inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 19 de març de 2013

Wok de calamar al fum amb gingebre



Si, si, calamar al fum. No m'he equivocat.
Ja sabeu que de cuina tradicional, però de tant en tant, m'agrada incorporar noves tècniques i tendencies. Molts ja ho coneixereu, però existeix el "fum en pols".
Com ho sentiu. Són uns polvos que aromatitzen el vostre plat.
Per que us feu una idea...us faré una pregunta:
...sabeu la olor que us fa la roba després de passar tot un dia fent una barbacoa o una calçotada?...aquella olor de fum fum que us agafa la roba?....que arribes a casa i dius: "buf...quina pudor de fum!!!"...doncs ni més ni menys, aquella olor.
D'entrada pot resultar un aroma fort o desagradable, però ben utilitzat li aportarà al vostre plat aquell regustet de brasa, d'estar fet a la parrilla...a la llenya...i, creieu-me...el resultat és molt interesant. Més endavant veurem més aplicacions d'aquest "fum en pols".  
En definitiva...tsch...una mariconada, nanos.
Per cert, ho podeu comprar en botigues especialitzades com cocineros.info o Sole Graells (veure secció Consells).

Avui, aquest fum, l'he provat amb un wok. He fet a la planxa el calamar, juntament amb verdureta variada i servit tot sobre una base de fideus xinesos.
No cal dir que podeu fer el mateix plat sense utilizar el fum...que us quedarà pràcticament igual de bo.
El gingebre tampoc cal que sigui fresc (que si ho és, millor), pot ser en pols.
I ara....som-hi amb aquesta fusió asiatico-catalana....que, segons la meva dona, ha resultat ser el millor wok que ha tastat mai.
Tsch....ja em direu.


INGREDIENTS
1 pebrot verd tallat en juliana fina
2 cebes tendres tallades en juliana fina
2 pastanagues dolces tallades en juliana fina
200gr. xampinyons frescos tallats a rodanxes fines
1/2 gingebre fresc
1 cullerada de salsa per wok Sukiyaki
2 cullerades de salsa de soja dolça
1 cullerada de maizena diluida en mig got d'aigua
0,5gr. fum en pols
una mica de llavors de sèsam
oli d'oliva
sal
1 paquet de fideus xinesos (noodles)

ELABORACIÓ
Preparem tota la verdura.
Utilitzaré gingebre fresc....que podeu comprar a qualsevol botiga especialitzada.
Llavors de sèsam.
Les salses: de soja dolça i sukiyaki, especial per woks.
Fum en pols. Com hem comentat abans, això li aportarà al calamar una sabor a parrilla...a barbacoa feta amb llenya. Ho podeu comprar en botigues especialitzades. Veure el consell "On comprar productes de pastisseria".
Comencem per tallar els pebrots en juliana ben fina.
Els xampinyons també, a rodanxes fines.
Les pastanagues, si son dolces millor.
També , a tires fines.
La ceba tendre....
...li treiem la primera capa....i també, en tires fines..
...ho reservem.
Primer de tot, amb el wok ben calent (foc al màxim) i un raig d'oli d'oliva, saltegem els xampinyons.
Farem servir la salsa de soja.
Un raig, més o menys...com dues cullerades grans. Però segons els vostre gust.
 
De seguida agafen color. Penseu que el xampinyó es pot menjar cru, per tant, no cal fer-lo massa. El deixem mig cuit i el reservem.
 
En el mateix wok (si cal poseu un raig mes petit d'oli)...saltegem la verdura.
Que agafi coloret. No s'ha de sofregir, s'ha de saltar....ha de quedar una mica crua també. La reservem.
Jo he utilitzat la meitat d'aquest gingebre.
Tirem el gingebre picat.
I els calamars, ben nets i salats. I els deixem fer una estona...que es facin bé.
Mentre es fan els calamars, preparem la salseta. En mig d'aigua....heu de disoldre una culleradeta de farian de blat de moro (o midó).
Aprofitarem per afegir també la salsa de wok.

Una o dues cullerades, mes o menys.
I aquí, també....incorporem 1/3 de culleradeta de fum en pols. Ho remenem tot i ho reservem.
El calamar ha de començar a petar i enganxar-se....que es quan queda més bo.
Incorporeu un polsim de sèsam.
Ja podem anar preparant els fideus xinesos. Poseu una olla amb abundant aigua a escalfar. Avui en dia, aquests fideus els podeu trobar en qualsevol gran superficie.
Aquest són d'ou, concretament.
Quan bulli l'aigua, parem el foc...i deixem escaldar els fideus durant 4 minuts de rellotge.
Mentre, anem acabant el wok.
Al calamar, li afegim els xampinyons....
...i la verdureta...
...i ho remenem bé...amb una bona sacsejada de canyell...jeje...
 
Seguidament, incorporem la salseta que hem preparat. Li donem tres o quatre voltes...que absorbeixi el líquid (que cuallarà de seguida)....

...i ja tenim el wok fet. Ho reservem en una safata per presentar a taula.
 
Un cop cuits els fideus...els podeu saltar uns segons en el mateix wok ben calentó.

Emplatem primer els fideus.
 
A sobre...ben calent també, el nostre wok.
 
I ja podem començar a dinar.

A que fa bona pinta?....doncs estava més que bo, jeje.
Un consell: no mireu aquestes fotos si no heu dinat !!!
Bon Profit !!!

7 comentaris :

  1. Doncs jo encara no ho he fet de dinar i pensa que aquest plat m'el menjaria amb molt de gust.
    M'encanta aquest plat amb aquest colorido.....
    Ha de ser boníssim.....
    Fins Aviat

    ResponElimina
  2. ...el "colorido", juas,juas !!!
    Gràcies Dolors !!!...i ho sento...no miris aquest bloc amb gana...per què a mi també em passa !!!

    ResponElimina
  3. je,je,je......colorido , colorets,.......
    Boníssim

    ResponElimina
  4. Segur que estava boníssim! fa dies que penso en fer verduretes al wok, gràcies per la recepta!

    ResponElimina
  5. muy buena combinacion y este polvo lo tengo que probar.
    mañana tambien tengo que cocinar una receta muy parecida a esta pero con carne tambien
    por cierto tus patatas de Olot ya han caido en casa.Bonas,bonas
    una abraçada

    ResponElimina
  6. Eres un crack Miquel !!!...no pares quiet !!!, juas!!!

    ResponElimina
  7. Joer, quina pinta !!!... tinc ganes de fer algo similar aviat... m'encanta la verdureta al wok !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !