inici | contacte | avís legal | publicitat | language: Spain English French German Italian Russian Portuguese
Escudella i carn d'olla de Nadal Torró de crema cremada de pastisseria Canelons de Nadal Xai al forn amb fruites a la Mostarda Pintxo Goxua Compra'm una cervesa!

dijous, 24 de gener de 2013

Ous remenats amb tomàquet


Us presento la recepta d'Ous remenats amb tomàquet que apareix al C.P.C.C, la nº 740. L'única diferència es que en el meu cas la salsa de tomàquet incorpora pebrot i ceba...per donar-li una mica més de gust.
No acaba de ser una samfaina com a tal.
També veureu com no és exactament el "revoltillo" de tota la vida que ens feien les nostres àvies...i que aviat us presentaré també.
Però queda molt bo aquest...molt fi.
Quan incorporem els ous i no pararem de remenar-los fins que es comencin a quallar i finalment el conjunt tindrà la consistència d’una melmelada.
No cal dir que és una bomba de colesterol, i més si l'acompanyeu amb cansalada....i us dediqueu a sucar pa...sucar pa...i sucar pa.
En el meu cas, feia més de 10 anys que en menjava...així que de tant en tant ja està bé.

INGREDIENTS
4 tomàquets
8 ous
sal
pebre negre
oli d'oliva
sucre
tires de cansalada (bacó) com a guarnició

VARIANTS:
- Es pot acompanyar amb pa torrat

ELABORACIÓ
Partirem que ja tenim feta la samfaina. Us recomano visitar aquesta recepta prèviament.
Com veureu, no és una samfaina autèntica. De fet és una salsa de tomàquet amb sofregit de pebrot verd, ceba.
Els ous....ben frescos...i si són ecològics millor.
  Trenquem els ous en un plat fondo.
Hi tirem un polsim de sal...com el que fa una truita.
Batim els ous.
Posem la salsa de tomàquet a escalfar...en una paella...amb un polsim de pebre negre.
Quan comenci a fer xup-xup...ens preparem amb una varilla...
...i hi aboquem els ous.
Comencem a remenar-ho bé...
Sense parar...procurant lligar-ho bé.
Molt bé.
Ens ha de quedar una textura lligada...cremosa.
Ja podem servir immediatament.
Jo l'he acompanyat amb una mica de cansalada...un xorret d'oli i un tall de tomàquet. 
Quina bona flaire.
....i ara...a sucar pa, nanos.
Bon Profit !!!

4 comentaris :

  1. De tan en tan, res no fa mal! Estupendo, aquest plat.

    ResponElimina
  2. Aquet plat el feia la meva mare i de tant en tant lem fet nosaltres a casa.
    Una abraçada
    Sara

    ResponElimina
  3. Fa molt bona pinta, i com dius, de tant en tant...
    Marta

    ResponElimina
  4. Gràcies companys !!!...que sembla pecat això de sucar pa, eh?

    ResponElimina

Gràcies pels teus comentaris !