inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
23 Febrer Dijous Gras: Coca de llardons Truita de Dijous Llarder (23 de Febrer) amb botifarra d'ou Arriba la Quaresma amb els típics bunyols. Enguany, Dimecres de Cendra és l'1 de Març Escudella de blat de moro escairat Rebosteria pastissera: Pastes de poma Amanida d'alvocat, tomàquet i tonyina

dijous, 30 de maig de 2013

Xampinyons amb all i julivert


Una tapa d'aquelles que m'encanten.
Un bon plat de xampinyons frescos saltats amb all i julivert és un platillo excepcional.
Però, clar, no l'acostumo a demanar quan surto...més que res pel perill que et serveixin uns xampinyons de pot, que son horrorosos.
Tsch, siguem realistes.
No sé si us passa a vosaltres, però aquesta tapa costa de trobar.
I és molt curiós per què, en canvi, la podem trobar en moltíssimes cartes de molts bars de tapes......però.......resulta que si la demanes.... o "se nos han acabado" o "ummm...no nos quedan ni champiñones, ni gambas saladas...ni los muslitos de cangrejo... ah!...y mejillones al vapor tampoco". 
I fa ràbia, eh?....quan fins i tot ja estaves salivant els xampinyons.
Total, que com moltes vegades passa, no hi ha res millor que fer-s'ho a casa.
Tampoc apareix al llibre del corpus aquesta recepta...tot i que penso que hauria de ser-hi.
Un bona bona tapa, ideal per a qualsevol vermut.


INGREDIENTS
500gr. xampinyons frescos
all picat
julivert
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Es poden reduir amb un raig de vi blanc
- Es poden acompanyar amb unes llesquetes de pa torrat/fregit

ELABORACIÓ
Rentem bé els xampinyons i tallem les arrels.
Han de quedar ben nets de sorra.
Ara els tallem a làmines...
...ni massa primes ni massa gruixudes, tot i que els podeu fer per la meitat directament.
Piquem un parell o tres d'alls amb una mica de julivert fresc....a ull.
Posem un bon raig d'oli d'oliva a calentar....i tirem la meita de l'all i julivert, per donar gust.
Seguidament, incoporem els xampinyons...
Tirem la resta d'all i julivert picat per sobre...
 
...i ho anem remenant tot plegat.
Els heu de saltar fins que comencin a quedar una mica daurats.
Quan pràcticament siguin cuits...els salarem una mica.
Emplatar i servir immediatament.
A que fan bona pinta !!????
Bon Profit !!!

10 comentaris :

  1. Uffffff...... quina salivera, senzill i d'escàndol

    ResponElimina
  2. Salvador

    Enorabona per aquest plat tapa . Les coses senzilles també tenen el seu punt de relaxació al paladar . Tapes que hi son , però , que ningú explica ni ningú pregunta


    A seguir aixines

    ResponElimina
  3. un clásico muy bueno y en casa siempre triunfa también
    una abraçada

    ResponElimina
  4. Un clàssic que si el trobes no acostuma ha estar a l'alçada. A mi em serveix molts cops com a acompanyament d'altres plats

    ResponElimina
  5. @Dolors, d'escàndol, si !
    @Salvador, es que totes aquestes receptes bàsiques mereixen un respecte...que jo els vull donar.
    @Miquel, como no.
    @Fruits, tens tota la raó del mon.

    ResponElimina
  6. Fets a casa i tallant els xampinyons tu... res de safates de xampis laminats!!

    Fes-los a la vinagreta... una altra tapa d'escàndol!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Si, si, els talles tú....clar.
    A la vinagreta, dius?...ummmm.

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. hola ha sido sin querer es que estaba muy enfadada con mi amiga por que no sabe abrir un chicle <xd xd

    ResponElimina
  10. Boníssims! Rentem amb aigua i llimona escorreguda?

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !