inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 13 de febrer de 2013

Cor de nata de Sant Valentí


"Pasteles !!! Pasteles !!!"..que diuen.
L'Any passat us vaig ensenyar com fer un pastís pel dia dels enamorats....de color vermell...molt vistós i sagnant...amb xocolata i melmelada de gerds: Pastís Cor vermell de Sant Valentí.
Però anem a establir una premisa: qualsevol pastís amb forma de cor serveix per celebrar el Sant Valentí.
Que quedi ben clar....que després estàn aquells/lles que li portes un pastís i et diuen:
- "Ah !!!...però aquest no és el pastís oficial...no?".
...i tu penses....
- "au!, ves....reina..."...(o rei)...
De fet, si no té forma de cor tampoc és cap drama. El més important és el detall que es fa.
Aquest any veurem com fer un pastís de pasta de full de nata i amb forma de cor que, també es cert, que es un dels més tradicionals.
Com veureu...el pot fer tothom degut a la seva bàsica elaboració.
Com hem comentat en d'altres ocasions, podeu fer el full vosaltres mateixos, però jo us recomano provar la pasta de full que venen a La Sirena...ja que us permet estirar-la al vostre gust. Les tires de full enrotllades i estirades que trobareu a qualsevol supermercat...ens condicionen molt el resultat.
Per tant, amb un parell de plaques d'aquestes i una mica de nata...vosaltres mateixos podeu elaborar un pastisset en forma de cor molt romàntic. Més fàcil que això...imposible.
És un pastís que aguanta molt bé la congelació i descongelació, així que no dubteu en fer-lo uns dies abans, a banda si, com ens passa a nosaltres, us agrada més la nata congelada que recent muntada.
La nata, us recomano que la munteu vosaltres...no utilitzeu pots de nata muntada per què se us abaixarà.
El tema d'escriure amb xocolata un "T'estimo" i tal....home, reconec que sense experiència us pot quedar tot un xurro patatero....però en aquesta ocasió tenim una bona excusa: quan hi ha amor de debò....de veritat de veritat...no importa si sabem escriure bé o no amb la xocolata...a que no?....doncs ja està....tú.....jeje.
En fi, que cuideu bé dels vostres marits i mullers !!!...esforceu-vos una mica, coi !!!
Després ja et faràn saber que...per molt que facis...mai estaràn satisfets/fetes amb el teu esforç...però això no treu que s'hagi de seguir intentant sempre....no?....jeje.
En fi.
És el que deiem.
És com tot. 
És l'edat.
Deixem-ho córrer que encara rebré.
Amb l'amor...i com totes les coses a la vida....és qüestió de trobar l'equilibri perfecte.
I això si, respecte, molt de respecte.
Tsch...que si us sobra nata.....no sé...
...una mica d'imaginació...no?
...o us ho tenen que dir tot? 
Que sigueu molt feliços, nanos. 

INGREDIENTS
2 planxes de pasta de full per estirar
1 ou batut
250 g de nata líquida per muntar
60 g de sucre
sucre llustre (decorar)
200 g de cobertura de xocolata negre (decorar)

ELABORACIÓ
Unim totes dues planxes...i les estirem una mica amb un corró. No massa, ja que ens interesa deixar un bon gruix de full.
  Ara, amb un ganivet de punta....dibuixarem un cor..amb més o menys gràcia.
  No ho talleu del tot per si heu de rectificar.
  Ara si, ho retallem bé.
  Col.loquem el full sobre un paper cuisson en una safata pel forn, que preescalfarem a 180º graus.
 Com veureu, jo en faré dos pastissos.
 Ara batim un ou.
  I pintem el full....per garantir un bon coloret final.
  I ho enfornem, uns 15 minuts aprox.
 Un cop cuit veureu que el full és capriciós...i sempre queda una mica botorut. No us preocupeu.
 Ja tenim cuit el nostre cor.
 Deixem-lo refredar.
 Quan estigui ben fred...i amb molta cura de no clavar els dits....anirem serrant per la meitat...
 ...fins obtenir dues capes.
  Ummm...quina flaire més bona que fa el full, eh?
La part de sota, ja la podem posar sobre un cartró amb blonda.
Anem a muntar la nata amb el sucre. Jo he utilitzat una varilla elèctrica....ja que amb la KitchenAid....les poques quantitats li costen més....i és més pràctic fer-ho així.
Sense acabar fent mantega....procureu donar-li bona consistència a la nata. De fet, si li doneu la volta al recipient...la nata s'hauria d'aguantar soleta....sense caure.
 Omplim una mànega pastissera....amb un cornet estriat gran.
Poc a poc, anirem farcint el full amb una mena de muntanyetes de nata. 
No cal que feu roses ni res per l'estil, ja que no s'aprecia gaire. Només muntanyetes i tapar bé tots els forats. Que siguin una mica altes, això si, per donar volum al pastís.
 Vinga que ja acabem. Ara...tireu una mica de sucre llustre a la tapa.
Jo utilitzo un colador fi....per què el sucre llustre queda mes ben distribuit que si el tires directament del recipient original.
 Col.loquem la tapa a sobre...procurant d'assentar-la una mica.
 I ja es podria menjar, perfectament.
En qualsevol cas, a nosaltres ens agrada la nata congelada. Per tant, tal qual està, el podeu reservar al congelador 24 hores.
Que ens quedaria?....escriure un "T'estimo" de xocolata, no?....no és fàcil, ho sé, però us mostraré com intentar-ho.
 Doncs vinga, posarem uns 150-200gr de cobertura de xocolata negre a escalfar, al bany maria.
   Mentre, anirem a buscar uns fulls de paper, Din A4, per exemple.
La cobertura s'ha d'atemperar. Un dia en parlarem detingudament per què no és trivial el tema. S'ha d'anar mesurant la temperatura amb el llavi, que és la part més sensible a la calor. Per fer-ho fàcil, diré que la cobertura ha d'estar desfeta però no calenta....tampoc freda...a la temperatura del cos, mes o menys.
 Fem un cornet de paper i l'omplim amb cobertura...i vinga...a provar d'escriure nanos.
Podeu escriure un t'estimo...però tenint sempre en compte que un cop fred sigui tot una peça. Per tant, podeu unir totes les lletres amb una línia inferior. Aquestes punxes ens serviràn per a incrustar-ho al full.
 Tsch...que podeu fer un cor de xocolata també....el que us vingui de gust.
  Podeu provar diferents tipus de lletra.
 Jo aprofito per fer tota mena de recursos de xocolata. Poseu-los a la nevera durant una estona.
 Quan sigui ben freda, i amb molt de compte de no trencar-ho, podreu desenganxar les vostres figures (o escritures) amb facilitat. Però compte també si teniu les mans massa calentes. Heu d'anar ràpids i amb cura.
  Ja el tenim perfecte per col.locar sobre el nostre pastís.
  Els cors...també han quedat força bé, sobretot per la part de sota.
 Només ens queda decorar el pastís que teniem al congelador.
    La xocolata amb la nata...no falla mai.
  Maco, no?....i fàcil de fer.
  Anem a servir un trosset.
  En aquest cas si que incrusto la paraula "T'estimo"....a més de decorar una mica més el plat.
   ...ho podeu acompanyar d'un cava ben fresquet...
...la nata combinada amb el full...és especialment bona...i si està congelada (personalment) millor. En qualsevol cas, la nata de seguida es descongela.
Per cert, això dels cors de sucre petitons...no li foteu ni cas....capricis de la meva dona....però jo ho trobo tota una horterada...
Bon profit !!!

I PER BEURE...
Blancher Semi Reserva.
Celler Blancher- Capdevila Pujol. DO Cava
Varietats de la trilogia cava: Macabeu, xarel·lo, parellada. 24 mesos de fermentació en ampolla.
Preu aproximat: 7€
Si el pastís és dolç, la nata és dolça, volem un cava per brindar per què el dia és dolç, doncs ens hauríem de decantar per un cava Semi Sec. Glupsss!!! veig que feu “gañota”. No, avui no toca Brut Nature. Ja veureu,a la pasta de full se la lligarà l’olor a mel i les fruites blanques molt confitades acabaran d’arrodonir el conjunt. Es tracta de menjar-se el cor de nata amb una copeta de cava?, o es tracta de que cada vegada que fem un glop no se’ns faci la cara agre?.

Maridatge cortesia de La Guia de vins de Catalunya

13 comentaris :

  1. Hehehehehe! Molt romàntica i al mateix temps molt divertida l'entrada! ;)

    Aquest pastís m'encanta, m'agrada molt la pasta de full amb la nata i reconec que també amb trufa i crema...! I el toc de xocolata ha de quedar-hi ben bo! I la veritat és que sí que és ben fàcil. El que no ser, és si quan ho provi de fer l'escrit em quedarà tant bé com el teu, però és el que dius, quan hi ha amor, no passa res si no ens ha acabat de quedar bé!

    Per cert, els cors ja han quedat bé home! Li donen un toc més de color al plat! :)

    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Quina obra d'art. Només puc dir... ohhhhh!

    ResponElimina
  3. Que bonic!!!!! hi força sencill de fer,un bon regal, si senyor!

    ResponElimina
  4. Molt bonic... i les paraules, en fi. Ja veig que ets un romàntic. Bon dia de San Valentín.

    ResponElimina
  5. Quin cor més maco, m'ha encantat...!!!
    *Pilar*

    ResponElimina
  6. Un pastís fet amb el cor, molt bonic!

    ResponElimina
  7. Albert tens un cor flamant i a més a més deliciós!!!!! Feliç dia de Sant Valentí!

    ResponElimina
  8. jo mai he celebrat el dia de st.valentí, per mi el dia dels enamorats és el 23 d'abril, tot i que si em donguessin aquest pastís, no et diria que no eh...jeje petons!

    ResponElimina
  9. Una propuesta sensacional para este dia! Menuda pinta! Y las letras chulisimas!

    ResponElimina
  10. Quina pinta... amb lo que m'agrada a mi aquest tipus de pastís... pero aixó si, amb la nata congelada noooo !!!!... mai !!!!... la nata ha de ser fresca i cremosa.

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !