inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 7 de maig de 2013

Muffins de nous i xocolata


Els "muffins" son un tipus de magdalena elaborada que incorporen altres ingredients addicionals. El muffin és un pastís originari de la rebosteria dels Estats Units. De fet, allà acostumen a substituir l'oli d'oliva per mantega. Però jo us mostraré una recepta amb oli, que es més sa.
I no només això, aquesta recepta de muffins no porta sucre. Està feta amb edulcorants. Però podeu substituir-lo per sucre directament si voleu.
De fet, i per definició, els  "muffins" no han de ser tan dolços com les magdalenes.
Veurem també com utilitzar el paper cuisson com a motlle de paper....donant als "muffins" un aspecte més tradicional, casolà i artesà. Abans de coure-la, es recomanable deixar reposar la pasta a la nevera una bona estona.
Espero que us agradi.
Si voleu més informació sobre edulcorants, us recomano la lectura de l'article "Col.laboració amb Dayelet".
També us recomano la lectura de les "Magdalenes de pastisseria"....que son extraordinàries.

INGREDIENTS
250gr. farina fluixa
5 ous
180gr. edulcorant "Dayelet Muffins"
40gr. edulcorant "Dayelet Sucralosa"
50gr. llet
180gr. oli d'oliva
12gr. impulsor (o llevat químic normal)
50gr. nous picades
50gr. cobertura negre "Dayelet Chocolate Negro 50%" ó "Dayelet Chocolate Negro 80%"
un polsim colorant d'ou
perfum vainilla o llimona

VARIANTS:
- Podeu incorporar ametlla granet o en pols
- Podeu afegir tota mena de fruits secs

ELABORACIÓ
Utilitzaré l'amassadora KitchenAid per a fer aquesta recepta, però ho podeu a mà perfectament. Només necesitareu una varilla per barrejar-ho tot plegat. Primer comencem pels ous.
Com us deia, utilitzar un edulcorant especial per muffins.

El barregem amb els ous.
Incorporem la llet.
I l'oli...que si es d'oliva millor.
Jo li afegiré unes gotes d'esència de llimona (de venda en herbolaris), però podeu afegir esència de vainilla també, el que més us agradi.
Ara pesem la farina...
...juntament amb l'impulsor químic. Podeu utilitzar el llevat químic Royal de tota la vida.
 
Ara, piqueu les nous, però no massa. A mi m'agrada trobar-me trossets de nou.
Incorporem també la xocolata.
Aquestes gotes de cobertura negre no tenen sucre.
Les barregem amb les nous i ho piquem tot junt.
Posem a barrejar els primers ingredients...amb una varilla...i hi tirem un polsim de colorant d'ou. Aquest colorant no es imprescindible però li aportarà un agradable color al muffin. Us recordo que no és un muffin de xocolata....si no amb trossets de xocolata.
Quan sigui ben barrejat...
...incorporem la farina amb l'impulsor....(compte que no s'escampi tot)....
...i a continuació les nous amb la xocolata.
I ho deixem barrejar bé durant uns minutets (8-10).
Ja sembla que està ben barrejat.
Ara, ho dipositem tot en un bol...i ho reservem a la nevera una estona.
Durant aquest temps, podem anar preparant els motlles.

Avui, d'una banda, utilitzaré també els mateixos motlles que utilitzo pels flams.

Agafarem un tros de paper cuisson....

...i el repartim bé dins del motlle...

Si sobra massa paper retalleu-lo una mica, però queda també maco que es vegi.

Ara, introduiu un altre motlle dins del motlle que em folrat amb paper...

...i apretem amb força.

D'aquesta manera el paper s'adaptarà perfectament al motlle.
 
Els anem fent tots, amb cura.

Per veure la diferència, també faré algunes sobre un motlle tradicional de magdalena.

Ara, posem el forn a escalfar...a uns 200º graus. Preparem una mànega pastissera...i l'omplim amb la pasta de muffins.

Feu un tall important, que la boca sigui ample, ja que tenim trossets.

Aneu farcint tots els motlles...

...fins 3/4 parts...no cal arribar fins adalt.

Les posarem a coure, entre 25-30 minuts a 200º graus. La safata al mig del forn.

Passat aquest temps, si voleu, punxeu un muffin amb una palet per veure si l'interior és cuit.

Ja són cuits. Veureu com surten amb facilitat.

Deixeu-los refredar a temperatura ambient.

Anem a comprovar qué tal està per dins.
 
Fa molt bona oloreta.

Està ben cuit.

Us quedaràn mig botoruts...però es la gràcia de fer-los així.

Amb els motlles de magdalena queden mes presentables...no tan rústics, però més macos.

Obrim un d'aquests.

El tallem.

Estàn bons igual, clar.

Si voleu, podeu servir-los a taula amb un polsim de cacau en pols.
 
Així.
 
Així queda més presentable.

Doncs aquí teniu els muffins.
Bon Profit !!!

14 comentaris :

  1. Te han quedado genial y estupendo paso a paso. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. Gracias Delicias !!!...me paso por tu blog.

    ResponElimina
  3. Gran explicació, i quina delícia!! Amb les nous i la xocolata han de ser boníssims i amb les dos formes són ben macos!! ;)

    Ja me'n menjaria un... :P

    Petons!

    ResponElimina
  4. Doncs sí, molt sa tot plegat. Però per què no n'hi dius magdalenes si estan fetes amb oli? M'ha agradat el punt d'edulcorant. Això vol dir que en podem menjar més sense engreixar-nos? ;-) Ara seriosament, fan una pinta estupenda! I el punt del paperet i com l'acoples al motllo és una instrucció molt útil. petons

    ResponElimina
  5. @Cristina, gràcies !!!...a veure si les fas !

    @Marina, diuen que les magdalenes no acostumen a portar ingredients adicionals...encara que tots ho fem, és cert. I si, li podria haver dit magdalenes perfectament, tot i que les muffins són una mica menys dolces...diuen també, i en aquest cas és així.
    ...i que coi...que em feia gràcia dir-li muffin !!!....jeje. Gràcies !!!

    ResponElimina
  6. Estan molt bé totes les explicacions, i molt interessants. M'apunto la recepta, tot i que no tinc tots els ingredients per provar de fer-los

    ResponElimina
  7. quina pintassa tenen. Jo també sóc molt fan de fer-los amb oli, el que passa és que amb l'oli d'oliva que faig servir jo (el del poble) és massa fort de gust, però ho prefereixo a la mantega! petons

    ResponElimina
  8. apa!!! aquesta recepta la puc fer per un diàbetic que tinc a casa.
    gràcies per compartir Albert
    salutacions

    ResponElimina
  9. I tant que si, Silvia...li encantarà !!!

    ResponElimina
  10. provaré de fer-los, però si els faig amb sucre la quantitat seria 220 gr?

    ResponElimina
  11. @Elvira, la mateixa quantitat de sucre que d'edulcorant.

    ResponElimina
  12. m'encanten les teves receptes!!!
    abans d'ahir vaig fer la crema catalana i estava molt bona!

    ResponElimina
  13. @Elvira, ho celebro !!! gràcies!!!

    @Laia, m'alegro molt !!!....gràcies també pel vostre feedback. Una abraçada !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !