inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 1 de març de 2013

Conill amb xocolata


Una forma molt recomanable de menjar el conill, i força tradicional.
Té força gust de xocolata, no ens enganyem, però queda mig barrejat amb el propi suquet de cocció i li aporta un aroma espectacular.
Jo l'he acompanyat amb unes patates al forn, però podeu fer servir la guarnició que més us agradi.
Les fotos són del triple de la recepta que us indico, es a dir, que la recepta és per fer un conill (2/4 persones) però les fotos són de tres conills.
Recepta del Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Us recomano veure la recepta del "Conill a l'empordanesa", que es força similar.
Espero que us agradi.

INGREDIENTS
1 conill
2 cebes trinxades
2 grans d'all
1 branca de canyella
1/2 got de vi ranci
1/2 got de vi blanc
1 manat d'herbes aromàtiques (farigola, romaní, orenga, sajolida, llorer, etc)
oli d'oliva
pebre negre
aigua
sal

Per la picada
el fetge del conill
1 gra d'all
2 llesques de pa fregit
un polsim de safrà
1 grapat d'ametlles torrades
60gr. xocolata a la pedra

VARIANTS:
- Hi podeu incorporar bolets al plat
- Podeu fer servir cobertura de xocolata negre

ELABORACIÓ
 
Quan compreu el conill...demaneu-lo tallat a trossos, com per fer al "ajillo". Que us posin els fetges.

Jo sempre el rento amb aigua una mica.

Preparem la resta d'ingredients.

Ara, en una cassola gran amb un raig d'oli d'oliva...daurem els alls.

Que no es cremin, només volem que agafin color, per la picadeta...i ja de pas ens aromatitzen l'oli.

En el mateix oli, fregiu el fetge.

I el pa també.
 
Ho podeu fer tot junt si voleu.
 
Ara anirem preparant la picada...amb un bon grapat d'ametlles torrades.
 
Hi posem el fetge del conill i el pa torrat.

...una mica de safrà...
 
...i la xocolata...que la pesarem.

...i au.....a picar-ho bé. Penseu que jo estic fent el triple de quantitat i per això està el morter tan ple. Si feu un conill serà menys quantitat.

Mica en mica s'anirà desfent la xocolata amb l'escalfor de la resta d'ingredients, però no us quedarà fi del tot. Més endavant ho deixatarem amb el propi brou de cocció.
 
Salem el conill...

...l'empebrem...

...i l'anirem daurant per totes dues bandes...

...compte amb les esquitxades que es podeu cremar, eh?

...fins que tinguin un coloret així de maco.

Mentre, anirem picant la ceba i l'all....

Amb el conill enrosit...ja podem incorporar la ceba.

L'all també, pot ser sencer o picat.

La canyella en rama.
 
I les herbes aromàtiques...que si son fresques millor.

Ummm...quines olors !!!

Remeneu-lo tot bé...i deixeu-lo 2 minuts a foc mitjà.

Ara incorporem el vi ranci.
 
1/2 got si feu un conill

L'incorporem al nostre guisat.

El mateix amb el vi blanc...que jo utilitzo un de Pinord per cuinar.
 
El mateix.

Ara ho tapem i deixem evaporar l'alcohol durant uns 15 minuts aprox.
 
Passat aquest temps, ho remenem i tirem aigua fins gairebé cobrir tot el conill.

Una mica de sal.

Ho deixarem coure uns 35-40 minuts, fins que el conill sigui ben cuit.

Quan faltin uns 10 minutets per acabar la cocció...rebaixeu la picada amb una mica del mateix brou.

Incorporeu-la al guisat.

Remeneu una mica i veureu quina flaire més bona. Rectifiqueu de sal si cal.
 
Mentre, jo he decidit de fer unes patates al forn...amb una mica d'oli.
 
Sal i pebre....i poc més. Uns 35 minuts al forn a 200º graus.

Ja està cuit. Deixeu-lo reposar. De fet, si el deixeu 24 hores en repós, molt millor.
 
Si reposa, la xocolata s'adhereix molt millor a la salsa i els gustos guanyen en sabor.
 
Ummm....quina cosa més bona.
 
Ja podem emplatar.

Una copeta de bon vi....i a gaudir, nanos.
Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. És una de les meves receptes preferides, Albert. Jo la feia sense el pa fregit i amb escalunyes, però potser la propera vegada provo la teva recepta. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  2. una de les maneres clàssiques de fer el conill, amb la picada aquesta el fetge, el pa fregit, la xocolata... queda espectacular!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Doncs a mi no m'atrau gens... no soc de plats barrejats amb dolç. Pero pinta bona la té !!!

    ResponElimina
  4. @Marina, tu fas servir molt les escalunyes, no? jeje.
    @Dolça, a que si?...gràcies.
    @Litonano, No és un plat dolç Litonano i penso que t'agradaria.

    ResponElimina
  5. Quina bona pinta.....en Roger estarà content, el faré diumenge i li posaré per emportar a Girona, li encanta la cuina

    ResponElimina
  6. No ho he provat... però amb aquest pas a pas m'han entrat unes ganes. Enhorabona!

    ResponElimina
  7. Boníssim aquest plat de conill!!! M'encanten les combinacions de dolç i salat!!!

    ResponElimina
  8. Avui l'he fet i m'ha quedat boníssim!
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
  9. Muy interesante receta, la comparo con el mole poblano (México) por su complejidad barroca. Se ve exquisito, debe serlo. Lo haremos y probaremos, por supuesto! Gracias!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !