inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 15 de febrer de 2013

Guatlles escabetxades


Recepta nº 603 del llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català.
Aquest guisat sembla, aparentment, complicat de fer...però res més lluny de la realitat.
Un plat tradicional a casa nostra.
Es posen tots els ingredients junts i en fred en una cassola de fang....i apa....una horeta i estan fetes.
Al tractar-se d'una vinagreta, us recomano fer-les 48 hores abans de menjar-les.
Aquest plat aguanta sobradament una setmana en la nevera.
Si us agrada aquest animal...no us perdeu la recepta de Guatlles Estofades.
Per cert, aquesta recepta ja l'havia publicat amb anterioritat, però he actualitzat les fotos.

INGREDIENTS
6 o 8 guatlles
1 cabeça d'alls
2 pastanagues tallades a rodanxes
2 cebes tallades en juliana
2 o 3 tomàquets madurs
400 ml oli
200 ml vinagre
1 manat d'herbes aromàtiques (farigola, romaní, sajolida, llorer, etc...)
pebre negre en gra
aigua
sal

VARIANTS:
- Hi podeu afegir una  bona cullerada de pebre vermell dolç o picant
- Es pot acompanyar de bolets


ELABORACIÓ
Preparem tots els ingredients
Les guatlles les rentem bé.
En una cassola de fang...hi tirem l'oli (mesurat)...
...pesem també el vinagre de vi...
...i l'aboquem també...
Incorporem la cabeça d'alls pelada per fora, el llorar, la farigola...

...i el romaní...si es en rama millor que en fulla.
Hi afegim la pastanaga tallada a rodanxes.
Els tomàquets tallats a quarts.
Ara, hi posem les guatlles a sobre.
Ben distribuides.
...faltarà la ceba en juliana i un grapadet de pebre negre en gra.
Finalment, el meu toc personal: el pebre vermell dolç.
...una miqueta d'aigua per cobrir-ho tot....un pelet de sal...i llestos...

...ho tapem...i una horeta.
A mitja cocció rectifiqueu de sal si cal...tasteu-lo.
Deixeu-lo refredar.
Ummm...quina oloreta que fa, eh?
Ara, com us avançava, és imprescindible deixar reposar el guisat un mínim de 48 hores. El podeu deixar dins la mateixa cassola (que l'he canviat per què n m'hi cabia) o dins un tupper a la nevera.
  A l'hora de servir, ho escalfeu al microones.
Qué bones que són les guatlles !!!..a casa nostra sempre han estat un plat estrella.
I suca pa en aquesta salseta...
   Acompanyeu-lo d'un bon vi negre.
No hi res millor que escurar les cuixes de les guatlles, a que no?....jeje.
Bon Profit !!!

9 comentaris :

  1. Hommmbre..., gracies !! , aquest plat el fare fijo !!

    ResponElimina
  2. Per cert.., ja estamos otra vez..., quina cuantitat es tira de pebre vermell ?

    ResponElimina
  3. De pebre vermell sempre es tira més o menys el mateix a tots els plats. Jo poso un parell o tres de culleradetes de café. A mi m'agrada molt. Amb el temps, s'apren a posar les quantitats que a un mateix li agradant més.

    ResponElimina
  4. Ja se que esta mal que ho digui jo... , pero que collons la veritat es que m'han quedat boníssimes !!
    Gracies per la recepta !!

    ResponElimina
  5. Boníssimes! Les guatlles escabetxades sovint les faig per anar d'excursió. A 2.000 metres d'altura són taaaaan bones! T'han quedat estupendes, Albert! Bon cap de setmana

    ResponElimina
  6. Aquesta tarda he comprat les guatlles i demà m'hi posso, tenen una pinta... Gràcies per totes les receptes, si el teu blog fos una porta, grinyolaria de tantes vegades que entro i surto. Bon cap de setmana. Muak!

    ResponElimina
  7. Juas, juas, quines coses dius Anna !! Bon profit !!!

    ResponElimina
  8. Eiii!!! Ara m'hi torno a posar, perquè em van quedar... Ummmmmmmmmmmmmmmmm!!! Per cert, jo li vaig posar 2 tomàquets, que ho vaig deduir perquè en els ingredients no hi són però com que diu: Els tomàquets tallats a quarts, en plural, doncs això. Salut i gana! Petonet.

    ResponElimina
  9. Ups, tens tota la raó del món. Ja ho he corregit. Moltes gràcies Anna !!!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !