inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 8 d’abril de 2013

Pasta salada


La massa o pasta "quebrada" pot ser dolça o salada i s'usa en general per acompanyar el té, café, gelats, etc., En aquest cas solen ser pastes dolces fetes amb pasta brisa. També s'utilitzen per fondejar motlles, elaborar bases de pastissos, etc.
A l'hora d'elaborar la pasta salada hem de tenir en compte que es caracteritza, com el seu nom indica per substituir el sucre per una quantitat important de sal. Les seves aplicacions principals són la de servir de fons en diferents preparacions a la cuina. Per exemple, uns aperitius salats com l' Assortiment de pasta salada variada o per elaborar "Quiches".

Però podeu donar-li l'aplicació que més us interesi. No deixa de ser una massa dura i resistent, però també trencadissa.
No patiu per què és de les masses més senzilles de fer, ja que no porta llevat. 
Aquesta massa la podeu a mà fàcilment, vull dir, sense amassadora.
Aquesta recepta ja l'havia publicada amb anterioritat, però he actualitzat les fotos.

INGREDIENTS
1kg. farina fluixa
1/2 kg. margarina
1/4 l. llet
50gr. sal

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.

Preparem els ingredients.
 
He utilitzat aquesta margarina, però la única condició es que com més untuosa sigui...pitjor.
Es a dir, contra més dura i elàstica, millor.
 
Posem tota la farina dins el bol d'amasar, tot i que aquesta massa es pot fer a ma amb molta facilitat.
 
Hi posem també la margarina.

Pesem la sal....

...i la incorporem.

Muntem el ganxo i posem la màquina (KitchenAid) a la velocitat 1.

Anem incorporant la llet.
 
Deixeu-la tranquileta durants uns 5 minutets.

Mentre, aprofiteu bé per netejar el taulell o el marbre. Tireu un polsim de farina per que no s'engaxi.

Aquesta massa només s'ha de barrejar. Per tant, no s'ha d'amassar buscant cap textura.
 
Si agafeu un tros veureu que ja es pot manipular molt bé, com si d'una plastilina es tractés.
 
Ja la podem abocar per treballar-la.

Fem una bola.

Jo aconseguillar que talleu un tros i l'estireu i la resta ho reserveu a la nevera. El pitjor enemic d'aquesta massa és la calor, que farà que la margarina es fongui. Per tant, es aconsellable reservar-la uns minuts a la nevera i anar fent. També la podeu posar dins una bossa de plàstic fins l'endemà.

I ara...ja podeu fer les vostres elaboracions.
Quina gana, eh?

O amb la mateixa massa també podeu fer les típiques "Quiche Lorraine".
Bon Profit !!

2 comentaris :

  1. He trobat aquesta pàgina, com tot lo bó en aquesta vida, per casualitat, i he de dir que estic encantada amb ella. Aqui tens una admiradora. Gràcies per compartir totes les teves receptes. Per a mi, ets un mestre.

    ResponElimina
  2. Gràcies Paqui i benvinguda !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !