inici | contacte | avís legal | publicitat | Spain English French German Italian Russian Portuguese
Pastís de Barcelona Peus de porc amb ceps Torradetes de Santa Teresa Tallarines amb sipiones i cloïsses a l'allet Ja a la venda! Descompte promocional del 20%!

diumenge, 3 març de 2013

Calçots al forn


>Sí, sí, ja sé que els calçots no es cuinen així... però si us entra el gusanillo del calçot i no teniu possibilitat de fer una barbacoa amb foc de llenya, els podeu fer al forn... que queden molt bé.
No queden igual, perquè falta el gustet aquell de brasa... però... tsch... déu ni do, eh?... estan super bons.
Si voleu veure com preparar una autèntica calçotada feta amb llenya, visiteu l'entrada Calçotada.

I és clar, primer de tot heu de veure com fer la Salsa de Romesco.
Aquesta recepta ja l'havia publicada amb anterioritat, però n'he actualitzat les fotos.
Som-hi !



INGREDIENTS
25/30 calçots (per a 2 persones)
salsa de calçots o romesco

ELABORACIÓ
Talleu la punta (arrels) i la part de dalt (verda).

 Uns 10-15 per persona estan bé, com a primer plat, vaja.

La mida, doncs a mi m'agraden que no siguin grans ni petits.

Els haurem de netejar una mica primer.

Tallarem gran part de la zona verda.

 Passeu-los per aigua i traieu tota la sorra.

 Talleu les arrels també.

Us han de quedar ben nets. Desprès, com ja sabeu, les primeres capes del calçots es desestimen... però queda més ben presentat així... per dinar a taula. Una altra cosa seria fer una calçotada com Déu mana... on aquestes coses no es miren.

  Col·loqueu-los en una safata per al forn... un al costat de l'altre.

És molt recomanable fer-los sobre una graella i cobrir el fons de la safata inferior amb paper d'alumini. Durant la cocció, els calçots deixen anar sucs diversos... que poden embrutar molt el forn.

  Els enfornarem a màxima potència, 230-250º graus... durant uns 30 minuts.

 Passat aquest temps, els donarem la volta i els tindrem uns 10 minuts més.

 Heu de veure que són tous de dins i torradets per fora... i estaran ben cuits.

 Tsch... que mentre es fan el calçots... podeu anar fent la salsa de romesco, eh?

  A veure, la podeu comprar ja feta, però no costa tant de fer. Us recomano veure aquesta recepta.

 Els calçots ja són cuits.

 Els recollim... sense cremar-nos...

  ... i emboliquem la meitat en un  paper de diari... i l'altra, igual. Fem dos paquets (un per persona). D'aquesta manera es conserven calents... i s'acaben de coure per dins.
I ara lo seu seria servir-los en una teula... però no en tinc. Els servirem en un plat... amb la salseta, és clar.

    I ja podem començar.

Ah!!!..que no us agraden els calçots?... i no serà que no els heu tastat?... a mi em passava el mateix... i ara m'apassionen, nanos!

  Estirem la pell de fora....

 ... que surti ben net...

 ... el suquem bé amb romesco... i cap a dins! ... amb un gotet de vi negre, és clar.

Bon profit!

I PER BEURE...
Freixenet Cuvée Prestige Trepat Rosat Pàl·lid Brut Celler: Freixenet. DO Cava.
Varietats : Trepat
Preu aproximat 14€
Us suggerim moltes vegades cava per acompanyar els àpats i es que pensem que si mai heu provat aquesta combinació no podreu deixar de repetir-la, si ja ho heu fet, no cal dir res més, no?. Un cava rosat de trepat per fer front a la salsa de romesco i els calçots. Aquesta varietat és de les més especiades i lleugeres quan es vinifica per fer cava. Ja només amb el color us adonareu. Al nas trobareu un munt de fruites, taronja, maduixes, cireres envoltades de crema pastissera. En boca les olors es transformaran en sabors transmetent-vos una agradable sensació de frescor. I apa, a seguir sucant calçots.

Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

6 comentarios :

Anònim ha dit...

nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaam! brutal!!

Mercè ha dit...

Com no, primer la salsa i ara els calçolts, com te que ser! Que bons!

Marina A.F. ha dit...

Ja els tenim aquí! Al forn també queden bons, però res com la brasa... eh? Petons

Dolors Serra Barniol ha dit...

diumenge 10 i 17 tinc calçotades, que bonssss.....faré la salsa que no ho he provat mai

SAM ha dit...

calçots amb Freixenet? no espatllem els calçots collons

lacuinadesempre.cat ha dit...

@SAM, je,je,je, entenc que inicialment et pugui sorprendre recomanar una cava per acompanyar uns calçots però et convido a que ho tastis. La gent de La Guia de Vins de Catalunya hi entén molt de vins i caves i ens proposen maridatges força encertats. En qualsevol cas, gràcies per donar la teva opinió!

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !