inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 10 de juny de 2013

Crema pastissera sense sucre


>En aquest blog ja hem vist com fer l'autèntica crema pastissera de pastisseria.
I és clar, es fa amb sucre.
Avui us mostraré una alternativa per fer la crema pastissera sense sucre. Evidentment que es apta per diabètics, però jo us proposo que la feu i la tasteu ja que queda igual de bona que l'altra... però resulta que engreixa menys.
No és que estigui obsessionat per guardar la línea, però fer un bon ús dels edulcorants pot arribar a ser una millora general per a tots els consumidors... i és que ens foten massa sucres en tot el que mengem!
Jo, de moment, no ho sòc de diabètic, però la meva àvia i la meva mare ho van ser... i he viscut la problemàtica del dia a dia. Hi ha molts diabètics avui dia i els que cuinem ens hem d'enrecordar de tothom, així com dels celíacs, dels intolerants a la lactosa, etc.
En qualsevol cas, i no us ho impedeix cap malaltia, tampoc no es tractaria de substituir el sucre al 100%. Com que aquest edulcorant es tracta a parts iguals que el sucre... podeu posar meitat i meitat o fer les vostres proporcions per a obtenir un excel·lent resultat però amb menys calories.
A mi, personalment, m'ha agradat molt el resultat... vaja, que si no t'ho diuen... no saps que no porta sucre.
Som-hi.



INGREDIENTS
1/2 litre de llet
2 rovells d'ou (si són ous de gallines ecològiques millor)
125 g d'edulcorant "Dayelet Cremas"
40 g de midó
color alimentari "ou" (groc)
vainilla líquida o en pols
canyella en canonet o en pols

VARIANTS:
- Si no teni midó (de venda en farmàcies) podeu utilitzar farina de blat de moro "maizena"

ELABORACIÓ

 Utilitzaré la vainilla liquida de la casa Vahiné.

 Per a aquesta quantitat de crema, hi posarem mig tap.

 Hi posem els rovells d'ou.

 Una mica de colorant d'ou, de venda en botigues especialitzades. Veure secció consells.

 Podeu posar un canó de canyella amb la llet a bullir... o directament canyella en pols.

 A mi m'agrada el toc de canyella en pols.

 Ara, posem 1/3 part de la llet amb els rovells... i la resta la posem en un cassó per bullir.

 Incorporem també el midó.

 Ho remenem tot plegat....

 ...fins a dissoldre tot el midó.



 Ara hem de fer bullir la llet amb el sucre, però en aquest cas hem dit d'emprar edulcorant, de la casa "Dayelet".

 Com que es la mateixa proporció... hi posarem 125 g d'edulcorant a la llet.

 Ho remenem una mica....

 ... i esperem fins que bulli.

 Quan bulli... incorporeu la barreja que teniem preparada i la coleu, per evitar els trossets de closca d'ou.

 Abaixeu el foc al mínim i ara remeneu poc a poc...evitant que s'enganxi al cul i les parets.

En pocs minuts... quan tingui una textura consistent... ja podeu apagar el foc.

 La reservem dins un bol.

 Per evitar que faci pell... hi posarem un paper film a sobre, en contacte amb la crema.

 Ara deixeu-la refredar a temperatura ambient i després fiqueu-la a la nevera.

 Un cop freda, ja la podreu utilitzar per a les vostres elaboracions.

Com aquesta coca de crema sense sucre.
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. que bona! pero aquest edulcurant on el trobes??! es pot comprar de manera que no sigui per internet! petons i merci

    ResponElimina
  2. Hola Roser
    Parla amb el Marc a través de l'adreça info@dayelet.com.
    Jo el compro per internet (www.dayelet.com) i ho pots pagar per contrarremborsament sense problemes.
    Gràcies pels teus comentaris !!
    Una abraçada !

    ResponElimina
  3. Hola, molt bona la recepta pero utilitzar ASPARTAM com a edulcorant es potser pitjor que el sucre..
    l'ASPARTAM provoca cancer... hi ha un documental de tv3 molt interessant que en parla.
    Feu servir ESTEVIA, que es una planta natural i es un edulcorant natural, amb efectes beneficiosos per la salut i no aporta calories.

    ResponElimina
  4. Estimat 'Unknown',
    Je,je, la reflexió de moda. Gràcies per treure aquest tema...tot i que no puc dirigir-me a tu pel teu nom.
    El polèmic aspartam està classificat com a un additiu alimentari apte pel consum per la legislació europeu actual amb un rigurós control sanitari.
    És cert que hi ha estudis contradictoris degut a la alta ingesta d'aquest additiu que tenen certes societats...que, digue-m'ho fi, no tenen massa miraments per la dieta.
    L'aspartam, avui en dia, el trobem en milers de productes (begudes light, xiclets, medicaments com l'ibuprofe, menjars preparats, etc..). I potser aquest és el problema: l'excés de consum.
    Tot depen del consum que es fa, es clar. La moderació, en tot a la vida, és la clau.
    Però no està demostrat que l'aspartà provoqui càncer.
    El tabac sí que està demostrat que provoca càncer...i, en canvi, ningú s'emporta les mans al cap.
    El sucre...consumit en grans quantitats encara és molt pitjor que l'aspartam....i també està demostrat que provoca diabetis, hipertensió, hiperactivitat, varius, hemorroides, al.lèrgies, catarates, miopía, ansietat, colesterol, colitis ulcerosa i fins i tot càncer.
    He vist el programa de TV3...on es parla de casos aïllats on la ingesta ha estat desorbitada i els estudis no acaben de trobar una rel.lació directe. Tot són sospites. Qué poden ser perfectament veritat....i que hi ha interessos econòmics pel mig...també.
    A dia d'avui, el consum d'aspartam és totalment segur si es respecten les quantitats diàries recomanades, com ho fem amb la sal.
    Que d'un alt consum de sal...millor que ni en parlem.
    Es obvi, que no és el mateix consumir 1 o 2 coca-coles light al dia...que 15. Com no ho es tampoc amb copes de vi.
    Per tant, no es pot assegurar categòricament (ni tan alegrement) que l'aspartam provoqui càncer.
    Hi ha altres coses que ens haurien de preocupar més.
    Per acabar, comentaré que per sort o per desgracia l'aspartam es el segon edulcorant més consumit al mon després de la sacarina.
    Aspartam es una proteina que existeix a la natura, sobretot en fruites silvestres, i que com a proteina produeix alérgies a algunes persones (anomanades fenilcetúriques). L'aspartam es una reproducció sintética d'aquesta proteina, igual que es fa amb totes les vitamines que prenem en els aliments o com a suplements dietétics.
    Jo no es que estigui a favor del consum de l'aspartam, però com ja he dit abans...la moderació en el consum qualsevol producte es primordial. Ja coneixem el poder mediàtic.
    Per cert, l'edulcorant estèvia (que també utilitzo) no es pot utilitzar en elaboracions a alta temperatura.
    Tots els aliments autoritzats amb estevia com a máxim només porten un 1% de una part refinada de la planta que está autoritzada com aditiu edulcorant amb el número E- 960 i el nom Steviol Glucósit. En alimentació les funcions terapèutiques de la planta estevia no estan autoritzades. Aquí a Europa tampoc está autoritzada per productes enfornats, d'on a partir de 120ºC la molécula es trenca i deixa de ser estevia.
    De temes polèmics com aquest n'hi ha molts. Així que ja veus, "Unknown", la societat no sempre fa les coses bé. Aquí estarem d'acord. Un altre dia podem parlar del mercuri que deixen anar les bombetes de baix consum, si vols.
    Us deixo uns links, que n'hi ha molts.
    Salutació.

    La cuina de sempre
    http://www.lacuinadesempre.cat/2013/04/article-collaboracio-amb-dayelet-emulift.html

    Associació EUFIC (European Food Information Council)
    http://www.eufic.org/article/es/page/FTARCHIVE/artid/aspartamo/

    www.directoalpaladar
    http://www.directoalpaladar.com/salud/el-aspartamo-un-edulcorante-seguro-salvo

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !