inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 21 de març de 2013

Macedònia


Si,si, una macedònia de fruites, també és una recepta tradicional.
Com feu tots vosaltres, a l'estiu, a les macedònies hi poso tota mena de fruita (pinya, meló, sindria, kiwi, prèssec...etc.) però en aquesta concreta d'avui he volgut representar la macedònia per excel.lència, la que només dur maduixa, plàtan, poma, pera i taronja.
I res mes.
És la recepta número 646 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Sempre entra bé una macedònia de fruita, tinguis l'edat que tinguis i sigui el dia que sigui.
A mi la fruita m'agrada molt però penso que n'hauria de menjar  més. Per exemple, de vegades em fa mandra pelar la taronja i només per això agafo un iogurt. No us passa a vosaltres?.
És clar, si em serveixen qualsevol fruita ja pelada, a trossets petitons i amb suquet de taronja, m'entra una mena de desig absolut i irrefrenable!.
Com els nens petits.
En fi.
En general, i segurament no m'equivoqui, que tots hauríem de menjar més fruita!

INGREDIENTS
4 maduixes
1 plàtan
1 poma
1 pera
3 taronges

VARIANTS:
- Podeu incorporar totes les fruites que més us agradin
- Es pot fer amb suc de pinya

ELABORACIÓ
Preparem la nostra fruita....que, si és ecològica i de temporada, més bona quedarà la macedònia.
D'entrada, treurem el suc de dues taronges.
La tercera taronja la pelarem per fer-la a trossets.
Com amb el plàtan...
...les maduixes...
...la pera ben pelada...
...la poma...
...i sobretot, jo ho recomano, feu quadradets petits, d'aquesta mida.
De seguida barregeu la primera fruita amb el suc, per evitar que s'oxidi mentre talleu més fruita.
La pera, també...petitona.
...i cap dins.
...el plàtan...
...les maduixes (del maresme, jeje)....
I finalment, ho barregeu bé. El suc us ha de cobrir pràcticament tota la fruita. Si cal, poseu-ne més.
Es pot menjar ja, però jo recomano deixar-la reposar a la nevera unes 12 hores
Passat aquest temps, els gustos s'hauràn barrejat i estarà molt mes bona.
Ja la podem servir.
Ummm...que bona i que sana.
Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. Macedònia amb fruites de temporada. Boníssima, tot i que prefereixo la fruita a sac, tota la peça i sense disfressa. petons

    ResponElimina
  2. A mi m'encanta, és un clàssic però què bo.
    *Pilar*

    ResponElimina
  3. Sobre tot a l'estiu be molt de gust. I sempre de fruita al natural...

    ResponElimina
  4. Gràcies Albert, ja tinc les postres per el diumenge que és el Mercat del Ram a Vic i venen amics a dinar.
    Fins aviat

    ResponElimina
  5. Y bien sana que es la macedonia en cualquier epoca del año
    una abraçada

    ResponElimina
  6. que bona i saludable és!! una de les postres més fàcils i versatils!

    ResponElimina
  7. A vegades ens matem a fer postres complicades per quedar bé i ens oblidem que una macedònia ben parida com aquesta agrada a tothom. Salut!

    ResponElimina
  8. El meu pare la feia el dia de Nadal i, a més a més del suc de la pinya en almívar, li posava aigua de vichy i cava.

    Marta

    ResponElimina
  9. Un plat deliciós que fins i tot els menys amants de la fruita mengen!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !