inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 8 de juny de 2013

Conill amb pebrot i tomàquet


Recepta nº 412 del Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Excel.lent plat tradicional que podeu fer també amb pollastre.
Si us agrada sucar pa fins l'eternitat...aquest és el vostre guisadet.
El típic plat que us faria la vostre iaia...amb tot el carinyo del mon.
Com sempre recomano, utilitzeu productes frescos i si es posible ecològics.
Som-hi.

INGREDIENTS
1 conill trossejat
4 tomàquets madurs
1 pebrot vermell tallat
1 ceba trinxada
pebre negre
oli d'oliva
llard
aigua
sal

Per la picada
2 grans d'all
uns grapadet d'ametlles torrades

VARIANTS:
- El pebrot es pot posar escalivat

ELABORACIÓ

Preparem els ingredients.
 
El conill, ecològic, ja l'he demanat tallat per rostir.
 
Piqueu la ceba i el pebrot a trossos grans.

Ratlleu els tomaquets.

Afegiu una cullerada de pebre vermell de "La Vera" al tomàquet. Aportarà gust i color.

Ara, en un cassola, hi posarem un raig d'oli d'oliva i un tros de llard.

Salem i empebrem el conill.

I el daurem bé....per totes dues bandes.

Que agafi bon color...i el reservem apart.
 
En la mateixa cassola (si cal retireu l'excés d'oli), sofregirem la verdura.

A foc més aviat lent, que vagi agafant coloret.
 
Quan el sofregit estigui una mica caramelitzat...afegirem el tomàquet.

Ho deixarem coure uns 5 minutets, fins que s'evapori l'aigua del tomàquet.

Mentre, podeu anar fent la picada, amb les ametlles i l'all.

Feu una mena de puré.

El sofregit està perfecte.

Incorporem tot el conill...

...i ho cobrim d'aigua fins gairebé tapar tota la carn. Saleu una mica.

Ara ho tapem i ho deixarem coure uns 45 minuts a foc mitjà.

Passat aquest temps, deixateu la picada amb una mica de suquet de la cassola...
 
...i incorporeu la picada durant els últims 5-10 minuts de cocció.
 
Es a dir, que el conill es courà durant gairebé una hora.

Tasteu-lo per saber si és ben cuit...i saleu-lo de nou si cal.
 
Apaguem el foc i ho deixem reposar.
 
Com tots els guisats...estarà molt més bo passades 24 hores. Un cop fred, reserveu-lo a la nevera.
 
Ja podem emplatar.

Utiltzeu la guarnició que més us convingui.

El conill...està força bo de gust.
 
I ha d'estar tendre. Acompanyeu el plat amb un vi negre contundent.

I suqueu-hi pa, clar.
Bon profit !!!

3 comentaris :

  1. Hola Albert com diem en el meu poble mel de romer.Tenia jo ganes de fer un guisat de conill i m'has obert els ulls es un plat molt bó gracies.Una salutació des de Massamagrell (València)

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !