inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 3 d’abril de 2013

Tonyina de sorra amb soja


A la tonyina de sorra en castellà "Atún de ijada o Ventresca"...i als restaurants japonesos li en diuen "toro". És la part inferior i anterior de la tonyina...i es caracterítza per ser molt suau al paladar, pel seu alt contingut en greixos.
D'aquelles parts que es desfan a la boca...res a veure amb el típic tall sec tonyina que tots tenim en ment.

Una autèntica del.lícia. Avui l'he comprat a 20 euros el quilo...i l'he aprofitat per fer a la planxa, volta i volta, que us quedi crua per dins. La servirem a taula calenta on la soja l'acabarà de coure.

Si sou (com jo) amants del sushi/sashimi...aquest plat us encantarà. No he trobat cap imatge en català on s'expliquin totes les parts de la tonyina, però aquesta servirà. La ventresca és el que en diem "de sorra", però no sé ben bé per qué....suposo que és la part que més toca terra, si es que en toca.
En qualsevol cas, si en trobeu (que no sempre hi ha) no dubteu en comprar-la.
No oblideu que contra més crua la feu...més bona serà.
Aquesta recepta ja l'havia publicada amb anterioritat, però he actualitzat les fotos.

INGREDIENTS
8 ó 10 tallets de tonyina de sorra
unes gotes d'oli d'oliva
salsa de soja
llavors de sèsam
sal 

VARIANTS:
- Podeu afegir-hi wasabi a la salsa

ELABORACIÓ
 
Netegeu bé el peix.  Aquestes estries que té són el secret d'aquesta peça del peix.

La planxa ha d'estar ben calenta. Tireu dos gotetes d'oli, per evitar que s'engaxi massa...
 ...als 20 segons li doneu la volta...controleu (pel tall) que no es posi la carn blanca (cuita), ha de quedar ben crua del mig...ho notareu al paladar...i molt...
 
Preparem el plat amb una base de salsa de soja, que pot ser dolça o salada.
 
Servirem la tonyina a sobre de la soja, una mica de llavors de sèsam i un polsim de sal maldon.

I ja podeu servir-ho.
 
Per fora ha d'estar torradeta...però crua per dins.
 
De fet, m'he passat una mica amb la cocció. És fàcil passar-se.

Ummm....m'encanta aquest plat.

Aquesta foto és d'un altre dia. Així és com realment ha d'estar el cor.
 Les mateixes estries del peix permeten que la soja penetri per dins...suqueu-les uns segons i....
...a gaudir.
Bon Profit !!!

7 comentaris :

  1. Aquesta tonyina ha de ser una exquisidesa, i com que, a més és ràpida de fer, ja no et pot demanar més!

    ResponElimina
  2. No he provat mai aquesta part de la tonyina , de fet, no la he vist mai a la peixatería, però té la pinta de ser tendríssima.
    La buscaré per provar-la.
    Fins aviat

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta!! No he tastat mai la tonyina així! Ha d'estar ben tendreta, amb totes aquelles estries :)
    Hauré de provar-ho, a casa som molt de sushi XD

    Petons

    ResponElimina
  4. No cal afegir res més. Tonyina, el punt gustós de soja i el cruixent del sèsam. I poc feta sempre. Boníssima!!!

    ResponElimina
  5. fácil y bueno con la soja y el crujiente del sésamo y ese punto rosado es el que me gusta.

    ResponElimina
  6. Sempre compro aquest tall. Les altres parts les trobo massa eixutes. Podriem dir que a més de bona és una recepta molt bona pel colesterol ? Peix blau més soja.
    Gràcies , la farem

    ResponElimina
  7. De petit quan a casa feien aquesta tonyina, crec que l'avia ho deia malament i jo entenia "zorra".

    Després de més gran vaig entendre el perquè del nom, en el sentit de ser la part inferior.

    I ara de gran, quan la trobo de qualitat, no la deixo escapar.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !