inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dilluns, 18 de març de 2013

Bunyols de vent


>No s'han de confondre amb els Bunyols de Quaresma, Bunyols de l'Empordà o Brunyols, pel meu gust, infinitament més bons que aquests.
Segons la vikipèdia, els bunyols de vent (o caragirats) són boles de massa elaborades amb farina de blat, llard o mantega i ous que es fregeixen en oli ben calent. Tenen forma de bola i en fregir-los s'inflen, poden arribar a doblar el seu volum, és per aquesta raó que se'ls denomina de vent (és a dir inflats). Els bunyols de vent poden estar farcits de crema, xocolata, xantillí, etc. Són unes postres que apareixen a les pastisseries a començaments de novembre, ja que tradicionalment se serveixen en les celebracions de Tots Sants.
Els bunyols de vent solen ser de petita grandària, amb prou feines 3cm de diàmetre un cop elaborats.
Se serveixen ensucrats però la meva recomanació es que els farciu amb crema pastissera...els gaudireu molt més.
No estan pas malament....eh?...però jo els trobo una mica tontos. Evidentment, els meu gust personal no ha de condicionar que una recepta tradicional pugui aparèixer o no en aquest blog i per això us he fet aquests bunyols de vent.
Amb aquesta quantitat us sortiran entre 45-55 bunyols.
Us recomano la lectura de la recepta "Bunyols de Quaresma farcits de crema".

INGREDIENTS
125 g de farina
80 g de mantega o llard
4 ous
1/4 litre d'aigua
un pessic de sal
oli per fregir
sucre

ELABORACIÓ

Preparem els ingredients

Pesem la farina i la reservem.

Ara, posem l'aigua en una cassó a bullir....

...juntament amb la mantega...

...i el pessic de sal...

Quan arrenqui el bull, ja podeu parar el foc.
 
Aboquem tota la farina de cop....i ho remenem bé....

...fins que es faci una bola de pasta que es desengaxi de les parets.

Ara, aneu-hi incorporant els ous d'un en un...

...lligant-los cada vegada, sense deixar de remanar...

...fins que quedi una massa llisa com aquesta.

Ara només els haurem de fregit. Jo utilitzo una cullera mateix i m'ajudi del dit per fer-ho caure a l'oli roent.

Els anirem fregint en oli ben calent. Jo preferiexo un cassó poc diàmetre però fons per aquests casos.

Us podeu ajudar d'una escumadora...per sumergir-los bé...
 
...sense aixafar-los clar.

Ja els tenim ben fregidets.
 
Els reservem sobre un paper absorbent.

I ja podem anar tirant sucre per sobre.

Un cop freds, ja els podem servir....tirant una mica més de sucre.
 
I aquí teniu els bunyols devent.

Son buits per dins...clar, són de vent, jeje. Per això és interesant farcir-los de crema.
Bon profit !!!!

12 comentaris :

  1. Jo també els faig i queden molt bons.
    Per cert, vaig fer les teves faves a la catalana i van quedar impressionants...!!!

    ResponElimina
  2. Res de treure't mèrit que segur que estan boníssims! S'hauran de provar i ja veurem... Bona nit.

    ResponElimina
  3. Quina pinta més bona!! Això de farcir-los de crema, com dius, és una molt bona idea. Salutacions

    ResponElimina
  4. PEr Quaresma toca menjar bunyols!
    i els de vent són tant bons! ja siguin farcits de crema o no.
    T'han quedat molt bufadets i bonics!
    ptns!!

    ResponElimina
  5. Penso ferlos que es veuen molt esponyosus, ummm....amb une copeta de cava...semble que mi trobo.....petonets amb quedo per aquí !!!

    ResponElimina
  6. Estic d'acord que són més gustosos els brunyols, però així i tot, aquests m'encanten
    Marta

    ResponElimina
  7. Acabo de fer els bunyols i penso q potser li sobra una mica de mantega.... bé, potser és per això o perquè enlloc dels 250ml d'aigua he posat meitat llet i meitat aigua??
    Tot i així, per ser la primera vegada que els faig i que no sóc massa bona cuinera, no m'han quedat del tot malament!
    Gràcies per compartir la recepta! :-)

    ResponElimina
  8. @Merce, gràcies
    @Francesc, farcir-los de crema és una gran recomanació en aquest cas, si.
    @Formules, gràcies per la visita.
    @Mamilu, no vens gaire per aquí, no?...benvinguda en qualsevol cas
    @Pebre, els brunyols mil vegades més bons...tota la vida. Gràcies !
    @Mafaldaboop,la recepta és correcta però com sempre dic, podeu fer les vostres variacions....amb criteri, es clar, jeje.

    ResponElimina
  9. Els brunyols més bons que els bunyols?? Tustas flipao!! anda tira Pa Casa, tira Pa casa!....

    ResponElimina
    Respostes
    1. joas!... jo penso que els brunyols de l'empordà o bunyols de Quaresma son més bons que els bunyols de vent. I molta gent estarà d'acord amb mi. D'altres no, és evident. Gràcies per la visita Alberto!

      Elimina
  10. Hola.Algú sap com es fan els bunyols de sèmola? Els feia una tieta meva i la pobra va morir

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !