inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dissabte, 27 d’abril de 2013

Llom de lluç sobre cous-cous amb reducció de tomàquet i malvasia de Sitges


Quina flipada amb el nom, eh?, juas !!!.
Avui us porto un plat d'aquell de cuina d'autor. Que sòc de cuina tradicional, si, però m'agrada fer les meves mariconades també.
He volgut, per sobre de tot, donar una bona presentacióal plat...però respectant l'equilibri de gustos dels ingredients. És una recepta que es pot preparar en menys d'una hora. I es econòmica.
No cal dir que podeu utilitzar el peix que més us agradi...com podria ser una cueta de rap.
En qualsevol cas, que sigui ben fresc...i que es triguen totes les espines...que us deixen els lloms nets.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS  (2 persones)
2 lloms de lluç fresc
6 tomàquets xerri
2 galeres
oli d'oliva
sal

Picada d'all i julivert
1 dent d'all
una mica de julivert fresc
oli d'oliva
sal

Pel cous-cous
1 got de cous-cous
1 got d'aigua
25gr. mantega

Per la confitura de tomàquet
300gr. tomàquets madurs
50gr. sucre
2 claus
1 fulla d'api
50gr de Malvasia de Sitges
50gr. aigua
el suc de mitja llimona

ELABORACIÓ

Rentem els tomàquets, primer de tot.

Podeu passar el tomàquet per un colador per treure les llavors. Jo no ho faré.
 
Incorporem el sucre.

Afegim el clau.

I la fulla de llorer.
 
Diuen que la Malvasia Robert és la millor de Sitges. Jo no sé, però sé que és molt bona.

Hi posem un xorret.
 
L'aigua...

...i el suc de llimona, que actuarà com a conservant també.
 
Ho remenem tot i ho posem a coure a foc baix.

Ara ho fem bullir....fins que redueixi tota l'aigua i comenci a caramelitzar. Ens ha quedar una textura de melmelada. Aproximadament, ho tindrem uns 20-25 minuts bullint. Vigileu no es cremi.
Quan gairebé estigui feta la confitura de tomàquet, anirem preparant el cous-cous. Jo sempre utilitzo la marca Tria, que m'agrada.
Posem un got de cous-cous...
...per tres quarts de got d'aigua bullint.
Tapeu-lo, ni que sigui amb un drap durant uns 6-7 minuts.
Afegiu una mica de mantega, que es fondrà sola amb la calor.
Per cert, la full d'api la treurem al final de la cocció. Ja haurà fet la seva feina.
Ja tenim feta la confitura. Ho reservem.
Ara prepararem una picadeta d'all i julivert amb el turmix.
Hi posem un dent d'all, una mica de julivert i una mica de sal...
...i un bon xorret d'oli clar. Ho triturem que quedi ben fi. Ho reservem.

Anem a pel peix. Rentem els lloms de lluç i les galeres.
En una paella ben calenta, fem les galeres a la planxa....amb un xorret d'oli i sal.
Ja les  tenim fetes.
En la mateixa paella calenta, saltegem uns tomacons mini....
...tallats per la meitat.
...i tot seguit fem el lluç a la planxa....que no triga res.
Remeneu bé el cous-cous, per que el gra quedi separat....i comenceu a emplatar.
Feu pressió al cous-cous per donar estabilitat.
Aprofiteu la pell del lluç per coure bé el lluç...i podreu treure la pell al final.
Ha de quedar sucós per dins...i torradet per fora.
Apliquem la confitura de tomàquet a sobre del cous-cous.
Treiem el motlle.
Queda ben pulit.
Incorporem el llom de lluç....els tomacons...i una galera partida per la meitat.
Finalment, el toc d'all i julivert per sobre.

 ...desordenadament...

I ja tenim el plat acabat per servir. Si cal, li podeu donar un cop de forn o microones.
 
Umm...quins aromes i quines olors !!!
 
...i la galera...sembla que estigui abraçant al lluç, eh?...jeje.

També podeu servir-ho amb la galera sencera.
 
Que no falti un bon vi blanc ben fresquet.
 
Bon Profit !!!

7 comentaris :

  1. Albert, avui t'has lluït!!! I quins colors...

    ResponElimina
  2. Albert no me lo puedo creer mariconada en tu cocina jaja, pero resultón,bueno y buena combinación
    bona setmana
    una abraçada

    ResponElimina
  3. Albert, avui les fotos parlen soletes...
    Nani

    ResponElimina
  4. Que bo que és el cous-cous i quantes solucions ofereix. Ens quedem amb la teva opció de fer anar motllos ;)

    ResponElimina
  5. Una recepta deliciosa, sana, vistosa i amb una gran presentació! M'ha encantat ;)

    Un petó!

    ResponElimina
  6. quina bona fila que fa!!...mira que no m'agrada el peix...i m'han vingut ganes de fer-la!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !