inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 23 de maig de 2013

Mandonguilles amb salsa de tomàquet


Mandonguilles amb tomàquet.
Si, si.
Qué passa?
M'agradaria saber quantes mandonguilles hauràn fet en total totes les nostres mares i àvies juntes.
Segurament donaria per extendre el nostre territori mar endins...uns quants kilòmetres.
I clar, aquesta recepta no podia faltar en aquest bloc de cuina traidicional.
Us deixo, doncs, una recepta bàsica però feta amb ingredients naturals....ecològics...i de tota la vida.
No s'en pot abusar, però a sucar pa, nanos, que és mitja vida.
Per a fer la salsa de tomàquet, aprofiteu la temporada de tomàquets madurs...i ecològics...que són la bomba.
Recepta nº 657 del Corpus del Patrimoni Culinaria Català.
També us recomano la recepta "Mandonguilles amb samfaina".

INGREDIENTS
400gr. carn de vedella picada
400gr. carn de porc picada
3 grans d'all
2 ous
julivert fresc
llet
pebre negre
pa ratllat
farina
oli per fregir
sal
salsa de tomàquet

VARIANTS:
- Podeu modificar el % de carn de vedella respecte de la de porc. Jo acostumo a fer un 70% vs 30%.
- Es pot acompanyar el plat de pèsols
- S'hi pot afegir al final una picada d'ametlles, safrà i carquinyolis


ELABORACIÓ
Primer de tot us recomano preparar la salsa de tomàquet (veure recepta prèviament).
Sempre queda més bona que la salsa de tomàquet de pot.
La coleu....
...una mica de pebre vermell dolç....
...i quan sigui ben cuit ho parem.

Ho reservem...i ho traspassem, si volem, a una cassola de fang.
Anem a per les mandonguilles. Barregeu bé les dues carns...i saleu-ho.
Afegiu també la pebre negre.
Com una culleradeta.
Afegiu també l'all i julivert picats...però no remeneu encara.
Afegiu els ous...encara que amb un sol ou, per mi, ja és suficient.
Ara, en un altre recipient, barregeu molla de pa amb llet, ben remullada. Amb tres molles de tres llesques de pa de pagès és suficient.
Feu una pasta...amb les mans ben netes.
Ara incorporeu aquesta pasta a la carn...
...tres o quatre cullerades de pa ratllat...i a remenar-ho tot plegat.
I ara...santa paciència...i a remenar el cul una estona.
Un cop fetes les boles...lesenfarineu.
Escalfeu una paella amb abundant oli per fregir...i aneu fregint-les.
Que agafin un bon coloret.
Tal qual les treieu...les podeu incorporar a la salsa de tomàquet.
Fins que les tingueu totes fetes.
Ara només ens queda escalfar-ho tot plegat abans de servir.
I aquí teniu les mandonguilles amb tomàquet de tota la vida.
Fàcil, tonto però bo.
Suquem pa o que?
Bon Profit !!!

6 comentaris :

  1. Que bò...... em recorda tant a les que feia la meva iaia¡¡¡ no té preu, tant senzill i agraden a tots.
    Enhorabona Albert per les receptes tant senzilles i exquisites que ens estàs proposant.

    Fins aviat

    ResponElimina
  2. Albert el pan ya lo pongo yo,tremendas¡¡

    ResponElimina
  3. Carai Albert, aqui li has posat pa ratllat i en altres receptes de mandonguilles no li posaves ... En fi ho provarem aixi a veure que tal.

    ;)

    Bo profit i merci.

    ResponElimina
  4. Plat fácil i molt bo. De tonto res de res.

    Una abraçada.

    Lourdes

    ResponElimina
  5. Plat fácil i molt bo. De tonto res de res.

    Una abraçada.

    Lourdes

    ResponElimina
  6. Gràcies company, avui toca mandonguilles. M'ha agradat l'afegir-hi el pa sucat amb llet i el pa ratllat, trobo que va bé i apaivaga una mica el gust de massa carn. Ve a ser com la pilota de l'escudella. Gràcies.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !