inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 30 de maig de 2013

Xampinyons amb all i julivert


Una tapa d'aquelles que m'encanten.
Un bon plat de xampinyons frescos saltats amb all i julivert és un platillo excepcional.
Però, clar, no l'acostumo a demanar quan surto...més que res pel perill que et serveixin uns xampinyons de pot, que son horrorosos.
Tsch, siguem realistes.
No sé si us passa a vosaltres, però aquesta tapa costa de trobar.
I és molt curiós per què, en canvi, la podem trobar en moltíssimes cartes de molts bars de tapes......però.......resulta que si la demanes.... o "se nos han acabado" o "ummm...no nos quedan ni champiñones, ni gambas saladas...ni los muslitos de cangrejo... ah!...y mejillones al vapor tampoco". 
I fa ràbia, eh?....quan fins i tot ja estaves salivant els xampinyons.
Total, que com moltes vegades passa, no hi ha res millor que fer-s'ho a casa.
Tampoc apareix al llibre del corpus aquesta recepta...tot i que penso que hauria de ser-hi.
Un bona bona tapa, ideal per a qualsevol vermut.


INGREDIENTS
500gr. xampinyons frescos
all picat
julivert
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Es poden reduir amb un raig de vi blanc
- Es poden acompanyar amb unes llesquetes de pa torrat/fregit

ELABORACIÓ
Rentem bé els xampinyons i tallem les arrels.
Han de quedar ben nets de sorra.
Ara els tallem a làmines...
...ni massa primes ni massa gruixudes, tot i que els podeu fer per la meitat directament.
Piquem un parell o tres d'alls amb una mica de julivert fresc....a ull.
Posem un bon raig d'oli d'oliva a calentar....i tirem la meita de l'all i julivert, per donar gust.
Seguidament, incoporem els xampinyons...
Tirem la resta d'all i julivert picat per sobre...
 
...i ho anem remenant tot plegat.
Els heu de saltar fins que comencin a quedar una mica daurats.
Quan pràcticament siguin cuits...els salarem una mica.
Emplatar i servir immediatament.
A que fan bona pinta !!????
Bon Profit !!!

10 comentaris :

  1. Uffffff...... quina salivera, senzill i d'escàndol

    ResponElimina
  2. Salvador

    Enorabona per aquest plat tapa . Les coses senzilles també tenen el seu punt de relaxació al paladar . Tapes que hi son , però , que ningú explica ni ningú pregunta


    A seguir aixines

    ResponElimina
  3. un clásico muy bueno y en casa siempre triunfa también
    una abraçada

    ResponElimina
  4. Un clàssic que si el trobes no acostuma ha estar a l'alçada. A mi em serveix molts cops com a acompanyament d'altres plats

    ResponElimina
  5. @Dolors, d'escàndol, si !
    @Salvador, es que totes aquestes receptes bàsiques mereixen un respecte...que jo els vull donar.
    @Miquel, como no.
    @Fruits, tens tota la raó del mon.

    ResponElimina
  6. Fets a casa i tallant els xampinyons tu... res de safates de xampis laminats!!

    Fes-los a la vinagreta... una altra tapa d'escàndol!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Si, si, els talles tú....clar.
    A la vinagreta, dius?...ummmm.

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. hola ha sido sin querer es que estaba muy enfadada con mi amiga por que no sabe abrir un chicle <xd xd

    ResponElimina
  10. Boníssims! Rentem amb aigua i llimona escorreguda?

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !