inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 9 de maig de 2013

Guatlles estofades


De sempre, a casa meva, que s'han menjat les Guatlles escabetxades....amb la seva vinagraneta.
Molt bones, les recomano a tothom.
Però vet aquí una recepta que està a la mateixa alçada...si no més.
Aquesta forma de fer les guatlles....és estupenda. Molt saborosa.
Proveu-la i en parlem.
Font: Recepta nº 604 del Corpus del Patrimoni Culinari Català.

INGREDIENTS
4 guatlles
100gr. pernil a daus
6 cebes petites
4 salsitxes de porc
2 cullerades d'oli d'oliva
1 cullerada de puré de tomàquet
1 copa de vi blanc
farigola esmicolada
canyella en pols
pebre negre en pols
sal

VARIANTS:
- Es poden acompanyar les guatlles amb una amanida
- Hi podeu posar una rameta de romaní

ELABORACIÓ

Preparem tots els ingredients.
 
Tallem les cebes a trossos grans.

Posem una cassola de fang a escalfar...a foc baix...i incorporem la ceba.

De seguida hi posarem la canyella...

...molt bé.

També la pebre negre....

...molt bé.

Al mateix temps incorporem el pernil tallat a daus....si es de gla, molt millor.
 
També les salsitxes a trossos....o també les podeu deixar senceres.
 
Ara....una mica de farigola esmicolada per sobre de tot.

A mi m'agrada deixar també una rameta de farigola sencera....així comu un altre de romaní.

Anem a pel concentrat de tomàquet....jo el compro al mercadona.

Es una pasta força intensa...

...en posem un parell de culleradetes....
 
...i finalment, fem una mica de lloc, i posem les guatlles que les hem netejat.

Un polsim de sal.

...i el vi blanc, jo utilitzo aquest per cuinar....que es força aromàtic.
 
Podeu posar una copa de vi blanc sencera, però si es aquest Gran Chef, us recomano posar-ne meitat vi meitat aigua, ja que és molt intens.
 
I ho tapem. Com veureu, em posat tots els ingredients gairebé en fred.

Ara només cal deixar-ho coure una horeta.

De tant en tant ho vigileu i li doneu la volta a les guatlles.
 
A mitja cocció, si falta líquid, afegiu un got d'aigua i rectifiqueu de sal.

Passada l'hora...ja tindreu la carn cuita.
 
Parem el foc i ho deixem reposar. Si son unes horetes molt millor.
 
Quina flaire !!!!...ja podem emplatar.
 
I aquí teniu les guatlles estofades.

Els trossets de salsitxa i pernil estàn de vici.

...i menjar-se una cuixeta de guatlla amb les mans....que?
 
Espero que us agradi la recepta tot i que la carn de guatlla pot resultar especial per molts.

Bon Profit !!!

11 comentaris :

  1. Tienen que ser una exquisitez, las acabo de poner en mis pendientes. Estupenda receta. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  2. MMmmmmm tan fácil? Me encanta este plato, me lo apunto ;)

    ResponElimina
  3. bueno bueno no requetebueno¡¡
    una abraçada

    ResponElimina
  4. M'encanten les guatlles escabetxades... a l'estiu sempre en tenim de fetes.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Hola Albert, acabo de posar-las a la casola, tot tal com explicàs, ja t'explicare

    ResponElimina
  6. Ah Albert, las escabetxades, em van sortir bonissimes!!! Gràcies per ensenyar-nos tantes delícies! Una abraçada

    ResponElimina
  7. @Baruz, gràcies !!!
    @Quinabonapinta, apunta apunta !
    @Miquel, tu lo sabes bien ,eh?
    @MGloria, és un bon plat per fer a l'estiu si.
    @Carmen, m'alegro molt que et sortissen bé !!!...enhorabona !!!

    ResponElimina
  8. Excel·lent aquesta recepta que, com sempre, expliques molt bé. Les guatlles penso que són uns animalons que no cuinem prou de comú, així que caldrà promoure-les. Has provat de posar-li xocolata en comptes de canyella? Quan les cuinis soles, sense les salsitxes, afegeix-li una bona picada catalana i veuràs.
    Et passo el meu link de "receptes d'animals de caça" http://www.gustperlacuina.com/2009/05/receptes-danimals-de-caca.html on hi figuren receptes que poden intercanviar-se, per si en vols provar alguna, segur que les millores!
    He afegit "La cuina de sempre" al meu apartat de webs recomanades "La gastronomia a Internet".
    Una abraçada.

    ResponElimina
  9. Fills de puta, no teniu cap tipus de sentiment ni empatia, sou primitius de merda en ple segle 21, quina vergonya, utilitzar mitjans electronics en aquests temps per difondre i promoure l'assassinat i ingesta de cadàvers, se us hauria de caure la cara de la vergonya. A sobre donant-vos-les de gourmets "que si una miqueta de canyella" "que si millor una mica de xocolata", voleu jugar posant tocs d'art o de gust a coses profundament errònies i amorals com és la vida d'un animal que té capacitat de pensar, de sentir i de patir i que desitja ser feliç com tu i com jo.

    ResponElimina
  10. Bieeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnn!!!!
    Ja tinc el troll que tot gran blog ha de tenir !!!!!! gràciessssssssssss !!!!!

    ResponElimina
  11. La he fet aquest cap de setmana i tots els que la han gaudit han dit que estaba per lleparse els dits. Molt bona la recepta ben explicada i fàcil de fer ja et tinc fitxat per mirar la teva web en una propera ocasió.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !