inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 15 d’abril de 2013

Musclos de Normandia a la planxa


Quan parlem de musclos, tots tenim al cap els excel·lents musclos del Delta de l'Ebre, els de roca o, com no, els de Galícia i/o del Nord.
Però no tothom coneix els musclos de Normandia, també anomenats musclos "dàtil" per la seva mida. Ja sabem que els francesos són una mica "especials"...i en consumir aquest marisc també. Diuen que si li treus a un francès els musclos i les patates fregides (french fries) no son ningú.
Doncs resulta que no toleren els musclos superiors a 5cm de longitud.
Una mica els entenc. A mi m'agraden grans i petits però, sincerament, de vegades et trobes algun musclo tan tan gran....que ja fa "coseta" menjar-se'l, eh?....se t'omple tota la boca d'aquella mala bèstia...i es com una mica desagradable.
Les tècniques que utilitzen en aquesta regió del nord de França asseguren un creixement limitat i, per què no dir-ho, també tenen una altíssima qualitat.
Ja sabeu que, a mi, a banda de promocionar els plats i productes de la nostra terra, m'agrada donar conèixer tot allò que és interessant pel vostre paladar i, per tant, aquí hi deixo la meva recomanació.
Els podem fer com vulguem. De fet, existeix una recepta per cuinar els "musclos a la normanda" (moules à la normande), que incorpora poma o sidra, però jo no sóc massa partidari d'utilitzar mantegues (com els anglesos, els francesos també són força donats a cuinar amb mantegues i cremes fresques) i per això us els presento a la planxa.
Si no els trobeu, li podeu encarregar al vostre peixater de confiança.
No us perdeu la recepta "Musclos al vapor" on explico com eren els musclos de la Barceloneta.
Tasteu-los i en parlem.

INGREDIENTS
1kg. musclos de Normandía
un raig d'oli d'oliva verge extra
1 llimona
sal

ELABORACIÓ
Els rentem bé, primer.
 
Veieu quina mida més petitona?
Tirem un raig d'oli en una paella ben calenta.
Els aboquem....amb un polsim de sal.
 
Ho tapem uns instants i ho "sacsegeu" una mica.
Fins que s'obrin.
Serviu-los ben calentons.
Petitons, però saborosos....jeje, no saben res....aquest francesos.
Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. m'encanten els musclos , de totes maneres i si pot ser de roca millor , son més gustosos.
    Aquests no els he provat mai, però amb la pinta ja paguen.
    una abraçada

    ResponElimina
  2. M'ha encantat la teva descripció de quan ens menjem un musclo mida XL, ja, ja. La recepta senzilla i a l'hora bona com sempre. Salutacions.

    ResponElimina
  3. Moules et frites... a cada cantonada normanda te'n pots menjar un "orinal" ( la meva xiqueta ens deia: anem a menjar un orinal de musclos!)
    A mi m'agraden més al vapor, a la planxa... i sobretot sense mantegues. per a mi, com els fas tu són de 10!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. @M.Glòria, A que si?....massa greixos...de vegades saber utilitzar la senzillesa es tot un art.
    Gràcies pels comentaris.

    ResponElimina
  5. Albert molt boooooooooooooooooooooooooo

    ResponElimina
  6. Albert, quina alegria m'has donat amb aquesta recepta de la meva terra d'adopció!
    Jo que sempre entro per veure quina recepta ben catalana faré el diumenge avui he tingut una bona sopresa!
    Tampoc sóc massa partidaria de la cuina només amb mantega però he he dir que a mi m'encanten!

    ResponElimina
  7. M'alegro molt Laia !!! Gracies a tu !!!

    ResponElimina
  8. Només per aportar idees... Jo soc un francòfil total i m'he patejat França tot el q he pogut.

    I una vegada en una Chambre d'Hôtes de les que feien sopars, ens van oferir uns musclos, fets d'una manera peculiar.

    Els posaven sobre una pedra tipus base de barbacoa... els cobrien de pinassa de maera generosa i ho encenien... i fisnq s'apagava i els trobaves oberts... :)

    És típic de la regió atlàntica i en concret va ser a la illa d'Oleron.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !