inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 27 de març de 2013

Allipebre de conill


Aquest és un plat que no coneixia ni l'havia tastat mai...i, ves per on, m'ha encantat.
I es que sempre passa el mateix. Llegint una recepta...un es pot fer una idea que quin sabor final tindrà...pels ingredients que porta. Però sempre et sorpren la cuina.
El sabor d'aquest plat és força especial...i el cuinaré més sovint. M'ha captivat...i els nanos els encanta.
Us recomano fer el mateix, tasteu-lo i en parlem.
Tingueu en compte que les fotos corresponen al doble (2 conills) de la recepta publicada.
Recepta nº 23 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.

INGREDIENTS
1 conill trossejat
400gr. patates esbocinades
400gr. mongetes cuites
oli d'oliva
sal
pebre negre

Per la picada
10 ametlles
5 grans d'all
4 nyores (només la polpa)
2 llesques de pa fregit

ELABORACIÓ
Com sempre, començarem per rentar el conill, assecar-lo...salar-lo i empebrar-lo.
Alhora, també, escalfarem un litre d'aigua (aprox.) per escaldar les nyores.
Ja sabeu que les nyores s'han d'escaldar per poder extreure'n la polpa amb més facilitat.
Quan bulli l'aigua...introduiu-les i amb una escumadora manteniu-les a sota una estona.
Reserveu-lo i no llenceu l'aigua. Les podeu deixar uns minuts tranquilament.
Anirem preparant la picada, d'entrada, ja que ens farà falta ben aviat. Pelem les ametlles torrades.
Les posem en un morter. Recordeu que estic fent el doble de la recepta publicada.
En la cassola definitiva, tireu un bon raig d'oli d'oliva...i fregiu els alls.
Un cop daurats...els incorporeu a la picada.
Fregim el pa en en mateix oli. Son dues llesques per un conill, però jo n'he fet tres de petites i multiplicat per dos, ja que estic cuinant dos conills.
Quan sigui el pa fregit...al morter també.
Tsch...les nyores...ja es poden pelar bé. Amb la punta d'un ganivet, i paciència, anirem retirant la polpa de la pell...
...i l'anirem afegim a la picada.
Sembla que no, però poc a poc surt una bona quantitat de carn. Carn molt saborosa.
Piqueu la picada amb paciència. Que quedi fi. Incorporeu l'aigua d'escaldar les nyores.

Ara, en el mateix oli, anirem daurant el conill. Per totes dues bandes.
Mentre es fa, peleu les patates i escapceu-les. Es a dir, trenqueu-les.
D'aquesta manera deixaràn anar tot el midó i espesiràn la salseta.
Quan tot el conill sigui daurant....
...incorporem la picada que hem deixatat amb l'aigua d'escaldar les nyores.
Ho remenem bé.
Incorporem més aigua fins cobrir tot el conill.
Saleu el plat sense passar-vos.
Ho tapem i ho deixem coure a foc mitjà durant uns 40-45 minuts, fins que el conill sigui tendre.
A mitja cocció, es a dir, quan porti uns 20-25 minuts...incorporeu les patates.
Si cal, afegiu-hi més aigua...i rectifiqueu de sal.
Ho tapem i ho deixem fer.

Quan la patata i el conill siguin cuits...
 
...ens faltarà incorporar les mongetes cuites.

Les he rentades bé prèviament.

Ho remenem bé i ho deixem coure 5 minuts més.
 
Ja podeu apagar el foc i deixar reposar el plat unes hores (millor una nit).

A l'endemà...dirà: "Cómeme!!!".
Ja ho podem emplatar, ben calentó.
Aquesta salsa és excel.lent per sucar-hi pa.
Un bon plat tradicional català que tots hauriem de tastar alguna vegada.
Bon Profit !!

0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pels teus comentaris !