inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 26 de maig de 2013

Granissat exprés de maduixa amb gelat de llet amb iogurt de granja La Fageda


L'altre dia us presentava el robot de cuina del Jamie Oliver.
Doncs bé, aquesta és de les primeres coses que he fet.
Una recepta que es fa en 5 minuts de rellotge.
Sobretot, us recomano aprofitar la temporada de maduixes fresques del Maresme per a fer aquest granissat....ja que són molt gustoses.
Com veureu, he utilitzat edulcorant enlloc de sucre....per a rebaixar calories, però podeu posar la mateixa quantitat de sucre sense problemes.
El gelat, doncs al gust, jo he utilitzat aquest gelat de iogurt La Fageda...que trobo exquisit.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
30gr. sucre o edulcorant "Dayelet Estevia"
100gr. maduixes fresques i madures del Maresme
el suc de mitja llimona
150. glaçons de gel
gelat de llet amb iogurt La Fageda

Per decorar
fulles de menta
galeta de gelat
1 maduixa

VARIANTS:
- Es pot afegir un xorret de grossella líquida
- Es pot incorporar licor tipus Licor 43, Amaretto, Cointreau, etc..

ELABORACIÓ
Per la decoració utilitzaré unes galetes de gelat que tinc.
Amb unes tisores, i amb cura, les podeu tallat per la meitat i fer uns triangles...
...que sempre queden millor.
El que us comentava...el gelat La Fageda és extraordinari..i de passada, fem país.
Utilitzaré la cutxilla de picar gel per fer aquesta recepta.
Com us deia, jo tinc el robot del Jamie Oliver, però ho podeu fer amb qualsevol batedora.
Pesem i rentem 100gr de maduixots frescos.
Treiem la part verda i els tallem per la meitat. Dins la batedora.
Ara, tirarem el suc de mitja llimona també...
Avui ho faré com fa el barroer del Jamie Oliver: utilitzaré les mans.
El suc caurà entre els dits...i les llavors de la llimona no pasaràn.
He utilitzar edulcorant estevia de la casa Dayelet.
El posem juntament amb les maduixes i la llimona.
No seràn unes postres sense sucre...ja que el gelat en porta, però si baixes en sucre..i igual de bones.
Ho batem a velocitat 1.
Posem la velocitat 2 uns instants....i es liarà parda, jeje.
Ara incorporem el gel...
...amb 4 glaçons farem.
Tanquem bé....que si no no arrenca la màquina, per seguretat.
Ho triturem a velocitat 1 al principi i 2 per deixar-ho fi. El gel s'ha d'esmicolar completament.
Comproveu la textura....i si encara queden trossets de gel.
Li donem un cop més...i ja ho tenim. Super fresquet.
Ho serviré en uns gots baixos avui.
I ara...el gelat, clar, que no falti.
La bola de gelat es mantindrà congelada durant una bona estona...ja que el granissat de maduixa la conservarà perfectament.
Una maduixeta...una fulla de menta...i la galeta....
...i ja ho tenim.
 
Serviu-lo immediatament. Aquestes postres casen molt bé amb una copeta de vi de gel.
Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. Que superbo!!!! cal aprofitar les darreres maduixes i aixi en granissat soón boníssimes! el gelat de la fageda encara no l'he tastat però si és com els iogurts ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  2. Fácil y absolutamente delicioso, dan ganas de meter la cuchara. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  3. que booo!! i si, el gelat de iogurt m¡ha encantat!! bons productes els de la fageda! petons

    ResponElimina
  4. Una idea ben dolça Albert, Ens encanta!! :)

    ResponElimina
  5. Simple oi?, però una bona idea sobretot per a servir a un gran nombre de convidats...i garantir que el gelat no es desfaci.
    Gràcies.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !