inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 12 d’abril de 2013

Espagueti amb espinacs al curri i guarnició de dàtils


De nou, us presento una recepta pròpia de "La cuina de sempre" que fusiona la cuina catalana amb la italiana i la marroquina.
Es tracta d'uns espagueti amb una salsa d'espinacs al curri que rematarem amb uns dàtils saltats, que aportaran un puntet dolç molt interessant al conjunt.
Ja sabreu que el dàtils, tot i tenir fins a un 70% de sucre, és un producte molt ric en carbohidrats, ferro, potassi i fòsfor. Conté moltes vitamines (A) i es considera molt beneficiós en medicina.
Es recomana el seu consum en casos d'asma, bronquitis, tuberculosis, tos, febre, càncer, dolor de fetge, grip, fatiga d'ulls i gonorrea.
Jo penso que és un d'aquells ingredients que malauradament no consumim massa a Catalunya....i que hauríem d'incorporar el dàtil a la nostra cuina, ja sigui sencer, en pasta, en melmelada o picat.
Tsch....que a més d'energètics, els dàtils son afrodisíacs.
Espero que us agradi.
Aquesta recepta és per a 4 persones.

NOTA: He aprofitat aquesta ocasió per crear la categoria "Lacuinadesempre", que inclourà totes aquelles receptes de creació pròpia.

INGREDIENTS
400gr. espagueti
3 o 4 cebes tendres
2 alls
4 fulles de llorer
4 dàtils per persona
400gr. espinacs bullits
2 tomàquets madurs
2 cullerades grans de curri
2 cullerades grans de pebre vermell (dolç o picant)
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Podeu utilitzar pebre vermell picant en lloc de dolç
- Podeu utilitzar llet en lloc de nata líquida

ELABORACIÓ
Començarem per escalfar una bona quantitat d'aigua per bullir els espinacs uns 10 minuts.
Com sempre, si son frescos millor que congelats.
Mentre, anirem preparant la resta d'ingredients del plat.
Els dàtils els treiem del plàstic....per a que perdin el gust de plàstic.
Podeu utilitzar els que més us agradin.
Netegem i pelem la ceba tendre.
La picarem en juliana.

Tallarem l'all a làmines també.
I el tomàquet el tallarem a daus petits.
En una paella amb un bon raig d'oli, daurem una mica l'all.
Seguidament, incorporem la ceba tendre.
Ho barregem bé i ho deixem uns minuts, que agafi color.
A continuació, incorporem el tomàquet.
Un polsim de sal...
...i deixem que es faci el sofregit...uns 8-10 minutets a foc mitjà.
Els espinacs ja els tenim cuits...i hem conservat l'acció de bullir. En la mateixa cassola, posarem unes fulles de llorer per coure els espaguetti.
Incorporem l'aigua de coure els espinacs ja colada. Una mica d'oli i sal.

I quan bulli...posarem els nostres espagueti.
Procureu fer coincidir la cocció dels espagueti amb el sofregit final. Si cal, espereu-vos una mica.
Una mica de pebre negre...
...el curri...
...hi podeu posar la quantitat que us agradi.
També hi posem el pebre vermell.
Ho barrejarem bé durant una estoneta.
Incorporem els espinacs cuits i escorreguts.
Els salem.
I ho barregem tot plegat.
Veureu que mica en mica perdrà tota l'aigua i es començarà a enganxar. Remeneu-lo que no es cremi.
Ara incorporem la crema de llet o nata per cuinar.
Remeneu-lo bé i deixeu que bulli 2 o 3 minuts.
Tasteu-lo de sal i llestos.
Els espagueti ja els tenim "al dente". Escorrèu-los.
En la mateixa olla, podeu posar la salsa....
...i a continuació els espagueti.
Barregeu-lo bé durant dos o tres minuts i ja es podràn servir.
Ummm....qué bons.
Per últim, en una paella amb unes gotes d'oli saltarem els dàtils.
Emplatem els espagueti....
...i ho decorem amb els dàtils.
Finalment, podeu tirar un raig d'oli d'oliva per sobre.
Ja hem acabat el plat.
Barregeu un trosset de dàtil amb espaguetti i cap a dins.
Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. La dieta com més variada millor. Han de estar molt bons aquest espaguetti. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  2. I tant que si !!!...igualment Mercè !!!

    ResponElimina
  3. Fan molta patxoca Albert,han de ser molt bonsss

    Bon cap de setmana jo demà calçotadaaaaa

    ResponElimina
  4. Osti quin plat que t' has tret de la butxaca. La setmana passada vaig fer la pasta amb bacallà (en comptes de macarrons amb tagliatella) i va quedar d' infart. No em vull imaginar aquesta, quina pinta...

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !