inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 21 de febrer de 2013

Llenties estofades amb costella de porc


Fa no res vam veure com fer unes bones Llenties amb xoriço, que no deixaven de ser una variant d'aquesta recepta.
Les llenties que us porto avui són les més tradicionals a Catalunya.
A mi, particularment, és com més m'agraden.
I escolteu-me una cosa....hi ha receptes, com aquesta, que no costen absolutament res de fer.
Que el que no cuina...és per que no vol....no fotem. Si pràcticament es posar-ho tot junt a coure amb aigua durant una horeta. I us deixo les fotos del pas a pas....es que més fàcil no us ho puc posar !!!.
"Un poquito de por favor" !!!...que diria "aquell", jeje.
És un dels plats que recomano fer quan s'aprèn a cuinar, ja que amb poca feina s'obté un gran benefici.
Es pot fer amb llenties ja cuites (de pot), però no queda igual. Puntualment si, però jo us aconsello utilitzar sempre llegum seca i rehidratar-la, com també passa amb les mongetes i els cigrons.
Per cert, si les herbes aromàtiques són fresques...millor. Així que quan aneu al bosc a fer el borinot...penseu-hi...en collir una mica de romaní, farigola, llorer, etc...però amb seny, clar.
Recepta nº x del C.P.C.C.

INGREDIENTS
400 g de llenties en remull
2 talls de cansalada viada a daus petits
200 g de costella de porc a daus petits
2 o 3 tomàquets madurs trinxats
1 cabeça d'all
1 manat d'herbes (farigola, llorer, orenga, etc...)
1 ceba trinxada
oli d'oliva
aigua
sal

VARIANTS:
- Hi podeu afegir una cullerada de pebre vermell dolç
- Hi podeu afegir una mica de romaní
- Podeu incorporar una mica de greix de pernil ibèric
- En servir-ho, s'hi pot tirar una mica de julivert trinxat per sobre

ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients.
 
Netegem bé la carn i les verdures.
Aquestes llenties de Salamanca...les he tingut 12 hores en remull. Però també és cert que molta gent no les posa en remull i les fa directament. Això si, s'han de rentar molt bé.
La cansalada, la farem a daus, com la costella.
La salem, l'empebrem una mica i la saltegem una mica en una cassola amb oli.
A mi m'agrada afegir uns trossets de greix de pernil ibèric que li dona molt bon gust, però ho podeu obviar.
Quan la carn tingui bon coloret...
...incorporem la resta d'ingredients....amb els tomàquets partits a quarts....i la cabeça d'alls una mica pelada.
 
Ho remenem tot plegat.

Incorporem les llenties que hem tornat a rentar.
 
Perfecte. Només falta l'aigua.
 
Posem aigua fins cobrir-ho tot.

Ho salem una mica...sense passar-nos, per poder corregir més endavant.
 
I ho deixem coure a foc mitjà i tapat durant gairebé una hora. Tasteu-lo i rectifiqueu de sal.

I ja tenim fetes les nostres llenties.
Emplatem.
Ja sabeu que contenen molt ferro les llenties, i als nens els acostuma a agradar força.
Bon Profit !!!

19 comentaris :

  1. Jo a més lli posso un troç de xoriço picant

    ResponElimina
  2. Boníssimes! M'agrada preparar les llenties el cap de setmana i anar menjant-nos-les durant la setmana. El gust millora! Aquesta recepta és fantàstica.
    Marta

    ResponElimina
  3. Hola Albert, vaig fer las anteriors i em van quedar boníssimes !!! Aquestes les faré aquest cap de setmana! Ja te explicaré! Gracies per compartir, m'encanta tot el q fas :)

    ResponElimina
  4. Ops, acabo de fer llenties estofades i entro al teu bloc i em trobo amb aquesta entrada! El proper cop que les faci provo la teva versió, segur que són boníssimes. Per cert, les llenties, com els macarrons, també en faig de més i les congelo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola. Jo ultimament les faig al bany maria en recipients d vidre i així el llegum no cal congelar-ho. Salut

      Elimina
    2. Hola. Jo ultimament les faig al bany maria en recipients d vidre i així el llegum no cal congelar-ho. Salut

      Elimina
  5. Hola Albert unes bones llenties per aquest cap de setmana que diuen que fara molt fred,jeje.
    molt bon profit.

    ResponElimina
  6. un clásico irresistible¡¡ mira que son buenas¡¡

    ResponElimina
  7. Un aspecte boníssim, aquestes llenties, i amb el seu temps, com ha de ser! Bon cap de setmana, Albert.

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies companys !!!...que adients amb aquest fred, eh? jeje.

    ResponElimina
  9. Gràcies pel teu comentari en el meu blog. Tens raó, la planxa del braç de gitano era una mica gruixuda, ja me n'havia adonat, per la proper vegada escolliré una safata més gran.
    Agraeixo aquests comentaris constructius, doncs passa poques vegades, la majoria són comentaris de que tot està perfecte i meravellós i així no ens ajudem a millorar les nostres receptes.
    M'agrada el teu blog i el vaig seguint.
    Que passis un bon cap de setmana.
    *Pilar*

    ResponElimina
  10. Uooooo!!!!! lenties.... com m'agraden!!!! A casa es el llegum per excel.lencia!!! Felicitats com sempre bonissssim!! jo acabo de cuinar les teves delicioses lioneses!!

    ResponElimina
  11. Jo li posso una cabesa d,all pero escalibada i el gust es bonissimmmm

    ResponElimina
  12. Hola,

    He descobert aquesta pàgina i cada dia i passo una estona mirant i remenant, ja he fet dos plats i em quedo sorpresa del resultat final.
    gràcies

    ResponElimina
  13. He hagut de tornar a fer una ullada a la recepta, demà les faig, seràn boníssimes!!!

    Gràcies

    ResponElimina
  14. Les he fet i queden espectaculars!!! Moltes gràcies

    ResponElimina
  15. @Sandra, gràcies a tu pel feedback. L'èxit es tot teu. Enhorabona!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !