inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dimecres, 9 de gener de 2013

Pintxo de llom, ceba i formatge amb salsa de taronja amarga



Quin pintxo nanos.
De veritat que l'heu de tastar. De fet, la combinació de llom de porc amb ceba, formatge i taronja és més que coneguda...i si ho regueu tot amb aquesta salsa dolça de taronges amargues.....ja és la repera.
No ho dubteu en tastar-lo.
Espero que us agradi.


INGREDIENTS
4 llesques de pa
4 trossets de llom
4 tires de pell de taronja confitada
50gr. formatge d'ovella sec
2 tires de cansalada o bacó fumat
1/2 ceba tallada en juliana

Per la salsa
2 cullerades de melmelada de taronja amarga
1 cullerada de mel
1 raig de moscatell

ELABORACIÓ
Ens farem amb una mica de formatge d'ovella.
Amb l'ajuda d'un pelador de patates....en farem unes tires fines...
Molt bé. Les reservem per més endavant.
Ara, en una paella amb unes gotes d'oli, saltegem la nostre ceba fins daurar-la.

La reservem.
Ara prepararem la salseta. Jo he utilitzat una melmelada de taronges amargues.
Posem dues cullerades grans en un casso petit.
Hi afegim la mel.
Ara el moscatell...no importa massa la marca.
Un xorret.
Ho remenem tot plegat...
...i deixem que arrenqui el bull..un parell de minutets i ho reservem.
Preparem també unes tires de pell de taronja confitada. Podeu comprar fruita confitada on-line si voleu.
Preparem també les quatre llesques de pa. El muntatge del pintxo serà un moment.

Salem i empebrem el llom.
Primer daurem una mica la cansalada (bacon).
La col.loquem sobre el pa.
Daurem el llom...
...per totes dues bandes...que quedi ben cuit.
Apliquem una mica de ceba a sobre de la cansalada...
...i a sobre hi posem el llom.
Ara, i sobre el llom calentó...hi posarem unes tires de formatge per sobre.
Hi posem la pell de taronja confitada...
I per acabar, la salseta...que encara és calenta.
Reguem bé tot el pintxo.

 Decorem una mica amb julivert...hi posem uns palets...
...i ja ho podem servir a taula.
Serviu-lo a calentó sobretot.
Ummm...ara m'en menjaria una altre.
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. nyam nyam, bona combinació. El llom, el formatge i la ceba formaven part del meu entrepà postnitdefesta més reconstituent! petons!

    ResponElimina
  2. Hem sembla un pintxo exquisit. I m'atrau especialment la salsa de taronja amarga!

    ResponElimina
  3. M'encanta el pintxo... i aquesta salseta, segur que
    podem trobar-li moltes aplicacions!!

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  4. Ei Albert, m'encanta la combinació que has fet. Quina feinada amb les fotos!
    Un tranquil 2013!
    Nani

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !