inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 1 de maig de 2013

Arròs basmati al curri amb ou escalfat


Avui una recepta d'aquelles que sé que us agrada a tots.
Una recepta feta amb arròs...que no falla mai.
...amb un toc asiàtic...que no falla mai.
...i com a colofó...amb un ou per sucar-hi...que tampoc falla mai.
Si no heu dinat...aqui trobareu d'aquelles fotos que fan venir gana.
Tschhh...ho vaig cuinar l'altre dia i ara em passa a mi....jeje.
Com passa amb totes les receptes que incorporen una gran quantitat d'espècies (curri en aquest cas)...jo us recomano que busqueu el punt que més agradi.
He aprofitat que encara és temporada de pèsol fresc per incorporar-lo també, i l'he bullit prèviament amb uns anissos estrellats..que li aportaràn un fresc i agradable aroma.
Finalment, us mostraré com coure un ou "escalfat" o "poché" que diuen els francesos....una tècnica força divertida si la voleu compartir amb els vostres fills.
Aquesta recepta és per 4 persones.
Que vagi de gust.


INGREDIENTS
Per l'arròs
200gr. d'arròs basmati
1 trosset de mantega
3 cullerades grans de curri
1 cullerada de comí
1 cullerada gran de pebre negre en pols
100gr. pèsols frescos
100gr. xampinyons frescos a làmines
1 ou 
2 anissos estrellats
 oli d'oliva
sal

Pels ous escalfats
4 ous (un per persona)
1 xorret de vinagre de vi
pebre negre
sal

ELABORACIÓ
Utilitzaré aquest arròs basmati llarg.
La proporció d'aigua / arròs, i segons el fabricant, es recomano fer amb gots:  1 d'arròs x 5 d'aigua.
Però la cocció d'aquest arròs també es pot fer amb el mínim d'aigua.
L'arròs basmati és important rentar-lño bé. Hem d'extreure tot el midó adicional que té, si volem aconseguir un arròs llarg i que quedi "suelto".
Renteu-lo a conciència...
...i veureu com surt un líquid blanc. Dons l'heu de rentar fins que no estigui blanc.
De fet, us recomano tenir l'arròs en remull durant uns 30 minuts.
Mentre, anem a preparar els ous escalfats. Poseu una mica de paper film en un recipient petit, com un bol o un got baix.
Aboqueu-hi un ou dins.
Li tireu un polsim de sal...
...i un polsim de pebre negre.
Ara agafeu totes les puntes del paper film i l'emboliqueu....
...que us quedi una bola.
Per evitar que s'obri durant la cocció el podeu lligar amb un fil de cuinar.
Heu d'apretar fins que quedi rodó, però no us passeu o es trencarà.
Anirem fent el mateix....un ou per cada persona.
Preparem l'aigua de bullir l'arròs...amb un trosset de mantega per donar gust i sal. Fins que bulli.
Mentre, tallem els xampinyons en làmines i els saltegem en una paella amb un raig d'oli i sal.
Els reservem.
En la mateixa paella...batim un ou i fem un truita francesa.
La volem per picar-la i barrejar-la amb l'arròs.
Ho deixem refredar una mica...
...i llavors ho piquem tot ben petit...amb els xampinyons.

D'altre banda, posarem a bullir els pèsols. Ja us he comentat que farà servir anís estrellat per donar gust.
En posaré 2 ja que al barrejar els pèsols amb el curri...el mateix curri absorbirà molts aromes. Si un dia els voleu fer simplement aromatitzats...amb un anís en teniu de sobra.
Quan bulli...posem els pèsols i als 12 minuts els refredem i els reservem.
D'altre banda, com que l'aigua ja bull...incorporem l'arròs basmati i ho deixem bullir uns 10-12 minuts.
Un cop cuit...hem de parar la cocció ràpidament...
...amb aigua freda.
L'arròs ha de quedar suelto. El reservem.
Ara anem a preparar els ous. Tirem un xorret de vinagre de vi.
El de tota la vida, vaja.
Quan bulli l'aigua....incorporem els ous.
L'heu de tenir 4 minuts de rellotge. No més...o el rovell no quedarà líquit. Els anem reservant.
Al mateix temps, anirem preparant els saltat de l'arròs amb les espècies. Hi tirem una cullerada de comí.
...3 cullerades de curri....
...fixeu-vos que ho tinc a la paella sense oli. El que vull es torrar una mica les espècies per extreure'n tot l'aroma.
Una cullerada de pebre negre....i ho remenem tot junt.
De seguida, incorporem la truita amb els xampinyons...
...ara si tirem un bon raig d'oli....
...incorporem els pèsols cuits....
...i l'arròs....cuit...també..
Un polsim de sal...
...i ho remenem bé....
Ho deixem saltant uns minuts...que sigui tot prou calent.
Ja està, anem a emplatar.
Utilitzaré un motlle quadrat. Hi posem l'arròs dins.
Obrim el film d'un ou escalfat...i l'aboquem a sobre de l'arròs...sense trencar el rovell. Molt de tacte.
Retirem el film definitivament.
Un raig d'oli...un polsim de curri pel plat...i ja podeu servir.
Veiem com ha quedat l'ou o que?
Ohhh...quin gust que fa veure i fer aquestes coses...oi?
I estava molt bó, clar.
Bon Profit !!!

8 comentaris :

  1. La presentació t'ha quedat molt guapa, Albert! I el menjar que ens proposes ha de ser molt bo.

    ResponElimina
  2. uau.... ha de ser sensacional......ara,no sé si tindré tanta paciència com tú a l'hora de fer-lo.
    Molt original,com sempre...
    ptons

    ResponElimina
  3. Tens raó, és d'aquelles receptes que triunfen. Quin toc més especial amb els pèsols!!

    ResponElimina
  4. Gràcies companys !!!...ha quedat molt i bo...i recomanable del tot.

    ResponElimina
  5. Un arròs molt bo i un sistema de fer que quedi l'ou molt sucós. M'agrada!!!

    ResponElimina
  6. plato super apetecible siempre y con tus toques mas¡¡

    ResponElimina
  7. Fa una fila estupenda aquest plat!!! i amb el teu pas a pas queda tot claríssim!! El faré segur!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !