inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 22 d’abril de 2013

Pastís de Sant Jordi de trufa


>En aquest bloc ja havíem vist com fer un Pastís de Sant Jordi de gema cremada, el més clàssic, vaja. Avui us porto una versió, m'atriviria a dir, elegant.
He optat per servir-lo amb una rosa autèntica, per donar-li un toc més romàntic. Així podeu regalar la rosa i el pastís alhora.
El farciment de tots dos pastissos és de trufa cuita, però en aquest cas l'he arrebossat de xocolata granet, reservant un espai per escriure el Sant Jordi amb cobertura blanca.
Senzill... amb pocs ingredients... però, si sou dels que els agrada la xocolata, en gaudireu.
Com veureu, he forçat un color més viu de les planxes per tenir un contrast de capes més vistós.
Com a tots els pastissos que faig, partirem del supòsit que ja tenim fets els ingredients principals, en aquest cas, la trufa cuita, l'almívar i les planxes de pa de pessic.
Espero que us agradi... i us desitjo que passeu una molt bona diada de Sant Jordi.



INGREDIENTS
3 planxes de pa de pessic
sucre bany (almívar + brandi)
trufa cuita
xocolata "granet"
cobertura blanca

ELABORACIÓ

Posem els ous amb el sucre, la glucosa, les clares, l'emulsionant i el color en la batedora, li donem unes voltes i de seguida incorporem la farina amb l'impulsor Emulift-P... i ho posem a batre a màxima potència durant 4 minuts.

 Mentre, podeu anar preparant les safates per al forn amb paper cuisson.

 Ja tenim la tortada emulsionada.

 Amb una mànega pastissera fem una capa de massa...

 ... i les posem a coure a 220-230º graus, només grill.
 En 3 o 4 minuts estaran cuites, si són fines. Feu-ne 3 o 4.

 Un cop siguin ben fredes, podrem treure el paper, amb molta cura.

 Com podeu comprovar, queden flonges, primes, suaus i elàstiques.

 Perfecte, anem a fer la resta.

 Preparem els estris...

 Avui utilitzaré una xocolata granet.

 Preparem el sucre bany... i barregem l'almívar amb brandi al 30%.

 Barregeu-lo bé.

 Per a fer aquest pastís tallarem les planxes per la meitat.

 Escalfeu i prepareu la trufa cuita, que quedi untuosa...

 Poseu la primera capa amb la part "lletja" o fosca cap amunt. Banyeu-la lleugerament amb sucre bany.

 Apliqueu una mica de trufa cuita per sobre...

 Distribuïu-la bé, que quedi una capa fina, no us passeu.

 Ara, hi posem una nova capa de planxa però cap per avall.

 El mateix procés.

 Més trufa.

 Poc a poc anem fent capes.

 Assenteu-les una mica, fins que tingueu 4 capes de trufa.

 Ara repelem les cantonades per deixar-lo maco.

 Així.

 Poseu un motlle al mig per escriure-hi més endavant.

 La part exterior, l'arrebossarem amb xocolata granet.

 Poc a poc i paciència.

  Ja fa bona pinta.

 Molt bé, ara deixeu-lo una estona a la nevera, que qualli la trufa.

 Prepareu el cartró i la blonda definitius... i una mànega amb trufa.

 Amb l'ajuda de la paletina, traslladeu el pastís a la blonda.

 Mantingueu la paletina sempre plana i no espatllareu el pastís.

 Ara, amb la mànega decorem una mica, al gust.

 Finalment, poseu a escalfar al bany maria una mica de cobertura blanca.

 Que quedi pomada... i que no estigui calenta.

 Feu un cornet de paper, l'ompliu amb la cobertura i amb unes tisores talleu-li la punteta.

 Escriviu Sant Jordi. Podeu fer proves sobre un paper prèviament.

 I com que tenim unes boletes de xocolata... ho rematarem així.

Molt bé, què falta?

 La rosa, efectivament. Aquesta, de veritat.

 I ja el tenim fet. És un pastís que es conserva prou bé durant 4 o 5 dies a la nevera.

 Serviu-lo acompanyat d'un cava ben fresquet.

  Un bon pastís per a una bona diada.

  Espero que us hagi agradat.

  Està suau... i molt flonjo.

Bon profit!

11 comentaris :

  1. Ostres Albert! T'ha quedat un pastís ben elegant! A mi m'enamoraries amb un detall així i amb rosa inclosa ^^
    La teva dona deu estar ben contenta :D

    Molts petons i feliç diada de sant Jordi ^^

    ResponElimina
  2. Albert,
    Un català molt català com tu no podia posar altre cosa que aquest pastís, que té cara d'estar molt i molt bo.
    Nani

    ResponElimina
  3. Un pastís molt senyor, trobo!! Molt i molt bo! Veig que ja us l'heu jalat, no? Perquè aquest tallet que diu menja'm no crec pas que durés gaire... després d'haver estat decapitat. ;-) Feliç Sant Jordi!! Petons

    ResponElimina
  4. Juas, no Marina, no l'hem encetat encara.
    Aquest tros de la foto és un retall.
    L'encetarem avui, com mana la tradició....amb una copeta de cava....i veient el barça, jeje.
    Gràcies per tots els comentaris !!!...bona diada !!!

    ResponElimina
  5. un pàstis molt bo mestre
    bona diada

    ResponElimina
  6. Artista que ets un artista!!!!!!! Aquest pastís deu estar de vici!!!!!! Que tinguis un bon Sant Jordi, Albert.

    Lourdes.

    ResponElimina
  7. M'he quedat bocabadada només veure la foto! Només hi ha una paraula: Impressionant!!! T'ha quedat de luxe! I amb les explicacions que fas ens queda a tots super clar!!!

    ResponElimina
  8. Ohhh! no tinc paraules!! com sempre la recepta està molt bé, però els pasos encara estan més bé!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !