inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 31 de gener de 2013

Xanguet fregit


Ja ben poc vam veure com fer una tradiciona i apreciada truita de xanguet.
Bé, ara us mostro com servir-lo simplement fregit, com la llengueta fregida.
Com veureu, no té cap misteri la recepta.
Si us agrada menjar peixet del petitó, també podeu consultar la recepta de la "Truita de llengueta cruixent"....el "Sonso fregit"...el "Xanguet fregit" o, aquesta que en parlàvem, la "Llengueta fregida"
I a gaudir.

INGREDIENTS
100gr. de xanguet fresc
sal
farina
oli per fregir

ELABORACIÓ
Per fi...he trobat xanguet al mercat...que no es fàcil, eh?
Un peix molt petitó....i molt saborós que agrada molt als nens.
El rentem sota l'aigua...i dins un colador...compte no els perdeu !!!
  Posem ja una bona quantitat d'oli a escalfar en una paella. Salem una mica el peix.
I ara, l'enfarinem poc a poc.
Podeu utilitzar el mateix colador pel tirar un polsim de farina per sobre i remenar-ho tot plegat.
Per molt que volgueu no aconseguireu enfarinar-los d'un en un. No passa res. La gràcia del xanguet es que surtin clapes agrupades.
El fregim amb oli ben roent.
  Fins que quedin daurats i cruixents.
  Com sempre, ho reservem en un paper absorbent.
  I ja els podem servir, ben calentons.  Fàcil ,eh?
Ummm....quins records em porten....jeje.
Aps, que els podeu fer en truita de xanguet també, eh?
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. M'encanta, Albert. En vaig fer una d'igual, de recepta. però amb sonsos. Sonsos arrebossats i fregits i truita de sonsos. Queda bona, eh? Ma mare fa servir un truc, tirar la farina als sonsos un cop són a la paella amb oli, va de conya! La farina s'enganxa al peix de seguida i no queda excessivament enfarinat. Prova-ho si vols. Petons

    ResponElimina
  2. Fa tant de temps que no en menjo! Gràcies per recordar-m'ho.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  3. Jo no n'he fet mai... però em recorda la meva àvia que en feia, parlo de fa anys!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Molt bó i en truita encara més !!
    Una abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !