. Un abrazo y feliz fin de semana, Clara.

    ResponElimina
  5. ostras la de años que no me meto una receta así,de pequeño mi madre lo hacia muy parecido y eran divinos¡¡
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  6. Fa molt bona pinta, però al posar-hi la carn crua no queda una mica massa estupenc? atapëit, vaja.
    Bona idea per fer un diumenge, que és quant cuino més.

    ResponElimina
  7. mare meva!!! se'm fa la boca aigua i això que estic tipaaa!!! ho he de provar això! petons

    ResponElimina
  8. L' he fet avui per sopar i ha sigut un èxit! moltes gràcies :D

    De totes formes, els he fet amb pebrot vermell en comptes de verd. Suposo que el resultat no deu cambiar gaire. I de guarnició unes mongetes amb all i julivert.

    Per cert a la teva recepta hi falte anomenar la ceba i els tomàquets a ingredients. Potser ho has fet a propòsit però per si de cas t' ho dic.
    Salut!

    ResponElimina
  9. @Miquel, doncs jo també feia anys i anys que no el menjava !!!

    @Mariona, no queda gens crua ni massa atapeit. Pensa que no es carn sola...és una mena de pilota del caldo. Però el farciment ha de ser una mica consistent per a garantir la forma del pebrot final. Si vols una recepta amb un altre farciment, et recomano els Pebrots verds farcits de carn i rossinyols amb crema de bledes i ceps.
    http://www.lacuinadesempre.cat/2012/09/pebrot-verd-farcit-de-carn-i-rossinyol.html

    @Roser, juas,juas !!!

    @Enric, ho celebro doncs, però t'he de dir que el gust amb pebrot verd o vermell canvia considerablement. A mi m'agrada més amb verds. La guarnició es prou encertada. Ara reviso la recepta, sempre vaig amb presses !!!...gràcies!!!

    ResponElimina
  10. Quin èxit, queden boníssims, els vaig fer dissabte per dinar,a tots van agradar moltttttt
    merci per tot

    ResponElimina
  11. Molt bé Dolors !!!...a que no queden secs?

    ResponElimina
  12. Gens ni mica,queden boníssims i fàcil de fer, només una mica de paciencia al rellenar els pebrots, però baja,divertit i tot¡¡¡¡

    Bona setmana

    ResponElimina
  13. ..si...i si farcint apretes molt...fa pets i tot, oi?...juas !!!

    ResponElimina
  14. Els he fet ara per sopar...fan una pinta !!!!

    Com que n'he fet molts en quedaran per diumenge o dilluns. Ja els esperen els fills que vindran

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !