inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 25 de gener de 2013

Truita de xanguet


No sé quantes truites de xanguet em deuria fer la meva mare de petit.
Fa anys...el xanguet es trobava amb molta facilitat, oi?.
Com ja vaig explicar en l'entrada de la "Llengueta fregida", aquest és un peix costa de trobar a la peixateria avui en dia.
I que bo que està.
A mi, personalment, em trasllada a la meva infància.
Es una tonteria, ja ho sé, però en aquests casos (com en d'altres receptes d'aquest blog) el que més m'interesa és la transmissió d'aquest coneixement de generació a generació, que els meus fills puguin fer aquesta mateixa truita de grans....per què ja veieu que d'elaboració...en té ben poca.
Si us agrada menjar peixet del petitó, també podeu consultar la recepta de la "Truita de llengueta cruixent"....el "Sonso fregit"...el "Xanguet fregit" o, aquesta que en parlàvem, la "Llengueta fregida"
I ara...aneu preparant una mica de pa amb tomàquet...vinga.
Aquesta recepta és per a 1 o 2 persones.

INGREDIENTS
100gr. xanguet fresc
2 ous
2 alls
julivert
oli d'oliva
sal

VARIANTS:
- Com us vaig mostrar en la "Truita de llengueta", podeu fregir previament el xanguet enfarinat
- Es poden omitir l'all i el julivert

ELABORACIÓ
D'entrada, rentarem bé el peix sota l'aigua...amb un colador.
Ara...ens disposarem a batir un parell d'ous.
Com fem amb totes les trutes...batirem els ous fins oxigenar-los una mica.
També hi posarem una mica d'all i julivert, tot i que és opcional.
Ho picarem ben petit.
Posem una paella a escalfar...amb un raig d'oli...i salem una mica el peix.
  L'aboquem a la paella....
...i immediatament afegim l'all i julivert. 
Ho remeneu una mica tot plegat...que agafi una miqueta de color.
   I ja podem incorporar l'ou.
Com en d'altres ocasiones, li donarem forma de truita francesa.
   I ja la podem servir.  
Si ho acompanyeu de llesquetes de pa amb tomàquet...molt millor.
Per cert, aquesta truita es pot igual però enfarinant i fregint el xanguet prèviament.
També si pot tirar el peix cru dins l'ou i coure-ho una mica més.
Bon Profit !!!

5 comentaris :

  1. La vaig tastar per primera vegada a un restaurant del barri de Sants. Boníssima! Com trobo els peixets la faré!

    ResponElimina
  2. Ostres! a mi també em transporta a la infància... la mare ens en feia tot sovint! Boníssima! És un dels molts bons records "culinaris" que tinc de petita. Quina sort de tenir les mares que hem tingut i tenim... i lo bé que ens han cuidat i ens cuiden!!

    ResponElimina
  3. juas, juas, ja passa...gràcies !!!

    ResponElimina
  4. Coi... Quins records. Si n'havíem menjat a casa...

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !