inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 18 d’abril de 2013

Tortell de cabell d'àngel


Recepta número 1046 del llibre CPCC.
Què podria dir d'aquest tortell tan bo.
D'aquelles combinacions bones bones per naturalesa: full + cabell d'àngel + pinyons.
No falla mai.
Veurem com fer un tortell d'una forma ràpida i efectiva, considerant que ja tenim el full i el cabell d'àngel fets o comprats.
A la pastisseria en fèiem tots els diumenges i entre aquest, el de nata i el de crema....es concentraven totes les vendes de tortells. És un producte amb molta demanda a les pastisseries.
Aquest tortell té molt bona conservació, només l'heu de cobrir amb un drap i us aguantarà dos o tres dies en bones condicions.
Us recomano visites les receptes dels tortells: "Tortell de massapà" i el "Tortell de reis".
Aviat us presentaré el Tortell de nata i trufa i el Tortell de crema.

INGREDIENTS
2 tires de massa de full "La Sirena"
300gr. cabell d'àngel
50gr. pinyons
sucre
1 ou batut
sucre llustre (en pols)

VARIANTS:
- Moltes vegades s'acostuma a posar una tira de crema pastissera al costat del farciment de cabell.

ELABORACIÓ
Com sempre us recomano, fer el full a casa no es trivial...i el resultat no dista tant del full que podem comprar. Utilitzarem la massa de full de La Sirena, ja que la seva disposició en làmines gruixudes i quadrades en permet estirar la pasta al nostre gust.
 Utilitzaré un parell de làmines que enganxarem muntant-les amb una mica d'aigua i dedicació.
 Un cop enganxades, les estirarem longitudinalment...
 Fins que quedi una capa més o menys fina. El gruix vindria a ser com el d'una caixa de cartró de sabates.
 Retalleu les imperfeccions laterals, si en té.
Tema cabell d'àngel, també el podeu fer a casa, però si no voleu....a qualsevol pastisseria de confiança us en vendran una mica. Amb 300gr. ja feu.
Poseu una bona quantitat en la part superior.
Ara prepareu un got d'aigua i un pinzell.
Pinteu la part lateral del full amb aigua...

...l'emboliquem...
...i l'aigua segellarà la pasta de full. Li donarem una volta addicional.
Ara, ens quedarà un trosset de full que utilitzarem per decorar el tortell.
Feu uns talls equidistants.
Ara, ja el podem posar sobre una safata pel forn.
Veureu com, a l'arrodonir el tortell, els talls laterals s'obren i li donen una presentació més atractiva al tortell.
Ara preparem un ou batut amb un pinzell.
Pinteu generosament el tortell.
Poseu pinyons....sense por.
I finalment, sucre gra per sobre, com quan fem una coca.
Ja el tenim apunt. Escalfem el forn a 1800-190º graus...
...i l'enfornem...durant uns 20-25 minuts.
Vigileu-lo no es cremi.
Ja és ben cuit. Deixeu-lo refredar.
Com veureu, no he utilitzat paper cuisson per què no en tenia, però ho reocmano.
Per acabar, només hem de tirar una mica de sucre llustre ("glas").
Xulo, eh?
I ja tenim fet el nostre tortellet, fàcil i ràpid.
Cruixent i d'agradable aroma. Penseu que aquest tortell tapat amb un drap us aguantarà dos i tres dies en bones condicions.
Sempre ve de gust un tall d'aquest tortell. El podeu acompanyar d'un vi dolç o un vi de gel.
Bon profit !!!

7 comentaris :

  1. Ho has dit molt bé... no fallen mai aquestes postres.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. T'ha quedat fantàstic, Albert!!!

    ResponElimina
  3. Fabulós.....
    Sembla tant fàcil quan veig les teves fotos i la teva explicació¡¡¡¡mira que m'agrada cuinar, però és que les postres no em queden mai bé.
    Ho intentarem de nou.
    una abraçada

    ResponElimina
  4. como se nota tu pasado por la pastelería,brutal¡¡

    ResponElimina
  5. Hola exquisida recepta al meu poble fan ferradures de cabell d'Angel que és mes o menys la teva recepta que per cert em encanta.Un salutació Albert...

    ResponElimina
  6. Oooooh! No sabia que havies sigut pastisser!! No m'extranya perquè ets tot un professional de la cuina!! Aquest tortell és deliciós!! Segur que els teus clients hauran sentit molt la teva "pèrdua" professional :) Petonets!

    ResponElimina
  7. Albert ets un crac!!!!
    Amb les teves explicacions tot sembla molt fàcil,
    la teoria bé,ara la practica ja tu explicaré......

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !