inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 29 de març de 2013

Mousse de praliné d'avellana


La pasta de praliné és una barreja d'avellanes torrades i triturades amb sucre i una mica d'oli. Trobareu moltes receptes a la xarxa per fer-la a casa.
La podeu fer a casa, no es massa complicat, però mai aconseguireu aquesta textura tan fina perquè necesitarieu una premsa de corróns...que no tenim a les nostres llars.
Aquest praliné el podeu compreu fet que us aguantarà força temps.
La podeu utilitzar per a fer tota mena de pastissos, gelats o mousse's com aquesta. De fet, es menjar directament, que és molt bona i fina de gust.
Unes postres excel.lents...d'aquelles que diriem "de categoria" i que es fa un tres i no res, ja ho veureu.
Jo he volgut servir-ho en cassoletes de fang...per donar-li un toc més tradicional, acompanyat d'una neula petita.
Si utilitzeu la nata sense muntar...la part baixa de la mousse us quedarà amb una textura més líquida, són dues textures, el que molt interesant a aquesta mousse. Però si us voleu assegurar una única textura sòlida (de mousse mousse) us recomano muntar la nata prèviament. Amb d'altres mousse's que incorporen cobertura de xocolata, és aquesta la que, al cuallar en fred, ens garanteix la textura no líquida. Per tant, també podeu fer servir la nata líquida i incorporar una mica de cobertura de xocolata, uns 100gr.
Acompanyeu aquestes postres amb un vi de gel o de postres.
Aquesta pasta de praline barrejada amb cobertura de xocolata també es coneguda com "gianduja".

INGREDIENTS
4 clares d'ou
50gr. sucre
150gr. pasta de praliné d'avellana
150gr. nata (líquida o muntada a gustos)
unes neules per decorar

VARIANTS:
- Podeu incorporar cobertura de xocolata negre
- Podeu muntar la nata.

ELABORACIÓ
Que on podeu comprar aquest productes?....doncs os recomano la lectura del consell "On comprar productes de pastisseria"....on també hi acostumen a haver productes especialitzats com aquest.
  Obrim el praliné. Després el podrem conservar amb la tapa de plàstic que porta.
  Quinta textura !
Posem les clares en un bol per muntar.
  En un altre, posem el sucre...juntament amb la nata.
El que us comentava abans, podeu utilitzar la nata líquida o muntada, segons sigui la textura que busqueu.
  Ara incorporem el praliné.
Quins colors !!!
Ho barregem bé.
Perfecte.
Ja tenim les clares muntades.
Ho barregem tot amb cura.  
   Omplirem les cassoletes.
I les deixarem resposar a la nevera.
Abans de servir-les, tirarem un raig de praliné per sobre.
Ho podeu acompanyar d'una neula.
  Bon Profit !!

2 comentaris :

  1. Després de l'experiència dels bombons ja tinc ganes de fer una mousse de praliné o gianduja! Tens raó que la pasta de praliné feta a casa no queda tan fina.... No coneixia la web que proposes però segur que hi dono una volta més d'una vegada!
    La mousse: fantàstica!

    ResponElimina
  2. I tant que si Neus !!!...gràcies per la visita.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !