inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

diumenge, 10 de març de 2013

Seitons fregits


"Pescaito frito" que diuen pel sud...però obert i sense espina. El seitó fregit està molt i molt bo, sobretot si l'acompanyeu amb un bon pa amb tomàquet. Penseu que és peix blau i, tot i que no deixa de ser un fregit, és molt necesari per a la nostra salut.
Un cop fregits, els hi podeu tirar unes gotes de llimona per sobre o també un raig de vinagre de vi cru (no massa) que els dona un toc formidable.
Al llibre del Corpus nº 796 aquesta recepta apareix com a "Peix fregit" i permet variacions amb llucet, palaies, burrets, mòlleres,sonso, maires i morralla.
A la canalla li agrada molt....i no sé, dona com bon rotllo sopar això, oi?.

INGREDIENTS
300 gr. de seitons nets, sense espina i escatats
una mica de farina
sal
oli per fregir

ELABORACIÓ

Li podeu demanar al peixater/a que us netegi i us tregui l'espina. Si es enrotllat...us ho farà. En qualsevol cas, sempre s'ha de tornar a netejar a casa.
 Posem l'oli a escalfar....i preparem un plat amb farina.
  Com veieu, estàn ben escatats aquests seitons.
  Els salem una mica.
  I els enfarinenm...
 ...per totes dues bandes.
 Quan l'oli sigui ben calent....els anirem fregint. Compte que no us esquitxi.
Deixeu-los fins que quedin una mica torradets. Penseu que si estàn cruixents...les espines es podràn menjar amb més facilitat.
  Els reservem en un paper absorbent.
  Ummm....
   I els servim ben calentons.
 Quen no falti el pa amb tomàquet, eh?
 Bon Profit !!!

6 comentaris :

  1. En menjem de tant en tant i puc dir que son del tot recomanables, perque están boníssims!! I marinats, de vici! Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  2. Ben bó que és el seitó fregit! i com bé dius, hauríem de menjar més peix blau del que mengem.

    ResponElimina
  3. Boníssims, i són tan fàcils de fer? Una mica de pa amb tomàquet per acompanyar i... llestos! Bo, boníssim, Albert.

    ResponElimina
  4. Aixó està bonissim.

    Jo el que faig es menjarme apart les espines fregidetas.

    ResponElimina
  5. Aquest era un plat que la meva mare feia tot sovint per sopar quan erem petits. A mi m'encantava i ara també el faig jo. És una mica entretingut treure les espines i arrebossar els seitons, però el resultat val moltíssim la pena. Molt senzill i moooolt bo.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !