inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 27 de març de 2013

Bunyols de Quaresma farcits de crema


>Aquesta és una variant força demanada (i calòrica) dels Bunyols de l'Emporda (o Quaresma) que vam veure no fa massa.
En aquesta entrada, doncs, eludiré el pas a pas de fer els Bunyols i us recomano veure prèviament l'entrada "Bunyols de Quaresma". També podeu farcir els "Bunyols de vent" de la mateixa manera.
El que farem serà fregir-los rodons i sense forat...i en acabar, un cop freds, els farcirem amb crema pastissera.
Si, si, ja ho sé...són unes postres de "gordus", aixi que no abuseu, i que consti que jo només n'he menjat un....els altres els he regalat...perquè a mi m'empalaguen les coses massa dolces. El fet d'haver estat pastisser... penso que m'ha fet avorrir una mica els dolços... tot i que sempre he estat més de salats jo.
Doncs us deixo aquesta entrada amb unes fotos que plasmen molt bé el desig d'un bon bunyol farcit.

INGREDIENTS
300 g de pasta de briox per Bunyols de Quaresma
200 g de crema pastissera
sucre
anís

ELABORACIÓ
Com ja us he comentat, partirem de la pasta de bunyol de quaresma preparada.
 Farem boletes de la mateixa mida.
 Les col.locarem en una safata pel forn i les deixarem llevar un parell d'hores.
  Quan hagin doblat el tamany, les fregirem en oli ben calent.
  Compte! no us cremeu.
 Podeu utilitzar una forquilla per donar-los la volta.
 No han d'estar més d'un parell de minuts fregint-se.
 Els reservem en paper absorbent.
  Deixem que es refredin una mica.
 Ara, agafem un grapadet i els posem dins un bol
 Els banyarem lleugerament amb anís.
  Un rajolí d'anís i els remenem bé.
  Que quedin impregnats per tot arreu.
 Finalment els arrebossem amb sucre.
  I els reservem. Així mateix ja es podrien menjar.
 Ara, amb un pal de fusta (jo utilitzo un palet de menjar xinés), fem un forat al mig.
  Intentarem moure el palet per dins...per fer més lloc per a la crema. Però compte de no trencar el bunyol.
 Ara prepararem una mànega pastissera amb un cornet llis petit.
  L'omplirem amb crema pastissera que haurem fet hores abans (o el dia abans).
 Farcim els bunyols.
  I ja els podem emplatar.
  Conserveu-los a la nevera.
   Fan bona pinta, oi?
 Li fem una mossegada?....fuasssssssssss !!!...explosió de crema...estàn molt bons !.
Bon profit !!!

12 comentaris :

  1. Quan miro el teu bloc, sempre em fas venir salivera. Ni de "gordus" ni de res, que un dia és un dia. Que bons!!!

    ResponElimina
  2. Semblen uns mini xuxos... a mi també m'empaleguen amb crema però, com li passa a la mercè, fas venir salivera. Bona SEtmana Santa, Albert.

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta!! sembla que es desbordin! fan marxar tots el remordiments......

    ResponElimina
  4. juas, juas !!!...es tota una temptació pels triperos, eh?

    ResponElimina
  5. Bunyols+crema, a mi no m'enpaleguen gens ni mica, tant de bo i pogues fer caixalada.Nyam, nyam!!!!

    ResponElimina
  6. uffff... per gordus pero.... el vici es el vici!! petons

    ResponElimina
  7. noi tinc a una mare del cole enamorada del teu blog,sempre que xerrem em diu he fet aixó de la cuina de sempre...i aixó de la cuina de sempre...quina enveja!!!jajajaja i jo sense poder fer res!!!i ara entrooo i em diu la meva filla gran mama que em podem fer avui,i amb la petita que té un mes es misió imposible!!! pero apuntoo tot!!! mmmmmm que bó

    ResponElimina
  8. ...juas,juas !!!...quina gràcia això que dius !!!...espero ser-vos d'ajuda...i qualsevol dubte estic a la vostra disposició. Com totes les coses a la vida, només cal temps i ganes. En el meu cas...el que sempre em falta és el temps també.

    ResponElimina
  9. de veritat has de fer samarretes de jo sóc fan de la cuina de sempre!!jajajaajaja i tinc al meu marit fregit!! li dic veussss i a mi em crides per una truita a la francesa!!!jajajajajaj

    ResponElimina
  10. ufff, Albert, "po dió" impresionantes ;)

    ResponElimina
  11. Arriba el temps de fer aquests bunyols! Divendres que ve em toca! Gràcies Albert!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !