inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 22 de maig de 2013

ARTICLE: Robot de cuina de Jamie Oliver




>Efectivament, tinc el seu robot de cuina.
L'altre dia vaig fer 40 anys... i entre d'altres cosetes, la meva dona em va regalar el robot de cuina del Jamie Oliver, i tot arran d'un comentari que vaig fer veient un dels seus programes:
- Mira, aquesta picadora m'aniria molt bé a mi.
Dit i fet, nanos.
El coneixeu, aquest cuiner anglès?... té el seu propi canal a Youtube - Jamie Oliver.
No és que sigui el meu cuiner favorit... però he de reconèixer que ha anat de menys a més.
A mida que he anat veient programes penso que he acabat entenent la seva filosofia... que és, com a mínim, respectable.
És clar, al Jamie Oliver jo sempre l'he considerat una mica barroer cuinant... fins i tot brut, porc... però només en les formes, no sé si m'explico. Però com tots els anglesos que he vist cuinant, vaja. Potser té alguna cosa a veure que sigui dislèxic, jeje.
Això si, fa una clara tasca social... molt important per als anglesos, que mengen molt malament.
I el que envejo molt d'ell és la cuina que té i sobretot l'hortet que s'ha muntat.
Els productes que utilitza sempre són d'altíssima qualitat i això fa que les preparacions no hagin de ser massa elaborades.
Fa menjars força tradicionals i alhora extravagants.
Jo necessitava urgentment una picadora...i aquest aparell... ho és. Però també tritura... té barnilles per muntar... té ratlladors de rodanxes i tires... i, al cap i a la fi, es pot convertir en un bon aliat a la cuina.
Tot just l'estic estrenant aquest mes i poc a poc us explicaré quina ha estat la meva experiència amb aquesta màquina.
Això sí... no crec que mai arribi a superar l'estima que li tinc a la Kitchen Aid... que és de les compres (bé, més regal que compra) més rendibles que he fet mai.
Ara toca investigar aquest nou aparell.
Tsch... no em pregunteu el preu... perquè ha estat un regal.
Tsch... tampoc cobro cap comissió, eh?
A continuació os mostro tot els components.


El desembalatge.

Com us deia, incorpora unes barniilles per batre.

Aquesta mena d'allargador és bàsic... després veurem perquè.

Aquí tenim el recipient principal amb un espremedor de taronges adaptable, dels de tota la vida....

...i la base on s'allotja el motor... que pesa, eh?

Tenim una ganiveta de plàstic, per triturar productes tous.

A l'allargador que us comentava abans... li podem enganxar diferents talladors.

Aquest allargador permet aixecar el tallador i fer així que el producte caigui a l'interior del recipient.

Incorpora dues peces per espitjar els productes cap a la part tallant.

L'allargador també s'utilitza per col·locar les barniilles...

...o el tallador de làmines.

En canvi , les ganivetes no porten allargador, és clar. tenim una de tall fi i una altra de serra, per al gel.

Una foto de tots els components.

Utilitzaré el tallador llis, de llesques.

Però anem a fer proves, oi?... he pelat una patata.

No l'he hagut ni d'espitjar... la patata soleta ha caigut laminada... de forma automàtica.

Totes tenen la mateixa mida. El tallador es pot regular. Es poden fer làmines més o menys fines.

Escalfem una mica d'oli...

...i fem unes patates super-cruixents.... gairebé xips.

Ara, li passem un aigua i provem el tallador per ratllar, també amb l'allargador.

El col·loquem, que encaixi bé...

I tanquem. Per seguretat, si no tanca bé... no s'engega.

El mateix, fem una patata.

Al mínim, a la velocitat 1.

I això ens fa....

...ara fregim aquest ratllat de patata....

...i que ens queda?

...un cruixent molt atractiu....

Excel·lent per acompanyar plats de cuina d'autor. Evidentment que es poden ratllar pastanagues, moniatos, carbassons, ceba... vaja, qualsevol cosa.

Ara provaré la ganiveta de serra, ideal per picar gel.

He fet un granissat amb maduixes fresques del maresme (ja us publicaré la recepta, tranquils).

La màquina ha fet molt de soroll...  picar gel es força escandalós. Després d'unes primeres voltes en velocitat 1, he passat a la 2, on es nota realment la potència de la màquina.

En un minut he fet un granissat de maduixa...

...després l'he completat amb una mica de gelat, galeta i maduixa... jeje.
Poc a poc aniré fent proves amb aquest aparell i us en podré donar la meva opinió.
Aviat hauré de picar els llardons per a les coques de Sant Joan... i carn per fer una mussaca que tinc pendent.
D'entrada, pinta força bé, oi?
Fins a la propera!

10 comentaris :

  1. ahora te toca disfrutar junto a tu robot Jamie y cocinar mucho mucho¡¡

    ResponElimina
  2. Jeje, el Jamie Oliver, tota una entitat aquí al Regne Unit. No només fa programes de cuina si no que intenta educar a la població en les aventatges de cuinar, en un país on molta, molta gent no cuina si no que simplement compra menjars preparats i mengen moltes porqueries, en serio, ho veig en les meves amigues. Fins i tot a les escoles prolifera el menjar basura, o si els pares els preparen el menjar per a que els nens s'enduguin al cole els hi posen un sandwich d'alguna guarrada, una bossa de patates chips, i una xocolatina de postre. En serio, molt fort.
    Així que esta bé que algú mediatic com el Jamie Oliver intenti fer alguna cosa al respecte. Tot un personatge, si senyor. Tothom que conec té al menys un llibre seu - i he de reconéixer que jo també en tinc un :)
    I els seus restaurants no estan gens malament. N'he provat dos, un italia molt, molt bo, i un altre de menjar angles (amb un toc Jamie, of course), que no esta malament pero no m'emociona, sobretot considerant el preu mes aviat alt.
    També ha creat restaurants/escoles de cuina - on pots anar i aprendre alguna recepta, comprar els ingredients o estris de cuina.
    Apa doncs a gaudir del teu regal de cumple. Per cert, per molts anys! ;-)

    ResponElimina
  3. Per molts anys, Albert!!! Benvingut a la quinta del 4. Sou la parella a l'inrevés, normalment és l'home el que li regala estris de cuina a la dona, ja, ja. A gaudir-la i una abraçada.

    ResponElimina
  4. ala quin regalet, felicitats Albert!!! bsts

    ResponElimina
  5. Per molts anys Albert! ara a gaudir com un nen amb una joguina nova haha. El primer cop que vaig veure en Jamie Oliver tot fent zaping em va deixar de pedra. Tal i com dius, tot ràpid, barroer, brut... però el vaig continuar seguint i s' ha de dir que és molt espavilat tot i que per a mi no és un cuiner de primer nivell mundial, la fama se la ben guanyada (aquí a Holanda no hi ha cuiner més conegut que ell); i en tema de plantar i utilitzar herbes he après moltíssim d' ell.
    Una abraçada! (encara que no tingui gaire temps per escriure ultimament continuu seguinte).

    ResponElimina
  6. PER MOLTS I MOLTS ANYS !!!!
    En Jamie Oliver el veig de tant en tant al Canal Cocina. M'agraden els programes en que viatge i amb cuiners de diferents paisos fa uns menjars impensables, a més es fot per tot arreu
    des d'una granja perduda per aquests mons fins al lloc de més luxe.
    Un bon regal i una bona eina. Felicitats a qui ha ha fet la tria

    ResponElimina
  7. Apa nano, ja pots disfrutar del juguet.
    Per molts anys¡¡¡¡¡ ja veuràs com el 4 es posa d'allò més bé, jo ja fa temps que en gaudeixo.

    una forta abraçada

    ResponElimina
  8. @Núria, es cert que fa un tasca social important, per sobre de la seva cuina.
    @Mercè, aquest pensament maxista...ja ha passat a la història...afortunadament!
    @Aurora, moltes gràcies !!!...està entrentigut el programa, si.
    @Dolors, si,si...els 4, en el fons, senten bé.
    Gràcies companys !!!...

    ResponElimina
  9. @Montse, sí, pica carne. Pero siempre en grandes cantidades (al menos 1kg). El recipiente es grande.
    Puedes encontrar más información sobre el aparato en este link:
    https://www.youtube.com/watch?v=WthrwhYm9FU
    Por cierto, yo vendo la que tengo, usada sólo dos veces, ya que me la regalaron y ya tengo otros robots que hacen lo mismo. La vendo por 60eu, regalada, vamos. Si te interesa dímelo.
    http://www.lacuinadesempre.cat/p/noticies.html
    Saludos.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !