inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 18 de maig de 2013

Coulis de maduixa


>Aquesta és una salsa per a postres molt fàcil de fer.
Aprofiteu la temporada de maduixa fresca del Maresme per gaudir d'una fruita tan saborosa, atractiva i exòtica, que està a l'abast de tothom.
En aquest cas, he fet el coulis amb edulcorant per a rebaixar calories, però podeu substituir-lo directament per sucre, en la mateixa proporció.
Un exemple d'ús? Doncs... per a un Pastís de formatge, no?
Que vagi de gust.



INGREDIENTS
300 g de maduixes fresques del maresme
el suc de mitja llimona
un tap d'essència de vainilla Vahiné
100 g de sucre o edulcorant "Dayelet Jarabes"
70 g d'aigua

ELABORACIÓ

Començarem per rentar bé les maduixes, treure la part verda i partir-les una mica.

En un petit bol, poseu uns 70 g d'aigua, aproximadament.

Afegiu-hi 100 g d'edulcorant "Dayelet Jarabes"... o de sucre, com vulgueu.

Amb una cullera remeneu bé fins que quedi tot l'edulcorant, o el sucre, dissolt. Poseu-lo a escalfar.

Les maduixes a trossos ja les podem posar dins un vas per al turmix.

Hi afegim el suc de mitja llimona.

I un tap d'aroma de vainilla.

Jo utilitzo aquest aroma de la casa Vahiné, però també hi podeu afegir vainilla en pols ensucrada o la polpa d'una tavella de vainilla.

Quan bulli el sucre, remeneu-lo de tant en tant.

Manteniu-lo bullint uns 3 minutets.

Seguidament, ja el podeu abocar dins el bol.

Perfecte.

Ara ho triturem tot, ben fi.

Ja ho tenim.

El podríem colar amb una superbag... però penso que no cal. Deixeu-lo refredar completament i després, a la nevera.

Ja podeu utilitzar el coulis per ruixar les vostres postres. Com aquest Pastís de formatge.

Bon profit !

1 comentari :

  1. Hola Albert! En primer lloc moltes felicitats pel teu blog i gràcies per impulsar les receptes tradicionals catalanes, entre d'altres.
    Avui he fet el teu coulis (amb figues) seguint les proporcions aigua/sucre i el temps d'ebullició de l'almíbar fil per randa, pero al afegir-lo a la fruita a solidificat en forma de caramel!!!
    Crec que si enlloc de sucre hagués utilitzat edulcorant no m'hauria passat! jijij

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !