inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 4 de juny de 2013

Fideus a la cassola LCDS


La nostra mare feia aquest plat molt sovint. Sempre ha estat una debilitat de tots els germans.
Val a dir que no és exactament la recepta tradicional de fideus a la cassola que apareix al Corpus del Patrimoni Culinari Català, però es que nosaltres mai hem sigut de fideus gruixuts i foradats.
Com molta gent, eh?...tot i que avui en dia...m'agraden igual.
En el fons, son receptes molt similars, però en aquest cas no hi posarem cap picada i sí xoriço.
Us recomano també la lectura de la recepta "Fideus a la cassola tradicionals".
 
Aquesta recepta ja l'havia publicada amb anterioritat, però he actualitzat les fotos.
Som-hi.

INGREDIENTS
200 g de costella de porc
200 g de pollastre a daus (de la cuixa)
100 g de daus de pernil i xoriço
200 g de fideus del número 4 (sense forat)
brou de pollastre (de l'escudella)
2 tomàquets triturats
1/2 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 copa de vi blanc
1 ceba grossa
3 alls
una cullerada de pebre vermell
oli d'oliva
pebre negre en pols
sal

VARIANTS:
- Es pot afegir fetge de pollastre
- Podeu incorporar 1/3 de porro picat al sofregit
- Es pot posar una fulla de llorer
- Si no teniu brou de pollastre, podeu utilitzar aigua directament o una pastilla deshidratada de brou
- Podeu afegir salsitxa de porc, pèsols i fins i tot conill

ELABORACIÓ
   Preparem tots els ingredients.
 Farem uns daus de xoriço (si està dur m'agrada més) i de pernil ibèric o del país.
Jo sempre tinc brou de pollastre al congelador, de quan faig escudella. Si no en teniu, aigua directament o a les males, sempre podeu utilitzar brou industrial o una pastilla de brou deshidratat (tipus Avecrem).
  Salem i empebrem els daus de costella de porc i pollastre.
 Tsch...fideus Perla de Segre...jeje.
Escalfem una mica d'oli en una cassola de fang. Ja sabeu, primer foc baix i l'anem apujant poc a poc. Els canvis bruscos de temperatura són els que fan que el fang s'esquerdi i es trenqui.
 Ara, enrosim tota la carn.
 I la reservem.
 En el mateix oli....daurem els pebrots, que hem picat previament.
   I continuarem amb l'all i la ceba picats.
 Fem un bon sofregidet...fins que caramelitzi una mica.
 Ara, incorporem el pernil i el xoriço a daus...
  ...i la carn que teniem reservada. Ho remenem tot plegat.
Es el moment d'afegir el vi. Es pot posar també després del tomàquet. Aquest vi es especial per cuinar. Està macerat amb herbes i té un sabor força especial. A mi m'agrada molt.
 Hi posem un bon xorret....
 ...i deixem que redueixi l'alcohol.
 Millor tapat. Durant uns 8-10 minutets a foc mig. Vigileu no es cremi.
 Ara incorporem el tomàquet ratllat...
 ...i una mica de pebre vermell.
  Ho remenem tot de nou...
  ...ho tapem i deixem 5 minutets més que redueixi el tomàquet.
 Tot el conjunt ha d'adquirir un coloret brillant...i s'ha de consumir tot el líquid del tomàquet.
 És el moment d'incorporar els fideus. Com que tenim força xixa...amb 200gr. tindrem per 4 persones.
  Ho remenem una mica...
   ...i incorporem el brou de pollasrte calent....fins cobrir-ho tot.
  Tirem un polsim de sal.
 I res, deixem que faci xup-xup fins que el fideu sigui pràcticament cuit.
Un cop fet...deixeu reposar el plat 5 minuts per acabar la cocció de la pasta, però no gaire més..que els fideus s'estoven.
I ja podem emplatar.
  Ummmm...que agust ens mengem aquests fideus a casa !!!
 I la carn està perfecta.
 Molt bons.
 I aquestes són fotos d'un altre ocasió. Com veureu, he canviat el pebrot vermell pel verd.
Queden igual de bons.
 Bon Profit !!!

11 comentaris :

  1. Hommbre..., ja tenia ganes que posessis aquest plat al blog ... Aquest el faig fijo, però això si ..., sense moixernons i amb fetge de pollastre, que em mola més ...
    Merci!!

    ResponElimina
  2. Per cert, carallot, a la llista d'ingredients i a la descripció t'has oblidat de la fulla de llorer...

    ResponElimina
  3. Jo no posso ni pernil ni xoriço..... i ho faig una mica més caldós....

    ResponElimina
  4. OHHHH, m'encanten els fideus a la caçola,els faig molt semblants, a casa tampoc els fem foradats,no ens acaben d'agradar.
    Si mai et queda sobra sofregit d'un guisadet, es boníssim d'afegir als fideus, queden d'escàndol.

    Merci per tot

    ResponElimina
  5. Salvador

    Fa molt bona pinta aquest plat , fa vindre gana
    Curios els fideus 'Perla del Segre' del Segrià fent competència a grans marques .
    Amb els 209 grams de fideus i el fato que hi ha , quin seria el brou que es fica ? mesurat ? o fins cobrir ?
    Gracies i a seguir així

    ResponElimina
  6. Que bons Albert!! Un plat tradicional que amb el teu toc personal queda deliciós! Petonets!

    ResponElimina
  7. @Dolors, interesant això del sofregit, gràcies !

    @Salvador, "Perla del Segre" for president !!!...jeje, de brou hi poso aprox. un litre i mig...però ho faig a ull. Que quedi cobert i una mica més. També depen de si t'agraden més o menys sucosos. A mi m'agraden amb el suquet just.

    @Carmeta, gràcies maca !!!

    Gràcies a la resta companys !!!

    ResponElimina
  8. Qué buenísima pinta! Esto seguro que sabe muy muy bien, voy a probar a hacerlo en casa. Gran blog de cocina, señor!

    ResponElimina
  9. Fantàstics! Tot un èxit a casa i sobretot amb les meves filles. Gràcies, gràcies.

    ResponElimina
  10. @Marta, benvinguda !!!..ho celebro molt doncs. Per cert, d'on ets amb aquest cognom tan molón?

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !