inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 25 de juny de 2013

Espardenya d'escalivada i tonyina


A Catalunya , es coneix com Espardenya a la llesca de pa de pagès torrat que se serveix com a support d'altres productes més o menys elaborats com ho és en aquest cas l'escalivada.
És cert que a molt restaurants li diuen Torrada directament, però Espardenya és un nom fabulós, de la nostra terra, que no hauriem de deixar perdre.
No confondre amb les "espardenyes de mar", similar a un cuc gros, del que es mengen les gònades (aparell reproductor), molt apreciades i cotitzades en totes les cuines del mediterrani.
Abans de fer una espardenya d'escalivada, obviament, haureu de fer l'Escalivada i deixar-la reposar en oli d'oliva durant unes hores, fins i tot un dia.
Un bon entrant per a qualsevol ocasió.

INGREDIENTS
1 llesca gran de pa de pagès
escalivada (pebrot vermell, tomàquet, patata, ceba, albergínia, etc)
3 o 4 anxoves de l'Escala
1 llauneta de tonyina en oli

VARIANTS:
- S'hi poden afegir altres verdures
- Podeu tirar un polsim de pebre negre per sobre

ELABORACIÓ

Com us deia, prèviament prepararem l'escalivada i la deixarem unes hores a la nevera.

A mi m'agrada incorporar unes anxoves de l'Escala dins l'escalivada...i que es barregin tots els gustos.

Ja la tenim perfectament preparada.
 
Preparem la tonyina de llauna.

Feu unes tires de patata escalivada, no massa grans.
 
Desfeu una mica els tomàquets escalivats, que serà el que posarem primer.
Es interesant que l'Esvalidad no estigui freda freda de la nevera....millor que agafi la temperatura del temps.
 
Torrem el pa. Si es en foc de llenya mil vegades millor.

Emplatem...i comencem a col.locar l'escalivada per sobre.

Poseu de tot una mica....i a sobre...una mica de tonyina.
No cal afegir oli i sal. L'Escalivada ja en porta d'oli...i les anxoves aporten el punt de sal.
 
Ja la podeu servir.
 
Bon Profit !!!

8 comentaris :

  1. Quin plat tant bò i tant nostre Albert, Excel.lent per a qualsevol ocasió.

    ptons

    ResponElimina
  2. has tastat l'espardenya feta amb melmelada? és diferent i sorpren. Només cal canviar l'escalivada per melmelada de pebrot vermell, albergínia i ceba, al damunt s'hi pot posar una anxova. T'ho recomano!!

    ResponElimina
  3. uuff que bona!!! aquestes torrades son ideals per un divendres o dissabte! cauen segur! petons

    ResponElimina
  4. No hi ha res com la cuina tradicional!! Marta

    ResponElimina
  5. No havia vist mai una escalivada amb tonyina i patates. Té bona pinta i sembla una bona idea :D

    ResponElimina
  6. Enric, l'escalivada no porta tonyina...però si pots posar-ne a l'espardenya.
    En canvi, l'escalivada tradicional sí que en porta de patata.
    Tsch, que no ho dic jo, ho diu el Corpus del Patrimoni Culinaria Català.
    I et puc assegurar que li va fantàsticament....queda molt bona la patata.
    Gràcies pels teus comentaris.

    ResponElimina
  7. Ep, Albert. Feia dies que no passava pel teu blog. M'ha agradat, aquesta espardenyeta... fem país amb l'estómac, també? hi hi hiPetons

    ResponElimina
  8. que bona està l'escalivada i com ve de gust ara a l'estiu. Ben fresqueta

    http://operacionfartumbi.blogspot.com.es/2013/07/escalivada.html

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !