inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 7 de febrer de 2013

Rap al forn amb gambes i cloïsses


Un plat de pescadors molt senzill de fer i amb un gran resultat.
Com sempre, alhora de preparar aquests tipus de plats és imprescindible una bona matèria primera. Si es fresc....molt millor, és evident, però també pot ser congelat.
Hi ha congelats i congelats, com tot, i podeu trobar productes congelats d'altísima qualitat....més be de preu que el fresc. Aquest és un tema del que en parlarem aviat.
Aquest és un guisadet molt tradicional...que podeu trobar fet amb infinitat de matissos, tots ells molt adients.
Si us ha agradat aquest recepta us recomano el "Llobarro al forn amb cloïsses i gambes".
Aquesta recepta ja l'havia publicat, però he actualitzat les fotos.
Bon profit.



INGREDIENTS
1 cua de rap gran (1kg. aprox)
3 tomàquets de penjar
3 patates grans
8 gambes vermelles
8-10 cloïsses grosses
vi blanc "Albariño"
oli d'oliva
1 llimona
pebre vermell dolç
all i julivertpicats
sal

VARIANTS:
- Es pot fer el mateix mateix amb tota mena de peixos
- S'hi pot incorporar una picadeta de fruits secs al suquet


ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
Les cloïsses les mantindrem 30 minuts en cobertes amb aigua i sal, per purgar la sorra (si en tenen).
Es important utilitzar gamba vermella (fresca o congelada) ja que és molt gustosa.
Pelem i tallem les patates a rodanxes més o menys grosses.
Agafem una safata pel forn i fem un llet de patates...amb un bon raig d'oli d'oliva per sobre.
Les posem 15 minuts als forn, a uns 180º graus. D'aquesta manera li donarem una cocció prèvia a la patata, per evitar que a l'incorporar el peix ens quedin dures.
Piquem una mica d'all i julivert fresc.
Els tomàquets ben madurs.
Tallem una llimona a llesques també.
Ara, salem la nostra cua de rap...i l'empebrem per les dues bandes. El peixater ens hauré marcat els talls de la cua.
Passats els 15 minutets de forn....treiem la safata i incorporem el peix.
Apliquem unes llesques de llimona sobre els pre-talls de la cua.
També, hi posarem una mica d'all i julivert per sobre de tots els elements.
  Una mica de sal als tomàquets...un bon raig d'oli per sobre de tot...i de nou al forn, uns 15 minutets.
Paralelament, en una paella amb un bon raig d'oli, daurem un allet...per donar sabor a l'oli només.
Salem les gambes...
  ...i les fregim per totes dues bandes.
No les feu massa. Quan canviin de color incorporeu una bona cullerada de pebre vermell dolç.
Ho remenem bé i al mateix moment tirarem el vi.
  Un bon raig, com una copa petita o mig got de vi.
I ho deixem reduïr una mica, uns 8-10 minuts.
  Ara, afegim les cloïsses.
I tapem la cassola.
  Deixem que s'obrin amb la pròpia escalfor.
  Podeu aprofitar per tirar també un raig de vi sobre el peix i les patates, però no us passeu.
Les cloïsses ja s'han obert i han agafat molts aromes.
Reservem les cloïsses en un plat...
   ...i la resta ho incorporem al peix. Primer les gambes...
   ...i després tot el suquet per sobre.
  Molt bé. Ara haurem de daurar una mica tot plegat, ja que el peix pràcticament està fet.
  Recordeu d'anar ruixan-t'ho tot amb el propi suquet.
   Col.loquem la safata a la part alta del forn...i daurem en mode grill.
    Fins que tingui aquesta agradable presència.
Ja podem emplatar.
  Una mica de tot: cloissa, gamba, peix, tomàquet, patatona...i molt suquet.
  Ummm...quina flaire nanos.
Només ens quedar gaudir-ho amb un bon vi blanc.
Les patates s'han de desfer a la boca...el peix ha d'estar al seu punt...i els tomàquets conviden a sucar-hi pa....sense parar.
Bon Profit !!!

19 comentaris :

  1. Guau !!!... que bó... Albert, tú amb l'excusa d'aquest blog t'estás fotent uns menjars que no vegis !!!

    ResponElimina
  2. ...ke va, sempre els he fet....de veritat....el que passa es que ara faig fotos....res mes....jo cuino molt...tiu...
    Potser ara, sí que miro de fer menjars una mica més diferents (no repetir) en enriquir el blog...jeje, però res mes.
    Mola cuinar, tiu.

    ResponElimina
  3. Joer , això si li faig a la Gema seria un triomf..., amb lo que li agrada el peix i el marisc... , com es Piscis.., pues eso..

    ResponElimina
  4. Com m'agraden els suquets de peix al forn!! i en faig moltes vegades, però mai ho he gratinat per sobre. Veient tal i com ha quedat, això m'ho apunto. Genial.

    ResponElimina
  5. Ostres quina bona pinta! Ho haurem de provar ;) Ha d'estar boníssim i a més no sembla gaire complicat!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. M'agrada molt el rap, i les gambes i les cloïsses... i és que sóc de Palamós, i això ho portem a la sang!! ha ha. T'ha quedat estupendo, Albert.

    ResponElimina
  7. Al club Nautic fan bons arrossos. Hi vaig cada any. M'agrada molt Palamos !!!

    ResponElimina
  8. Quina gana! m' ha vingut el flaire de mar només veient les fotos.

    ResponElimina
  9. Quin luxe de plat!!!!! Amb tu cada dia és festa Albert!!!!!

    ResponElimina
  10. aquest diumenge el vaig fer, sense cloïses perquè no vaig pensar a comprar-ne.
    Ens vam llepar els dits, només em va faltar que em quedés el suquet una mica més espès,
    t'ens algun secretillo.... per això????

    ResponElimina
  11. Si vols espesir la salsa li has d'afegir un "roux". Mira't la secció consells.
    Enhorabona, Dolors !!!

    ResponElimina
  12. Uauu! Quina pinta, em sembla que aquest any el faré per celebarar Sant Joan, Festes de cavalls a Ciutadella de Menorca.... Enhorabona pel blog

    ResponElimina
  13. Hola! Tot just he descobert aquest bloc, i m'agrada molt. Però jo no soc gaire bona cuinera i per això em fa por saltar-me passes. Així doncs tant de bo em puguis resoldre aquest petit dubte, quan poses les gambes i els suc i dius que cal daurar-ho una mica tot plegat i que és bon anar-hi posat suc, quant de temps ha d'estar? I tot plegat es fa a 180º i amb calor amunt i avall? I després d'això és quan s'afegeixen les cloïses i es gratinen? Gràcies!!!

    ResponElimina
  14. @Unknown, d'entrada, estaria bé que deixis el teu nom, almenys per poder dirigir-me a tú.
    Un cop s'hi posa el suc i les gambes s'ho de tenir al forn entre 15-20 minuts aprox. Tot depen de si t'agrada el peix més o menys cuit, i el rap és un peix de carn dura. El pots anar tastant. Millor a 200º i si, adalt i abaix. En qualsevol cas, el més important es que les patates ja siguin ben cuites. Quan es posen les cloïsses només en mode grill per daurar i no més de 5 minuts addicionals. Espero que et surte bé. Una abraçada !

    ResponElimina
  15. Hola Albert.
    He fet aquesta recepta aquet nadal, tenia ganes de probar-la.
    Va quedar molt bé, però les gambes van quedar una mica seques. Entre el fregir-les i despres posar-les 6' amb el vi em van dir q, van quedar una mica seques.
    Alguna sugerencia?

    ResponElimina
  16. @Núria, vas fer servir gamba vermella grossa?...no t'haurien de quedar pas seques. Però si et passa sempre pots fregir-les lleugerament i incorporar-les a la cassola del forn l'últim minut. Gràcies per l'apunt !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !