inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimarts, 19 de febrer de 2013

Bacallà amb salsa "ajoarriero"



>La recepta del Bacalao al ajoarriero, la basca, es força diferent d'aquesta. O no, segons amb qui parlis.
A Navarra o a La Rioja, reivindiquen aquesta salsa ajoarriero com a pròpia de la regió...però es fa de forma molt diferent, amb tomàquet i verdures, el que nosaltres diríem una mena de samfaina o atascaburras en d'altres regions d'Espanya. Fins i tot i arriben a posar-hi llagostins i barretes de surimi.
Per tant, en la meva opinió, la recepta basca, tot i ser molt bona, no sembla ser la més tradicional de totes.
Aquesta ajada, és molt similar a la salsa del Bacallà a la llauna, però incorpora vinagre enlloc de vi.
És un plat que hem fet sempre nosaltres i, fins i tot, a casa li deiem "Suquet vermell" a aquesta salsa.
Una recepta d'aquelles que fan quedar bé. Només heu de coure el bacallà adequadament, que la salsa es fa en 60 segons de rellotge. A mi m'encanta el bacallà fet així.
Per elaborar aquest plat necessiteu comprar bacallà dessalat o dessalar-lo vosaltres mateixos.
En aquest cas us aconsello visitar el consell "Com dessalar el bacallà salat".
Aquesta recepta ja l'havia publicat amb anterioritat, però he actualitzat les fotos.

INGREDIENTS
2 talls de llom de bacallà dessalat
4 alls
oli d'oliva

Per a la salsa ajoarriero
1/2 got oli d'oliva
3 o 4 alls picats
1/3 got vinagre de vi
2 cullerades pebre vermell dolç (de La Vera)

ELABORACIÓ

Us aconsello veure el procés de dessalat del bacallà prèviament.
 
Tenim dos lloms molt macos ja dessalats, que tornarem a rentar.
 
En una safata per al forn amb un raig d'oli col·locarem els nostres lloms.
 
Tirem un raig d'oli per sobre, també.
 
A mi m'agrada posar unes làmines d'all per sobre, per aromatitzar el bacallà, però desprès s'han de treure, ja que quedaran gairebé crues.
 
El bacallà s'ha de coure durant 60 minuts a una temperatura d'uns 70º graus aprox. D'aquesta manera aconseguireu que quedi super super tendre.
 
Un cop cuits, ja els podem emplatar. Només ens queda posar la salseta calenta per sobre, que farem en tan sols un minutet.

En una paella tirem l'oli i els alls ben picats.
 
Quan siguin una mica daurats....
 
...hi tirem el pebre vermell dolç i ho remenem...

Compte que no es cremi el pebre o amargarà. 10 o 15 segons desprès...hi tireu el vinagre....
 
...i compte amb la reacció...no us cremeu.
 
Cobrim els lloms de bacallà amb aquesta salsa i servim.

 I a gaudir nanos....fàcil, fàcil i un bé de Déu...que diuen.

Bon profit!

2 comentaris :

  1. bien bueno y fácil. Me ha gustado esta manera de cocinar el bacalao a baja temperatura.
    No he podido seguirte últimamente pero veo que has cocinado platos contundentes y bien buenos y sin mariconadas jaja
    una abraçada

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !