inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
23 Febrer Dijous Gras: Coca de llardons Truita de Dijous Llarder (23 de Febrer) amb botifarra d'ou Arriba la Quaresma amb els típics bunyols. Enguany, Dimecres de Cendra és l'1 de Març Escudella de blat de moro escairat Rebosteria pastissera: Pastes de poma Amanida d'alvocat, tomàquet i tonyina

dissabte, 18 de maig de 2013

Coulis de maduixa


>Aquesta és una salsa per a postres molt fàcil de fer.
Aprofiteu la temporada de maduixa fresca del Maresme per gaudir d'una fruita tan saborosa, atractiva i exòtica, que està a l'abast de tothom.
En aquest cas, he fet el coulis amb edulcorant per a rebaixar calories, però podeu substituir-lo directament per sucre, en la mateixa proporció.
Un exemple d'ús? Doncs... per a un Pastís de formatge, no?
Que vagi de gust.



INGREDIENTS
300 g de maduixes fresques del maresme
el suc de mitja llimona
un tap d'essència de vainilla Vahiné
100 g de sucre o edulcorant "Dayelet Jarabes"
70 g d'aigua

ELABORACIÓ

Començarem per rentar bé les maduixes, treure la part verda i partir-les una mica.

En un petit bol, poseu uns 70 g d'aigua, aproximadament.

Afegiu-hi 100 g d'edulcorant "Dayelet Jarabes"... o de sucre, com vulgueu.

Amb una cullera remeneu bé fins que quedi tot l'edulcorant, o el sucre, dissolt. Poseu-lo a escalfar.

Les maduixes a trossos ja les podem posar dins un vas per al turmix.

Hi afegim el suc de mitja llimona.

I un tap d'aroma de vainilla.

Jo utilitzo aquest aroma de la casa Vahiné, però també hi podeu afegir vainilla en pols ensucrada o la polpa d'una tavella de vainilla.

Quan bulli el sucre, remeneu-lo de tant en tant.

Manteniu-lo bullint uns 3 minutets.

Seguidament, ja el podeu abocar dins el bol.

Perfecte.

Ara ho triturem tot, ben fi.

Ja ho tenim.

El podríem colar amb una superbag... però penso que no cal. Deixeu-lo refredar completament i després, a la nevera.

Ja podeu utilitzar el coulis per ruixar les vostres postres. Com aquest Pastís de formatge.

Bon profit !

1 comentari :

  1. Hola Albert! En primer lloc moltes felicitats pel teu blog i gràcies per impulsar les receptes tradicionals catalanes, entre d'altres.
    Avui he fet el teu coulis (amb figues) seguint les proporcions aigua/sucre i el temps d'ebullició de l'almíbar fil per randa, pero al afegir-lo a la fruita a solidificat en forma de caramel!!!
    Crec que si enlloc de sucre hagués utilitzat edulcorant no m'hauria passat! jijij

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !