inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 6 de febrer de 2013

Sardines arrebossades amb ou i all i julivert



L'altre día, no fa massa, vaig anar a dinar a casa del meu germà Manel.
A banda de menjar una bona fideuà....ens va preparar unes sardines arrebossades amb ou i all i julivert...que feia anys...però molts anys...que no tastava. Gairebé no les recordava...i mira que n'havia menjat de petit, eh?....a casa es feien de tant en tant.
Per tant, m'ha faltat temps per publicar-la...ja que no podia faltar en aquest blog.
Una bona manera de menjar peix blau.
Nomès voldria resaltar que és important servir-les calentes....i si pot ser cruixentes també. Les sardines de mida més petita són més adequades que les grans...pel tema espines sobretot.
M'ha sorprés una mica no trobar aquesta recepta dins el Corpus Culinari Català, sincerament.
En fi.
És una bona recepta....fàcil de fer també.

INGREDIENTS
400gr. sardina fresca petita (sense espina i escatada)
farina
2 ous
all i julivert picat
oli per fregir
sal

VARIANTS:
- S'hi pot afegir cervesa
- Es pot omitir l'ús de l'all i julivert
- Es recomana acompanyar-les de pa amb tomàquet.
- També es pot fer amb seitó

ELABORACIÓ
El que us comentava, millor les de pida tirant a petita. Les espines grans poden resultar desagradables.
Netegeu-les bé, sobretot d'escates.
Saleu-les mentre s'escalfa l'oli per fregir.
Ara piquem un parell d'alls amb una pica de julivert, ben petit.
Batim un parell d'ous...
..hi tirem l'all i julivert.
Ara enfarinem les sardines...
...i seguidament les passem pel ou amb all i julivert..
...que quedin ben xopes.
I les fregim en oli ben roent. Li donarem la volta.
Les reservem sobre un paper absorbent.
I ja les podem servir amb una mica de pa amb tomàquet.
Quina oloreta més bona fan !!!
Espero que us agradin.
Bon Profit !!!

7 comentaris :

  1. He, he, he... estàn molt bones acabades de fer i amb un bon pa amb tomàquet, si senyor !!! Es important netejar be les sardines d'escates.

    ResponElimina
  2. ostres, sencill i bo bo, bona manera per ajudar als nens a menjar sardines

    ResponElimina
  3. Oh Albert,
    A nosaltres, a casa, ens agrada moltíssim el peix blau. Tant els seitons com les sardines. Amb pa amb tomàquets, no crec que hi hagi res millor. Sí, em falta una copa de cava!
    Nani

    ResponElimina
  4. Una excel·lent manera de menjar seitons i sardines, amb un bon pa amb tomàquet... un boníssim sopar!!! Amb una cervesseta ben fresqueta, mmm, ja m'hi trobo!!

    PTNTS
    DOLÇA

    ResponElimina
  5. Ja ting sopar per aquesta nit.lo de la cervessta tb preng nota.
    Gràcies

    ResponElimina
  6. Molt bona pinta i ben explicat!, en prenc nota per fer-les a casa.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !