inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

divendres, 11 de gener de 2013

Patata, coliflor i bacallà amb allioli de julivert


Com veureu, aquest és un plat molt econòmic i senzill de cuinar.
D'aquells que serveixen per "desintoxicar" el cos de greixos...passades les festes de Nadal.
Molts ja coneixeu què bona és la coliflor amb patata...doncs amb bacallà dessalat...encara més i amb aquest suau i aromatitzat allioli....encara millora més.
Us ha de quedar un plat caldós.
Que vagi de gust.

INGREDIENTS
1/2 coliflor
150gr. bacallà esqueixat dessalat
2 patates per bullir (vermelles)
1 ceba
2 fulles de llorer
sal

Per fer l'allioli 
1 raig d'oli d'oliva suau
1 ou
1 all
julivert
sal

ELABORACIÓ
Preparem els ingredients.
El bacallà esqueixat l'hem tingut tota la nit en remull...i canviant l'aigua de tant en tant.
El tornem a rentar i el tastem per assegurar-nos que no estigui salat.
Rentem la coliflor. Per cert, heu vist que li foto més xula?....es tremenda, m'encanta.
Rentem la patata.
Rentem la ceba.
Ara picarem ben petit una mica de julivert fresc.
Ara, agafem un parell de fulles de llorer...
...i el posarem a bullir dins d'una mica d'aigua. Més o menys que gairebé cobreixi la patata. No més. Penseu que aquest és un plat que es menja amb el caldo. Per tant, no ens hem de passar amb l'aigua.
Tallem la patata a trossos grans.
I quan arrenqui el bull l'aigua...l'incorporem.
Al mateix temps, tallem la ceba a trossos grans...
...i la incorporem a l'olla. Ho deixarem bullir uns 20-25 minuts, fins que la patata sigui cuita. Quan porti uns 10-15 minuts...incorporarem la coliflor, que no necesita tanta cocció.

Mentre, prepararem un allioli amb ou sencer. Bé, tècnicament seria una maionesa amb all.
Quan estigui fet....incorporeu el julivert...
...i ho torneu a picar. De fet, aquesta recepta es fa amb allioli "negat", es a dir, tallat.

L'allioli de julivert ja el tenim fet. Ho reservem per emplatar.
Ja tenim la patata a mitja cocció.
Per tant, afegirm la coliflor a l'olla.

 Ho salem lleugerament....tenint en compte el punt de sal del bacallà.

Ho tapem...que s'acabi de fer.
Netegem bé el bacallà....i en els últims 5 minuts de cocció...
..incorporem el bacallà.
Passats els 5 minuts....el plat està acabat.
Emplatem una mica de tot...i caldo.
  I ho reguem amb l'allioli de julivert.   
 
I poc més nanos. Ja podem dinar.

Un plat sa i saborós.
Com veureu...la barreja del caldo amb l'allili crearà una salseta que us permetrà menjar el plat amb cullera.
Bon Profit !!!

7 comentaris :

  1. Hola! Me parece una receta muy interesante, me la apunto. Yo también tengo un blog te invito a que te pases y me digas que te parece, saludos!
    http://lawebcinera.es/

    ResponElimina
  2. asi de esta manera da gusto comer la insipida coliflor¡¡
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Un plat fabulós per un sopar.
    UNa abraçada
    Joan i Sara

    ResponElimina
  4. Hola!!! Les teves receptes porten a temes de conversa molt bons!! Avui al meu blog he fet un petit incis en aquesta recepta!! Espero que no et sapiga greu!!!
    Ahh, per cert gran recepta que tinc pendrent per fer!!

    Petons!

    ResponElimina
  5. Ja ho vist, ja, jeje. Bona feina !!!

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !